Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΝΤΡΟΠΗ! Και στην ιερή Γιούνισεφ φαγοπότι, α λα ΠΑΣΟΚ!..

Όπως σε Ερυθρό Σταυρό, ΚΕΕΛΠΝΟ, Γηροκομείο...
Ελεύθερη γραφή
Τρί, 24/04/2018 - 11:47
Γράφει το Newsroom

"Εμείς δεν ξέραμε τίποτα για την κακοδιαχείριση.
Εγινα πρόεδρος το 2016 και μέχρι τότε ήμουν Αντιπρόεδρος. 
Μας έλεγαν στο Συμβούλιο τα εκτελεστικά μέλη ότι όλα είναι καλά με τα οικονομικά και έτσι πορευόμαστε για χρόνια. Τώρα ερευνά η Δικαιοσύνη και κλήθηκα ως μάρτυρας να καταθέσω όσα γνωρίζω για τα οικονομικά σκάνδαλα τα οποία μια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου ήθελε να συγκαλύψει.
Υπήρχαν μισθοί των 5 έως 7χιλιάδων ευρώ το μήνα,διορισμοί  συγγενών κλπ".

Μικρογραφία

Αυτα μας είπε η έως προχθές πρόεδρος του Δ.Σ. της ΓΙΟΎΝΙΣΕΦ κ. Σοφία Τζιτζίκου.
Αναφέρεται στο σοκ της κατάργησης της ελληνικής επιτροπής της Γιούνισεφ απο την κεντρική Επιτροπή της Ελβετίας για οικονομικές ατασθαλίες.

Η κ.Τζιτζίκου ήταν και υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκει την κάθαρση, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται απο παλαιά μέλη και έχει πλειοψηφία, αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί της και να παραιτηθεί και γι αυτό καταργήθηκαν όλοι απο την Κεντρική Επιτροπή της Ελβετίας.

Το καλό νέο είναι ότι βαδίζουμε το δρόμο της κάθαρσης.
Το κακό νέο είναι ότι ένας ακόμα ανθρωπιστικός οργανισμός, μετά τον Ερυθρό Σταυρό, το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν οργανισμός για φαγοπότι εκείνων που τον διοικούσαν και προφανώς και άλλων.
Τώρα στη Γιούνισεφ γίνεται έρευνα σε βάθος 15ετίας.

Μικρογραφία

Μας είχαν καλέσει παλαιότερα να πλαισιώσουμε την Γιουνισεφ, ως μέλος κλπ για να παρέχουμε δημοσιογραφική συνδρομή.
Όμως πρόεδρος ήταν ένα σκληρό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο μακαρίτης Λάμπος Κανελλόπουλος και παρακολουθώντας την πορεία του ως τότε αποφασίσαμε να μείνουμε πολύ μακριά.
Ακριβώς γιατί η προταση ήρθε σε μια εποχή που ψάχναμε έντονα τα (παρόμοια) σκάνδαλα στον Ερυθρό Σταυρό, στο Γηροκομείο, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου είμαστε μάρτυρες...
Η διαφθορά των ημερών ΠΑΣΟΚ ξεχείλιζε. Ψάξτε να βρείτε όχι καταγγελία, αλλά απλά διαχωρισμό ευθύνης. Δεν θα βρείτε παρα ελαχίστων που έφυγαν μακριά και σε αυτούς δεν ήταν ο εν λόγω μακαρίτης.

Αυτή την "τακτική" τη βρήκαμε και στον Ερυθρό Σταυρό και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Υπήρχαν αυτοί που έτρωγαν, εκείνοι που έβλεπαν, ήξεραν και δεν μιλούσαν, ίσως ελπίζοντας ότι θα πάρουν τις θέσεις κάποτε (...) και εκείνοι που έβλεπαν και έφευγαν μακριά καταγγέλλοντας.

Μικρογραφία

Όταν επι χρόνια καταγγέλλαμε τα παρόμοια σκάνδαλα του Ερυθρού Σταυρού, στον οποίο υπήρχαν πολιτικές οικογένειες γαλάζιες και πράσινες ποιοί δεν καταλάβαιναν στη Γιούνισεφ;
Ποιοί ζήτησαν έρευνα;
Ποιοί κατήγγειλαν και πότε ακριβώς;
Εγκαίρως ή μήπως όταν το έδαφος ήταν καλύτερο για να πάρουν εκείνοι τις θέσεις;

Μετείχαμε τα τελευταία δυο χρόνια στην μικτή από δημοσιογράφους και άλλους ποδοσφαιρική ομάδα της Γιούνισεφ και δώσαμε αγώνες φιλανθρωπικών μηνυμάτων.
Αυτό έγινε επειδή μας κάλεσε ο δημιουργός της ομάδας δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης, ισόβιο μέλος της Γιούνισεφ και εθελοντής.
Ο κ.Κωστάκης αναφερόμενος στο σκάνδαλο μας είπε τα εξής:

"Για το εσωτερικό πρόβλημα που προκάλεσε ανησυχία και λύπη σε όλους όσοι ασχολούμαστε εθελοντικά επί δεκαετίες με το ανθρωπιστικό κίνημα της Unicef έχει κάνει επίσημες δηλώσεις η Πρόεδρος Σοφία Τζιτζίκου.
Επειδή οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της παγκόσμιας οργάνωσης, εύχομαι με όλη μου την καρδιά να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ζητήσει η Γενεύη, ώστε το εκτελεστικό συμβούλιο (όποιο κι αν είναι αυτό) μαζί με τα διοικητικά στελέχη (όποια κι είναι αυτά) να ξεπεράσουν με τις αποφάσεις τους γρήγορα αυτόν τον κλυδωνισμό που σοκάρει την κοινωνία.

Επειδή δεν είμαι ούτε διοικητικό στέλεχος, ούτε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου, ούτε εργαζόμενος της Unicef, αλλά ένας απλός εθελοντής από το 1988 δίνοντας μεγάλο μέρος της ζωής μου θέλω να επισημάνω το εξής στην έγκριτη ενημερωτική ιστοσελίδα σας: 

Μικρογραφία

Η ποδοσφαιρική ομάδα των εθελοντών που αποτελείται από δημοσιογράφους, αστυνομικούς, δικηγόρους, βετεράνους διεθνείς ποδοσφαιριστές, δημοτικούς συμβούλους και γκεστ παρουσίες σε ορισμένα ματς δημάρχους και βουλευτές είναι αφοσιωμένη αποκλειστικά στο ιερό μήνυμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Εδώ και πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε με μοναδικό σκοπό τη διάδοση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσα από την ακατανίκητη δύναμη του ποδοσφαίρου. Φυσικά πληρώνουμε όλα τα έξοδα μετακίνησης στα γήπεδα της Αττικής, το καθαριστήριο των εμφανίσεων, αλλά και τη συνεισφορά αγάπης στον κουμπαρά της Unicef μετά από κάθε ματς. Γιατί αυτός είναι ο αγνός εθελοντισμός. Η ανιδιοτελής προσφορά.

Η ανταμοιβή μας; Ξεπερνά τις προσδοκίες. Ο σεβασμός από την κοινωνία. Οι "αντίπαλες" ομάδες που ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις μας και το αντίστροφο.
Ολυμπιακός, Παναθηναικός, Εθνική Νέων Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνική Αστυνομία, Τροχαία Αθηνών, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Εργατικό Κέντρο Αθηνών, Σταθερές Συγκοινωνίες, Όμιλος Ιατρικού Κέντρου, Τριγλία Ραφήνας, Αλληλεγγύη Χαλανδρίου, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Ακρόπολις FC και άλλες που μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους.

Πάνω από είκοσι ματς αυτά τα περίπου πέντε χρόνια της εθελοντικής προσφοράς μας. Σε αυτή την ομάδα αγωνίστηκαν έως σήμερα 64 οικογενειάρχες, 
Και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή με την προεδρό της Σοφία Τζιτζίκου αναγνώρισαν την άδολη προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων. Αυτούς του εθελοντές λοιπόν τους τίμησε με μία συμβολική αναμνηστική πλακέτα στη μεγάλη γιορτή τον Νοέμβριο του 2017 στη Στοά του Βιβλίου. Και λίγες εβδομάδες αργότερα - κατόπιν αιτηματός μου - με δέχτηκε ως δημιουργό και αρχηγό της ομάδας της Unicef ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην υπέρτατη τιμή! Ο οποίος κατάλαβε τι έργο κάνουμε με αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα για τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο. 

Εμείς λοιπόν - ό,τι κι αν γίνει - θα συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο με την ομάδα των εθελοντών Επίλεκτων και το εθνόσημο στη φανέλα, διαδίδοντας το ιερό μήνυμα για τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. 
Τα επόμενα ραντεβού μας είναι την Κυριακή 13 Μαίου στο γήπεδο Κολλεγίου Αθηνών με την ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, στις 21 Μαίου στο γήπεδο Ραφήνας με τους βετεράνους του Παναθηναικού και στις 3 Ιουνίου με τις Σταθερές Συγκοινωνίες.
Και μετά το καλοκαίρι συνεχίζουμε το μονοπάτι των ονείρων μας. Ευτυχώς με τη βοήθεια του Θεού είναι μακρύ ακόμη...

Newsroom