Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ο Κάρολος ήρθε με βραβεία και υποσχέσεις...

Μια επίσκεψη με παρελθόν ψάχνει να βρει ...μέλλον!
Ελεύθερη γραφή
Πέμ, 10/05/2018 - 20:06
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Η Μεγάλη Βρετανία  έφυγε από την Ευρωπαίκή Ενωση, νιώθει τις συνέπειες, θετικές και αρνητικές και αποφάσισε να δείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζει ο πλανήτης και ιδιαίτερα η Ευρώπη.

Μέχρι τώρα ο μέσος ευρωπαίος πολίτης γνωρίζει πάνω -κάτω ότι η Γηραιά Αλβιόνα, είναι μια ξεπεσμένη δύναμη και μια ξεπεσμένη Μοναρχία.

Η πρώην παντοκράτειρα των θαλασσών περιορίζει συνεχώς την επιρροή της παγκόσμια, απο κακούς χειρισμούς δεκαετιών και ακόμα και στην Βρετανική Κοινοπολιτεία το θετικότερο πρόσωπο της Βρετανίας ήταν και είναι 20 χρόνια μετά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ της η πριγκίπισσα Νταίάνα.

Μικρογραφία

Οι μισοί Βρετανοί δεν ήταν την έξοδο από την ευρωπαϊκής Ενωση, οι άλλοι μισοί την υποστήριξαν με επιχείρημα ότι μόνο αν φύγει θα υψώσει ξανά ανάστημα υπολογίσιμο στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Το μέλλον θα δείξει ποιοί έκαναν σωστότερο υπολογισμό.

Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του επι 67 χρόνια διαδόχου του θρόνου Καρόλου στην Ελλάδα, έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει και πάλι μια άριστη και ηχηρή παρέμβαση στην Ευρώπη και να στείλει μηνυματα σε ευήκοα ώτα, στην Ευρώπη,στις ΗΠΑ,στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή, προς την οποία στοχεύει η επίσκεψη του Καρόλου.

Το κυριότερο μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας  είναι ο επικριτικός λόγος για εκείνους που συνέταξαν και επέβαλαν μνημόνια στην Ελλάδα, τα οποία και λύσεις δεν έδωσαν, και ενίσχυσαν την γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη και ενίσχυσαν τις φυγόκεντρες τάσεις με κορυφαία την επίσπευση της εξόδου της Βρετανίας.

Μικρογραφία

Η επίσκεψη του Καρόλου θύμισε, σε εκείνους που γνωρίζουν λίγη ιστορία μέρες πριν και μετά το 1920-22.

Τότε η Βρετανία με εγκληματικούς υπολογισμούς και αφροσύνη χρησιμοποίησε την Ελλάδα ,ως "χρήσιμο ηλίθιο" για να ανοίξει δρόμους μέσω Τουρκίας προς το Αφρίν, την Μανμπίτζ, τη Μοσούλη, το Κιρκούκ, το Κουβέϊτ και γενικά τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της περιοχής.

Η τελική κατάληξη ήταν η Μικρασιατική καταστροφή για την Ελλάδα, ενώ δίπλα στον Κεμάλ έτρεξαν ...Γερμανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι έλαβαν μαθήματα γενοκτονιών και τα μετέδωσαν στον Αδόλφο Χίτλερ, για τον οποίο λίγοι γνωρίζουν πτι ξεκίνησε ως πράκτορας υπηρεσιών και όχι ως γραφικός που βρήκε φως και μπήκε.

Μικρογραφία

Κατά σύμπτωση, άσχετη με το αιματηρό και μακρινό παρελθόν, την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Καρόλου της Βρετανίας στην Ελλάδα, δημοσιευόταν η πληροφορία ότι η Γερμανία  εξετάζει την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία, η οποία, όπως και το 1922 έχει καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία, από εκείνες που έχει με τη Δύση...

Κατά σύμπτωση πάλι το National Geografik λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα, προέβαλε και μάλιστα με επανάληψη, ανα δύο ημέρες, ένα δίωρο φίλμ ,στο οποίο μιλάει η Νταϊάνα. Το φίλμ γυριζόταν μυστικά και σκοπός του ήταν να μείνει η αλήθεια, αν η Νταίάνα πάθαινε κάτι.

Λίγες ημέρες μετά ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ στο Παρίσι σε σκόπιμο τροχαίο και έτσι ματαιώθηκε και ο σίγουρος γάμος της με τον Αιγύπτιο ιδιοκτήτη του Χάροντς Αλ Φαγέντ και πιθανή εγκυμοσύνη της, σε ένα παιδί που θα ήταν απο μουσουλμάνο πατέρα ετεροθαλής αδελφός του σημερινού πραγματικού διαδόχου Ουίλλιαμ.

Η λαίδη Ντι ήταν τότε μόνο 36 χρόνων...

Μικρογραφία

Οποιος δει το φιλμ σχηματίζει ορισμένες πολύ βάσιμες απόψεις, όπως:

1 Ο φονικός ρόλος της Καμίλα Πάρκερ στον γάμο του πρώην εραστή της καρόλου με την 19χρονη Νταίάνα Σπένσερ.

2.Η απίστευτη μοναξιά της Νταϊάνα σε σχέση με την οικογένειά της.

3.Η απίστευτη επιπολαιότητα και ανωριμότητα του τότε 33χρονου Καρόλου

4 Η απίστευτη έλλειψη προετοιμασίας μιας 19χρονης να γίνει εν αναμονή βασίλισσα στην ισχυρότερη Μοναρχία του κόσμου.

5.Ότι το τροχαία ατύχημα σε μια υπόγεια διάβαση στο Παρίσι ήταν καλά προετοιμασμένη δολοφονία, η οποία απάλλαξε μεν την Μοναρχία από ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά την κατέστησε και όμηρο πολλών...

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Μετά 21 χρόνια ο Κάρολος έρχεται με την Καμίλα, η οποία ποτέ δεν έγινε αγαπητή στη Βρετανία σε μια επίσκεψη καθαρά στρατηγικού για τις επιδιώξεις της Βρετανίας χαρακτήρα  και μιλάει θερμά για την Ελλάδα.

Τα προηγούμενα χρόνια ερχόταν σχεδόν μυστικά και άφηνε να φανεί μόνο ιδιαίτερος δεσμός με το Αγιο Όρος.

Ο Κάρολος, συνάντησε τους πάντες, μέχρι και τον Αρχιεπίσκοπο, ανήγγειλε ήδη και την δημιουργία ενός Ιδρύματος με σκοπό να προωθεί Ελληνόπουλα σε πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Θετικά είναι για την Ελλάδα, εάν αποκτήσουν ουσιαστικό περιεχόμενο.

Άγνωστο στο ευρύ κοινό είναι ότι ήδη στη Βρετανία υπήρξαν ανάλογα βήματα, άσχετα βέβαια με την επίσκεψη, αλλά ενισχυτικά αυτού του κλίματος που και οι δυο πλευρές ήθελαν.

Στη Βρετανία βραβεύτηκαν και ελληνικές πρωτοβουλίες.

Μια τέτοια μας εισφέρει με επιστολή της η μητέρα της βραβευθείσας στο Λονδίνο Μαργαρίτας Παπαδοπούλου:

Μικρογραφία

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

"Κύριε Διευθυντά,

Επικοινωνώ μαζί σας, θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντικό να θέσω υπόψη σας, την ιδιαίτερη ευαισθησία η Βρετανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, που ζουν ήδη στη Μεγάλη Βρετανία, βραβεύοντας μάλιστα μία Ελληνίδα για την πρωτοβουλία να συμβάλλει και εκείνη στην διαμόρφωση και στη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας αποκλειστικά για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Ως η μητέρα της βραβευμένης Ελληνίδας Μαργαρίτας Παπαδοπούλου, εκφράζω την απερίγραπτη χαρά μου για τη βράβευση της κόρης μου και την συγκίνηση και ευγνωμοσύνη μου για τον τρόπο με τον οποίο η Μεγάλη Βρετανία αγκαλιάζει τους ξένους που σπουδάζουν ή εργάζονται σε αυτήν δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα κλίμα θερμής υποδοχής και αποδοχής των Ευρωπαίων πολιτών στα Βρετανικά δρώμενα.

Με την στάση της αυτή, κατά την άποψή μου, η Βρετανική Πολιτεία, δίνει ένα ισχυρό μήνυμα για το πως αντιλαμβάνεται το Ευρωπαϊκό πνεύμα που πρέπει να διέπει τις σχέσεις των Ευρωπαίων πολιτών και την αντιμετώπισή τους από το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών, με στόχο την ανάπτυξη στενών ειλικρινών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης και την καλλιέργεια της πεποίθησης ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι όλων μας.

Γιάννης Ντάσκας