Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ο Λυκουρέζος, τα τεκμήρια αθωότητας και ενοχής επωνύμων και ανωνύμων

Η πατρίδα γονάτισε από σκάνδαλα επωνύμων και την ατιμωρησία τους
Ελεύθερη γραφή
Παρ, 26/04/2019 - 11:54
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Το νόμο 4596/2019 και το άρθρο 7 επικαλείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για να βάλει την κοινή γνώμη να... κλάψει για την προσβολή της τιμής του, την ώρα που ακόμα θρηνούν οικογένειες για την απώλεια ζωών από τις σφαίρες της "Μαφιας των Φυλακών".

Το άρθρο αυτό αναφέρει: "Ο ύποπτος ή κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 105 και 106 του Εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, προς αποκατάσταση της βλάβης, την οποία υπέστη εξαιτίας της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς του από δηλώσεις δημόσιων αρχών που έλαβαν χώρα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας πριν την έκδοση της απόφασης σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό, οι οποίες αναφέρονται κατά τρόπο άμεσο στην εκκρεμή ποινική διαδικασία και είτε παροτρύνουν το κοινό να πιστέψει στην ενοχή του είτε προβαίνουν σε εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών με την οποία προδικάζουν τη δικαστική κρίση της υπόθεσης."

Ιδού τι είχε πει η Κατερίνα Παπακώστα για την υπόθεση αυτή αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και την προφυλάκιση του δικηγόρου Αντωνόπουλου:

«Θέλω να συγχαρώ πραγματικά την αντιτρομοκρατική μας υπηρεσία. Υπάρχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στην Ελληνική Αστυνομία κάτω από την ομπρέλα προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η αντιτρομοκρατική είναι μια από αυτές. Έμπειρη, με τεκμηρίωση και μέθοδο, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εθνική ασφάλεια της χώρας, στην εσωτερική ασφάλεια αλλά και με τη συνεργασία που κάνει με άλλες υπηρεσίες ομόλογές της στην Ευρώπη αλλά και εκτός αυτής.

Θεωρώ ότι είναι μια ακόμη επιτυχία της, λυπάμαι βέβαια, διότι το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους

Ελπίζω αυτό να μην συνεχιστεί, οι υπηρέτες της δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου."

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανακοίνωσε ότι καταθέτει αγωγή εναντίον της υπουργού, μέσω ενός παντελώς άγνωστου -σε εμάς- δικηγόρου και το προσέξαμε από το -κατά την γνώμη μας- χλευαστικό έναντι της κ. Παπακώστα στυλ του.

Τότε η κ. Παπακώστα έκανε νέα δήλωση όπου διευκρίνισε τα εξής:

«Με πραγματική έκπληξη άκουσα τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο να κάνει λόγο για βαρύτατο ολίσθημά μου και για ατυχή προσπάθεια ανασκευής δήλωσής μου.Επαναλαμβάνω ότι η αρχική μου δήλωση αφορούσε απάντηση σε ερώτημα που δέχθηκα από δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με την αποκαλούμενη από τον Τύπο «μαφία των φυλακών» και ήθελα να εξάρω το έργο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας» συνέχισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζοντας πως «σε καμία από τις δηλώσεις μου δεν αναφέρθηκα στον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος, όπως κάθε πολίτης που είναι ύποπτος ή κατηγορείται, έχει εκ του Νόμου το τεκμήριο της αθωότητας. 

»Υπό αυτή την έννοια δεν προέβην σε ανασκευή δήλωσής μου επειδή ουδέποτε υπήρξε δήλωσή μου επί προσωπικού για πολίτη ο οποίος έχει εκκρεμή υπόθεση στη Δικαιοσύνη».

Τι έχουμε λοιπόν σε αυτή την υπόθεση;

1. Καμιά 200αριά εκατομμύρια απο την τσέπη του φορολογούμενου, άρα της κοινής γνώμης, κλεμμένα.

2. Καταδικασμένους σε πρώτο βαθμό για τα κλεμμένα αυτά.

3. Έναν δικηγόρο που πήγε στον τάφο και γύρισε γιατί το ήθελε ο Θεός, με σφαίρα από την οποία έτρεξε αίμα, δημοσίου προσώπου (γνωστός δικηγόρος κρατικής τράπεζας, της κρατικής ΔΕΗ κλπ) για κλεμμένο δημόσιο χρήμα.

4. Εναν άλλο πασίγνωστο δικηγόρο, δημόσιο πρόσωπο (Αντιπρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο,γ υιός πρώην βουλευτή και προέδρου του ΔΣΑ) στο χώμα, οριστικά και αμετάκλητα.

5. Ακόμα 2-3 άγριες δολοφονίες εμπλεκομένων στις φυλακές και καταφανή προσπάθεια να επικρατήσει η ΟΜΕΡΤΑ για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

6. Κατάθεση ενός δικηγόρου στο δικαστήριο που είπε: "Δεν θα δεχόμουν ποτέ χρήματα από τον καταδικασμένο για κλεμμένο δημόσιο χρήμα Φλώρο, γιατί το χρήμα αυτό που θα έπαιρνα, προκειμένου να τα βρούμε είναι κλεμμένο απο το δημόσιο ταμείο. Είναι δημόσιο χρήμα."

7. Κατάθεση καθηγητή ΚΡΑΤΙΚΟΥ Πανεπιστημίου, ο οποίος ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ως συνήγορος στην υπόθεση αυτή (κατά καθήκον βεβαίως,αν και θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να δικηγορούν και να ασκούν εμπορική ιατρική οι καθηγητές πανεπιστημίου),ο οποίος λέει ότι ο Λυκουρέζος ζήτησε εκατομμύρια ευρώ απο την πλευρά Φλώρου. Αυτήν με το κλεμμένο, σύμφωνα με την Δικαιοσύνη πρώτου βαθμού-χρήμα.

8. Εmail εμπλεκομένου ως ΘΥΜΑΤΟΣ απόπειρας δολοφονίας δικηγόρου Αντωνόπουλου που γράφει στον Λυκουρέζο να μην ζητάει 200.000 ευρώ ως αμοιβή κλπ.

Πέρα απο το γεγονός ότι έχουμε ξαναγράψει ως θα αποδειχθεί η τεράστια διαφορά μεταξύ των 2 εκατομ και των 200.000 ευρώ, από τις δυο πλευρές αποκαλύφθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ ότι υπάρχει εμπλοκή με ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ, όχι μόνο μεταξύ των δυο πλευρών (θύτη-θύματος), αλλά και μεταξύ των δικηγόρων του ΘΥΜΑΤΟΣ της απόπειρας δολοφονίας.

9. Το ΘΥΜΑ της απόπειρας δολοφονίας και ο δικηγόρος Θοδωρής Παναγόπουλος κράτησαν απίστευτα ψύχραιμη στάση και μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει καμία δήλωση, ανάλογη με του Λυκουρέζου,σεβόμενοι προφανώς και κατά τη γνώμη μας,τις χαμένες ζωές και το κλεμμένο δημόσιο χρήμα,το οποίο είναι αντικείμενο της υπόθεσης. Και αυτοί οι δικηγόροι έχουν τιμή και υπόληψη και τεκμήριο αθωότητας  και σημειώνουμε το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν το δρόμο του Λυκουρέζου. Ως σήμερα βέβαια, αλλά έχουμε την πληροφορία ότι δεν θα τον ακολουθήσουν ως το τέλος.

10. Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Σοφός έχει δώσει κατάθεση για τις συνθήκες "ραντεβού" στις φυλακές (δικηγόρων-καταδικασμένου) και για τα χρήματα και αυτή αξιολογείται απο τη Δικαιοσύνη, αφού εμπλέκεται με άλλες καταθέσεις και γεγονότα τόσο, ώστε να έχει υποβληθεί αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση.

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ με την ανακοίνωση αγωγής κατά της κυρίας Παπακώστα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πέτυχε να υπάρχει μόνο θετική γι' αυτόν δημοσιότητα. Εάν πατήσει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει κείμενα θετικά και για ανασκευή Παπακώστα κλπ

Πόσο ακριβολογεί και μετράει τα λόγια του ο ίδιος ο Λυκουρέζος;

Ιδού μέρος απο την (protothema.gr) τελευταία δήλωσή του:

"Έχει ενταθεί τελευταία το φαινόμενο η εκτελεστική εξουσία να επιχειρεί την παρεκτροπή της κοινής γνώμης από τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας" .

ΕΡΩΤΗΜΑ: Tι επιτυγχάνει -κατ αποτέλεσμα-με τη δήλωσή του αυτή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Την... δικαίωσή του στα μάτια της κοινής γνώμηας πριν καν εκδοθεί δικαστική απόφαση.Εμφανίζεται ως θύμα της εκτελεστικής εξουσίας (το ίδιο πέτυχε και στο σκάνδαλο Αιξωνής,όπου αθωώθηκε(πολλά-πολλά χρόνια μετά την διάπραξη του σκανδάλου) απο βαρύτατες κατηγορίες,αν και υπάρχει σε αυτό και καταδίκη δράστη  σε ισόβια )και λίγοι θα προσέξουν ότι το ένταλμα σύλληψης που εκτέλεσε η Αστυνομία κατα καθήκον, είχε εκδοθεί απο τον ΕΙΔΙΚΟ ΕΦΕΤΗ ανακριτή, γυιό πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου και ως σήμερα έχοντος "συνοδευτικά" δικαστικής ακεραιότητας.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης που έχει τα τεκμήρια αθωότητας του προαναφερόμενου άρθρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο  Αλ. Λυκουρέζος είναι δημόσιο πρόσωπο με κάθε έννοια των λέξεων. Πιο δημόσιο δεν γίνεται. Εχει δημόσια θορυβώδη πορεία που ο ίδιος συντηρησε και συντηρεί ως θορυβώδη με συνεντεύξεις αναλόγου περιεχομένου.

Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,(πρώην βουλευτής της ΝΔ),είναι ο κορυφαίος δικηγόρος των τελευταίων 40-50 ετών κατά δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων ,τα οποία ο ίδιος υπερήφανα προβάλλει,είναι σταρ του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ,εικόνα που ίδιος συντηρεί επι δεκαετίες με θορυβώδη δημόσια  ερωτική-οικογενειακή πλευρά.

Το συμπέρασμά μας : Στα καλά θέλει να είναι Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Δηλαδή πρώτος, με δημόσια συζητούμενη πρωτιά. Στα κακά θέλει να τον αντιμετωπίζουν ως Αλέξανδρο Τρεχαγυρευόπουλο, απλό άσημο, άγνωστο πολίτη που έχει τεκμήριο αθωότητας μέχρι να κρίνει ο Αρειος Πάγος.

Η άποψή μας είναι ότι η πατρίδα μας έχει γονατίσει (χάσαμε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τις συντάξεις, τους μισθούς, τα σπίτια κλπ) από τα μεγάλα και δυστυχώς ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ σκάνδαλα λεηλασίας δημοσίου χρήματος. Η ατιμωρησία στα σκάνδαλα αυτά υποβοηθείται, γιατί στην πράξη δεν εφαρμόζεται η κορωνίδα (και της ΕΣΗΕΑ) του Μάουρερ "Η Δημοσίευσις είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης".

Και έτσι -κατά την άποψή μας-οι πολίτες χάνουν και επιτήδειοι κερδίζουν,κλέβουν και μένουν ατιμώρητοι στην ουσία.

Κάνουμε λάθος;

Ουδείς ...άσφαλτος, που λέει και η γνωστή αοιδός.

Στις ΗΠΑ ο Κοέν, δικηγόρος του Τράμπ, δεν διανοήθηκε τεκμήριο αθωότητας και αγωγές κατα αντιπάλων πολιτικών του Τράμπ, κατά ΜΜΕ για το πολύκροτο σκάνδαλο παρεμπόδισης δικαιοσύνης στην υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.

Ούτε ο Μπιλ Κλίντον, οποίος κατέθετε σε ...ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση προς όλο τον κόσμο, αν και πως έκανε σεξ με την Μόνικα και 2-3 ακόμα νεαρές...

Σωστή η λάθος η νομική μας άποψη είναι ότι τα δημόσια πρόσωπα ΔΕΝ έχουν ούτε ιδιωτική ζωή,ούτε τεκμήριο αθωότητας.

Αντίθετα έχουν και πρέπει να έχουν οι άγνωστοι, καθημερινοί πολίτες.

Πχ. δείτε τον σφαγέα της Κύπρου. Είναι ο λχαγός Ν.Μ., ο οποίος ομολόγησε την ΣΦΑΓΗ, κατά ειδεχθή τρόπο, νεαρών γυναικών και κοριτσιών. Οι ομολογίες αναφέρονται σε 7 θύματα και ερευνώνται άλλες... 15 εξαφανίσεις γυναικών απο Φιλιππίνες,Ρουμανία κλπ στην Κύπρο.

Και εκεί στην πρώτη δολοφονία υπήρχε τεκμήριο αθωότητας και τον εμφάνιζαν ανώνυμα και χωρίς πρόσωπο.Οταν προέκυψε τόσο μεγάλη εγκληματική δράση εμφανίζουν το πρόσωπό του,το όνομά του κλπ

Γιατί το γράφουμε και αυτό;

Διότι θεωρούμε ότι στους πραγματικά ανώνυμους, όπως αυτός δεν πρέπει να αναφέρονται ονόματα για να μην βρουν μιμητές, μόνο και μόνο για δημοσιότητα μιας ημέρας, έστω και τέτοιας.

Γιάννης Ντάσκας