Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ο "τρυφερός Σημίτης", ο Στουρνάρας, η διαπλοκή και το νέο χαστούκι Νικολόπουλου

"Πρωθυπουργέ γιατί τον κρατάτε στην Τράπεζα Ελλάδας;"
Ελεύθερη γραφή
Σάβ, 17/03/2018 - 12:22
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Η αείμνηστη Αριστέα Μπουγάτσου ήταν η καλύτερη και η απόλυτα ασυμβίβαστη με τη Διαπλοκή δημοσιογράφος με προσωπική επιλογή να κινείται χωρίς πομφόλυγες στο χώρο της Αριστεράς.

Το 1994 της προσφέραμε δουλειά στον "Ελεύθερο Τύπο" λέγοντάς της να ορίσει μόνη της τον μισθό της!

Συγκινήθηκε και μας απάντησε μετά αλλεπάλληλες συναντήσεις ότι έχει προσωπική σχέση με την οικογένεια Αλαφούζου και "δεν θέλει να τους πουλήσει". Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε με τη δική μας φράση: "Μόλις σε πουλήσουν εκείνοι, γιατί σίγουρα θα σε πουλήσουν, αν είμαστε ακόμα εδώ απλώς έλα με τους ίδιους όρους".

Oταν την πούλησαν κατά τον πιο αισχρό τρόπο (τα βρήκαν πίσω από την πλάτη της με την εξουσία Σημίτη και ειδικότερα τον Ψυχάρη για τα εξοπλιστικά και την έδωσαν βορά στα δικαστήρια...) εμείς δεν είχαμε την ίδια θέση πια και απλώς την υπερασπιστήκαμε (δίπλα στον Χάρη Οικονομόπουλο) με νύχια και δόντια στα δικαστήρια κόντρα σε Αλαφούζους, Αλογοσκούφηδες, Μεϊμαράκηδες, Ψυχάρηδες, Σημίτηδες κλπ.

Πέρασαν τα χρόνια και στη θέση της Αριστέας οι Αλαφούζοι ανέδειξαν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Μικρογραφία

Παρένθεση-απορία: (Οταν ο Αλ. Παπαχελάς έγραψε ένα βαρυσήμαντο άρθρο για τα συμφέροντα και το φαύλο κύκλο της διαπλοκής, το οποίο θα δημοσιεύσουμε με φωτογραφίες την επόμενη εβδομάδα, πόσο μακριά από το κτήριο των Αλαφούζων και τον Μπάμπη τον αρθρογράφο του ηταν;). Κλείνει η παρένθεση.

Αυτός ο Μπάμπης λοιπόν στο "Ράδιο Οπου Φυσσάει ο Ανεμος" μας πληροφόρησε ότι ο Σημίτης πριν δυο τρεις μέρες σε μια σύναξη για έναν επιχειρηματία (Στασινόπουλο) εκφώνησε μια "τρυφερή ομιλία". Αρα αδικούμε έναν τρυφερό άνθρωπο όταν κλπ. Αρα αδικούμε έναν τρυφερό πρώην πρωθυπουργό. Ο οποίος όταν ήταν πρωθυπουργός και παρακολουθούσε τα πάντα με το "τεφτέρι" έκανε τις γνωστές "τρυφεράδες" στο Χρηματιστήριο, στα εξοπλιστικά με τον Ακη, στις βίλες της Πάρου με τον Γιάννο, στα κατασκευαστικά με Μπομπολαίους, Κόκκαλη, Βασούλα (που είναι το τρυφερό αυτό κορίτσι αλήθεια;), Μπατατούδηδες, Τσουκάτους, Μαντέληδες, Ζημενς και δεν συμμαζεύεται...

Μικρογραφία

Ενα στέλεχος ενός Υπουργείου μας έλεγε πως η διαπλοκή φρόντιζε μπροστά στον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ να βάζει σε καίριες θέσεις  δικά της παιδιά, ανήψια, συζύγους κλπ ακόμα και το απόγευμα της Παρασκευής,προ των εκλογών...

Η πιο γνωστή "φάτσα" της βιτρίνας Σημίτη Γιάννου δεν είναι ο Γιάννης Στουρνάρας;

Για να απαντήστε στο ερώτημα έχετε πολλές επιλογές:

1. Ανοίγετε wikipedia και διαβάζετε βιογραφικό.

2. Ρωτάτε τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη τι εννοεί όταν λέει (και προχθές στην ΕΡΤ) ότι έρχονται νέες πολύ σοβαρές αποκαλύψεις για τη διαβόητη ΝΟΒΑΡΤΙΣ. Εμας μας είπε ότι "θα τρίβετε τα μάτια σας με  κρατικούς αξιωματούχους, πασίγνωστους και μη πασίγνωστους γιατρούς, λογαριασμούς στο εξωτερικό κλπ, αλλά ονόματα δεν θα σας πω γιατί οι ανακρίσεις και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα είναι μυστικές και πάνε πολύ βαθιά".

3. Διαβάζετε πάντα όλο τον Τύπο, δηλαδή Βαξεβάνη, Τριανταφυλλόπουλο και εμάς γιατί οι άλλοι... πάπαλα!

4. Διαβάζετε όλες τις ερωτήσεις του Νίκου Νικολόπουλου και τις δηλώσεις του για το θέμα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Η τελευταία προς τον Πρωθυπουργό συνοδεύεται από το ερώτημα γιατί ο Στουρνάρας με αυτό τον ορυμαγδό παραμένει γαντζωμένος στη θέση του  Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας

(σ.σ. τα ύστερα του κόσμου δεν είναι να κάθεται ο Στουρνάρας στην καρέκλα που καθόταν ένας Ξενοφών Ζολώτας;)

Ιδού λοιπόν τι δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος για τον Γ.Στουρνάρα,το πουλέν του "τρυφερού Σημίτη":

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;

"Η ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, απευθύνεται στο Πρωθυπουργό και του μετέφερα το αίτημα- απαίτηση της κοινωνίας να απομακρυνθεί από τη θέση του Διοικητή της ΤτΕ ο κ. Γιάννης Στουρνάρας όσο διάστημα θα ελέγχεται από τις ανακριτικές αρχές για το ενδεχόμενο της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis.

Η υπόθεση της έμμισθης σχέσης του Γ. Στουρνάρα με την Novartis έρχεται να προστεθεί στη προ ολίγων ημερών υπόθεση υποβολής ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης στη χορεία των θεμάτων διαφάνειας που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα και απασχολούν τους βαριά φορολογούμενους Έλληνες πολίτες. 

Με δήλωσή του ο Γ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε την εμπλοκή του χαρακτηρίζοντας την νόμιμη και άρα πραγματική και όχι ψεύτικη ούτε και πολιτική σκευωρία. 

Έτσι μαζί με την σύζυγό του είναι τεκμηριωμένο ότι πρόσφεραν υπηρεσίες στην «αμαρτωλή» φαρμακευτική εταιρεία. 

Θυμίζουμε εδώ ότι η σύζυγός του είναι ιδιοκτήτρια μιας εκ των εταιρειών που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Η εταιρεία της κυρίας Λ. Νικολοπούλου ξεκινάει συνεργασία με τη Novartis 2012, την ίδια δηλαδή περίοδο που ο Γ. Στουρνάρας είναι πλέον υπουργός Οικονομικών. 

Ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια είναι κρατικοδίαιτος, κατέχοντας κορυφαίες θέσεις που του πρόσφερε το σύστημα Σημίτη και ήταν ο ισχυρός άνδρας της οικονομίας, απεδέχθη εργασιακή σχέση με σύμβαση που τον κατέστησε σύμβουλο της Novartis.

Ο Γ. Στουρνάρας ήταν στέλεχος της ομάδας του σημιτικού «εκσυχρονισμού» στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μάλιστα είχε αναλάβει τότε το πόσο του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), του βασικού δηλαδή συμβούλου του ΥΠΟΙΚ Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό το όργανο κατηύθυνε την ένταξη στην ΟΝΕ, ενώ ο ίδιος ήταν ο αρμόδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ.

Υπήρξε μεταξύ των πρωταγωνιστών στην «αντιμετώπιση» της μεγάλης κρίσης του Χρηματιστηρίου το φθινόπωρο του 1999, στη συνέχεια διετέλεσε ακόμα και τραπεζίτης από τη θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ενώ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής Τράπεζας σχεδίασε το κυριολεκτικό ξεπούλημά της στους Γάλλους. Αμέσως μετά χρίστηκε διευθυντής του ΙΟΒΕ, του τεχνοκρατικού βραχίονα των βιομηχάνων και το 2012 κατέλαβε τη θέση του «τσάρου της Οικονομίας» στην κυβέρνηση συνεργασίας. Μπορεί λοιπόν ένα τέτοιο στέλεχος να ενεπλάκη απλά και μόνο λόγω της δραστηριότητας της συζύγου του με την υπόθεση ενός σκανδάλου μεγατόνων; Μήπως τελικά συμβαίνει το αντίστροφο;

Μπορεί λοιπόν έτσι τυχαία ο Γ. Στουρνάρας, με το πλούσιο βιογραφικό σε υψηλά αξιώματα, να υπογράφει σύμβαση με τη Novartis Hellas προκειμένου να της παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι 4.000 ευρώ;

Και ερωτώ τον Πρωθυπουργό Από την ώρα που απομάκρυνε Υπουργούς από το κυβερνητικό σχήμα γιατί εισέπρατταν ενοίκιο κατοικίας, πώς μπορεί να ανέχεται να παραμένει στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη ο ελεγχόμενος από την Δικαιοσύνη Πρόεδρος της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και να παραμένει σ’ αυτό το κρίσιμο πόστο που του προσφέρει την πανοπλία της ασυλίας;

Εάν ήταν ένας απλός δημόσιος υπάλληλος δεν θα τον έβαζαν σε διαθεσιμότητα;».

Γιάννης Ντάσκας