Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ο Τσίπρας από Σαούλ έγινε... Παύλος και προτείνεται ήδη για Νόμπελ

Οι δυτικοί ηγέτες και τα ξένα ΜΜΕ τον υποδέχονται με απίστευτους διθυράμβους...
Ελεύθερη γραφή
Σάβ, 26/01/2019 - 16:49
Γράφει το Newsroom

Aντιγράφουμε από ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος", ενός ΜΜΕ  που πολέμησε και πολεμά επι 6-7 χρόνια τον Αλέξη Τσίπρα με τόσο μένος, ώστε μόνο το Αλαφουζέϊκο να μπορεί να συγκριθεί μαζί του:

"Οι Δυτικοί ηγέτες, έχουν να λένε τα καλύτερα για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί «ο Τσίπρας είναι ο Σαούλ που έγινε Παύλος και μας έκανε τόσο καλά τη δουλειά όσο κανένας άλλος Έλληνας πολιτικός δεν θα μπορούσε».

Από την άλλη μεριά το Ισραήλ, με το οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ενίσχυσε ακόμα πιο πολύ την στενή στρατιωτική συμμαχία-συνεργασία, την οποία είχε προωθήσει σοβαρά ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε το πρώτο κράτος της Υφηλίου, το οποίο έβγαλε τα Σκόπια από το γράμμα "Μ" (Μακεδονία) και τα έβαλε στο γράμμα "Ν", δηλαδή Νόρθ (NORTH-βόρεια) Mακεδονία.

Μικρογραφία

Για όσους παρακολουθούν προσεκτικά αυτό μόνο τυχαία κίνηση του Ισραήλ δεν ήταν. Και το Ισραήλ, ως σύμμαχος για την Ελλάδα, είναι και πρέπει να είναι πρώτη και μοναδική προτεραιότητα μαζί με την παραμονή της Ελλάδας στην καρδιά της δυτικής Ευρώπης και κατ' επέκταση των ΗΠΑ.

Η στρατηγική αυτή επιλογή είχε χαραχθεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με την επιλογή της (τότε) ΕΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου  ανέβηκε στην εξουσία με κορώνες του στυλ "ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ) και τις απειλές ότι θα βγάλει την Ελλάδα από την ΕΟΚ "για να μην γίνουν οι Ελληνες γκαρσόνια της Ευρώπης" και για να μην θάβονται τα ελληνικά φρούτα "για να τρώμε λαχανάκια Βρυξελλών".

Η απόλυτη διαφθορά της αυλής και των στενών συνεργατών του,αλλά και η ουσιαστική αμερικανική ομπρέλλα, με την οποία προσωπικά ζούσε, χρησιμοποιήθηκαν και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο και έγινε ο... καλύτερος φίλος της "σιδηράς Βρεταννίδας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Καμία σχέση με το προσαπτόμενο στον Αλέξη Τσίπρα "GO BACK Madame Merkel".

Ο τίτλος του Παύλου που δίνουν τώρα οι δυτικοί ηγέτες στον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι τίτλος νεοβαπτισθέντος Χριστιανού, αλλά αναγνώριση ηγετικής φυσιογνωμίας μεταξύ των ηγετών.

Η σαφής οπισθοχώρηση της Γερμανίας έδωσε χώρο στην Ελλάδα και στον Αλέξη Τσίπρα και όχι μόνο ανέπνευσαν πολιτικά και οικονομικά, αλλά άλλαξαν την οικονομική πολιτική Σόϊμπλε, η οποία είχε επιβληθεί. Οι διαβεβαιώσεις των Γερμανών ειδικών ότι οι συμφωνίες θα τηρηθούν και άρα και οι περικοπές των συντάξεων απλά πήγαν... πίσω και ήδη οι συνταξιούχοι λαμβάνουν και αυξήσεις!

Οι πληροφορίες ότι τα σοσιαλιστικά Κόμματα της Ευρώπης, οι Πράσινοι, σοσιαλδημοκράτες, τεράστια συντηρητικά και μη ΜΜΕ ετοιμάζουν πρόταση να λάβουν το Νόμπελ οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ, ακόμα και αν δεν ευοδωθεί θα είναι η ύψιστη αναγνώριση και μόνο οι αναφορές.

Τα σύνορα της Ελλάδας στα Βόρεια αναγνωρίζονται και απο την συμφωνία των Πρεσπών ως πάγια, όπως και η ελληνικότητα του μεγάλου Αλεξάνδρου και των δημιουργημάτων του.

Ανοησίες, όπως αυτή ενός ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης και η άμεση αντίδραση της ΕΡΤ για πειθαρχική έρευνα και αποδοκιμασία,δείχνει σε ποιό ναρκοπέδιο κινήθηκαν οι κ.κ.Τσίπρας και Ζάεφ.

Κάτι ήξερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ όταν δήλωσε χθες ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ πέτυχαν το ακατόρθωτο.

Κάτι ξέρουν οι Πολωνοί απο δράση πρακτόρων όταν ασκούνται φοβερές πιέσεις απο ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, κάτι ξέρει το Ισραήλ και έσπευσε να είναι ΠΡΩΤΟ στο πλευρό της Ελλάδας, ως συμμάχου.

Παραθέτουμε μερικά απο τα πάμπολλα ρεπορτάζ τεράστιων σε δύναμη και φήμη ξένων ΜΜΕ για να αντιληφθεί κανείς την ορθότητα της επιλογής της Ελλάδας και άρα και όσων ψήφισαν την συμφωνία αυτή, δηλαδή οι 153 βουλευτές, τους οποίους πρώτους ευχαρίστησε και ο κ.Τ σίπρας:

«Με αυτή τη συμφωνία η Ελλάδα ανακτά την ιστορία της, τα σύμβολα και την παράδοση» αναφέρουν οι Times, επικαλούμενες τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον της Bουλής, πριν αρχίσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Επίσης, αναφέρεται σε μήνυμα του κ. Τσίπρα στο twitter μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας, που έλεγε πως «σήμερα είναι μία ιστορική μέρα. Σήμερα γράφουμε μία νέα σελίδα για τα Βαλκάνια. Το μίσος του εθνικισμού, οι διαμάχες και οι συγκρούσεις θα αντικατασταθούν από τη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία».

Οι Financial Times δημοσιεύουν την είδηση της υπερψήφισης της συμφωνίας με τον τίτλο «Η Ελλάδα τελειώνει την διαμάχη συμφωνώντας στην αλλαγή ονομασίας σε Βόρεια Μακεδονία» και κάνει ειδική ΘΕΤΙΚΗ αναφορά  σε  βουλευτές μικρών κομμάτων που βοήθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει νίκη με μικρή διαφορά στη Βουλή.

Η Telegraph γράφει σε τίτλο της: «Η Ελλάδα πετυχαίνει ακατόρθωτη αποστολή ('mission impossible') επικυρώνοντας τη συμφωνία αλλαγής ονόματος με την Μακεδονία». Αναφέρεται σε μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού με το οποίο χαιρετίζει «μία νέα σελίδα για τα Βαλκάνια» μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας, η οποία αλλάζει το όνομα της «Μακεδονίας» σε «Βόρεια Μακεδονία». Υποστηρίζει ότι η επικύρωση ανοίγει το δρόμο για την «Βόρεια Μακεδονία» να ενταχθεί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, κίνηση που - όπως σχολιάζει - ανακόπτει την ρωσική επιρροή στην περιοχή.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, αναφέρει, κυριάρχησαν συναισθήματα και κατηγορίες για προδοσία από τους αντίθετους με τη συμφωνία. «Η Μακεδονία θα πρέπει τώρα να προσθέσει επεξηγηματικές πλακέτες στα αγάλματα και στα μνημεία στα Σκόπια και θα πρέπει να απομακρύνει όλα τα σύμβολα του ήλιου της Βεργίνας, αρχαίο σύμβολο που σχετίζεται με την οικογένεια του Μ.Αλεξάνδρου» καταλήγει.

Newsroom