Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Οι επώνυμοι έχουν νόμιμες βίλες με νόμιμες ιδιωτικές θάλασσες...

Οι βίλες του Γιάννου, της Μυκόνου του Δημάρχου Πάτρας είναι νόμιμα πάνω στο κύμα!.
Ελεύθερη γραφή
Παρ, 10/08/2018 - 10:16
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Μαθαίνουν οι Ελληνες απο  μικροί ότι ο αιγιαλός πρέπει να είναι ελεύθερος και ελεύθερη η προσβαση του, όποια βίλα, όσο ισχυρού και αν χτιστεί εκεί κοντά. Πρέπει να αφήνει μεταξύ αυτής και του αιγιαλού ελέυθερο χώρο για κατασκευή αυτοκινητόδρομου  κλπ.
Στο Μάτι οι άνθρωποι κάηκαν διότι ισχυροί και μη ισχυροί απέκτησαν σπίτι το οποίο είτε ήταν πάνω στον αιγιαλό, είτε απέκλειε σε συνδυασμό με διπλανά την ελέυθερη πρόσβαση.
Φευ όμως...
Χρόνια τώρα γράφουμε και καταγγέλλουμε ιδιώτες ισχυρούς και μη, ξενοδοχεία κλπ που έχουν μετατρέψει τον αιγιαλό μπροστά τους σε κλειστή παραλία με διάφορα κόλπα.

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Στη Ρόδο, την Κω, την Ελούντα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, τη Χαλκιδική παντού.
Η Ξένια Κουναλάκη, στην Καθημερινή(9/8/2018) γράφει στο άρθρο της ότι έπεσε ηρωϊκά μαχόμενη υπέρ της ελευθερίας των παραλιών στην Κέρκυρα, όπου ανακάλυψε ότι την παραλία και την πρόσβαση είχε κλείσει μια αγγλίδα.

Μικρογραφία

Στην ίδια εφημερίδα ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης τα λέει, μάλλον, αντίθετα απο μας για το Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας.
Ενώ εμείς γράφουμε, οτι η περιοχή είναι μια ζούγκλα παρανομίας και πρέπει ο εισαγγελέας να στείλει στο εδώλιο  κάθέναν που είχε κλείσει την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, εκείνος λέει ότι ζει εκει 22 χρόνια και είναι ένας παράδεισος και υπάρχει σύλλογος που υπερασπίζεται από το 2003 το αγνό τοπίο  στο Κόκκινο Λιμανάκι...

Αν το τοπίο πάνω και γύρω από το Κόκκινο Λιμανάκι και κάτω από την οδό Δημοκρατίας είναι αγνό, αν τα έργα των χουντικών που κατέλαβαν και έχτισαν και απέκλεισαν  το παρθένο δάσος εκεί κοντά είναι αγνά έργα προστασίας τότε μένει να μας πουν ότι μέσα στη θάλασσα υπάρχουν κάμποι και φυτρώνουν ωραία  τριφύλλια...

Ο δημοσιογράφος Οικονόμου (κι αυτός στον Ομιλο Αλαφούζου, τον "προστάτη"  του Πεντελικου εδώ και 28 χρόνια) έχει σπιταρώνα στην παραλία στο Μάτι και βίλα στον Βουτζά και είπε δημόσια ότι ο Βουτζάς είναι η επιτομή της νομιμότητας(...) και το Μάτι το βασίλειο της παρανομίας.
Αρα οι σύλλογοι προστασίας στο Μάτι, Αργυράκο μας, είτε επιτελούν έργο μηνύοντας και κυνηγώντας χρόνια τώρα όσους ασελγούσαν στην περιοχή, είτε δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε για να μην έχουν και μπελάδες με ισχυρούς, είτε αποτελούσαν το άλλοθι των επιτηδείων.

Ελπίζουμε ότι και ο Αργύρης Κωστάκης και οι άλλοι σύλλογοι προστασίας θα είναι σε θέση να εισφέρουν στην έρευνα που κάνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίος (με τον Νίκο Νικολόπουλο καταθέσαμε ήδη μηνυτήρια αναφορά εκεί) με ονόματα παραβατών, μαρτύρων κλπ.

Αλλιώς θα κάνουν την προστασία που κάνει στην Πεντέλη ο Ομιλος Αλαφούζου, ο οποίος πήγε εκεί να είναι φρουρός (με ελικόπτερα κλπ) της Πεντέλης, όταν άρχισε την προστασία η Πεντέλη ήταν απέραντα δάση και σήμερα είναι απέραντοι οικισμοί σε καμένα δάση...
Ακριβώς γιαυτό προτάθηκαν ως μάρτυρες στην εισαγγελική έρευνα και οι υπέυθυνοι των αναδασώσεων της Πεντέλης...Ολο και θα έχουν κάτι να πουν, να δείξουν τα δάση που (θα έπρεπε να) έχουν δημιουργήσει  ως τώρα στα καμένα κλπ.
Η Πεντέλη, ο Υμηττός, η Πάρνηθα οι βράχοι των νησιών ούτε προϊστορικά δεν ήταν οικόπεδα καλλιεργήσιμα.
Ούτε βοσκοτόπια.
Που βρέθηκαν τόσα κάμποι -οικόπεδα και έγιναν οικισμοί.

Μικρογραφία

Όπως αυτός ο κάμπος που βλέπετε και μέσα σε αυτόν τον κάμπο έχει χτίσει ο Γιάννος Παπαντωνίου τη βίλα που πούλησε όταν ο εισαγγελέας τον τσάκωσε με το "Πόθεν Εσχες".
Ο κόσμος ο απλός γνωρίζει ότι οικόπεδα είναι καλλιεργήσιμες η δασικές ιδιωτικές εκτάσεις.
Η βίλα  του Γιάννου σχεδόν ακουμπάει τη θάλασσα στην ερημική ακτή της Σύρου. Και παραδίπλα είναι του Στουρνάρα.
Ηταν καλλιεργησιμα οικόπεδα εκεί;
Ηταν ιδιωτικά βραχωδη;
Ηταν ιδιωτικά δασικά;
Οι αντίστοιχες βίλες στη Μύκονο;

Οι κατηγορίες κατά  πρώην Δημάρχων των νησιών (και της Μυκόνου) η ανακάλυψη εκατομμυρίων στο λογαριασμό διευθυντή πολεοδομίας της περιοχής που κατέληξαν;
Τα ξενοδοχεία που χτίστηκαν σε δημόσιες εκτάσεις ανά τη χώρα και απέκλεισαν και τις παραλίες μπροστά τους θα εξακολουθούν να είναι νόμιμα και να αποκλειστούν από τις μπουλντόζες κατεδάφισης

Μικρογραφία

Στην Πάτρα υπάρχει αντίστοιχος οικισμός με το Μάτι και είναι τα Αραχωβίτικα.
Εκεί αγόρασε βίλα και ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Πελετίδης και το ACHAIANEWS παρουσίασε τις φωτογραφίες που βλέπετε και δείχνουν σειρά απο βίλες που έκαναν τη θάλασσα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ιδιωτική.
Ο Δήμαρχος απειλεί με μηνύσεις με το επιχείρημα ότι εκείνος απλώς αγόρασε τη βίλα ως είχε...
Ο Νίκος Νικολόπουλος με δήλωση του αναφέρεται και στο θέμα αυτό ως εξής:

ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, έκανε το εξής σχόλιο:

«Δυσάρεστη έκπληξη ένιωσα, όταν σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site achaianews.gr η «βίλα» του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αποκόπτει με άλλες όμορες βίλες και εξοχικές οικίες, την πρόσβαση των Πατρινών δημοτών του, προς την παραλία Αραχωβιτίκων.
 

Μικρογραφία

Μάλιστα στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώνεται η συγκεκριμένη ιδιοκτησία, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στο τι προτίθεται να κάνουν η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ 0και ο κύριος Δήμαρχος για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.

Δηλαδή, θα συνεχίσουν οι μάντρες των σπιτιών να εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων; 

- Τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς ή κάποιου άλλου ακραίου γεγονότος και κινδύνου που ο μη γένοιτο, προκύψει; 

Όλοι γνωρίζουν ότι ανήκω σε μία ιδεολογική πτέρυγα που δεν μέμφεται και δεν ποινικοποιεί την ιδιοκτησία. Ωστόσο, εγώ και όλοι οι Πατρινοί, περιμένουμε από τον δήμαρχο της Πάτρας – και όχι από το γραφείο Τύπου του Δήμου – κάποιες ξεκάθαρες απαντήσεις. Υπάρχει ή όχι πρόβλημα με την συγκεκριμένη κατοικία, όπως και άλλες όμορες, στην περιοχή των Αραχωβιτίκων; Πρόκειται, όντως, για κατοικίες που αποκόπτουν την πρόσβαση των πολιτών προς την ακτή; Και αν ναι, τι είδους νομιμότητα έχουν και εν πάση περιπτώσει, τι προτίθενται να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η Πολεοδομία, αλλά και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών για να μην υπάρχουν στην περιοχή μας… «Μάτια»;

Μάλιστα, αποδεχόμενος απόλυτα την ανακοίνωση του Δήμου, αναγνωρίζω ότι η κατοικία αγοράστηκε από τη σύζυγο του δημάρχου όπως ήταν ήδη χτισμένη. Αυτό όμως συνιστά δικαιολογία για να μην έχει προχωρήσει ο πρώτος πολίτης της πόλης σε διορθώσεις και αποκαταστάσεις προς όφελος της ουσιαστικής νομιμότητας, της περιοχής και των συμπολιτών του; Σε καμία περίπτωση…

Από την πλευρά μου, επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι να φέρω το θέμα στη Βουλή, απευθυνόμενος πλέον στους αρμόδιους υπουργούς, που έχουν την ευθύνη να ελέγξουν όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και να γνωρίζουν τι επικρατεί διαχρονικά, τόσο στην περιοχή των Αραχωβιτίκων, όσο και σε άλλες παράκτιες περιοχές της Αχαΐας που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Ο φόβος και ο πόνος στο Μάτι δεν πρέπει να ξεχαστούν. Πρέπει να διδάσκουν. Και πλέον, έχουμε όλοι ευθύνη να… βγάζουμε τέτοιουτύπου «Μάτια», όπου κι αν υπάρχουν!»

Σχετική δήλωση on camera: Η βίλα του Δημάρχου αποκόπτει με άλλες όμορες βίλες την πρόσβαση στην παραλία Αραχωβίτικων!

Γιάννης Ντάσκας