Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Οι Μαφίες γονατίζουν Ιταλία-Ελλάδα με ατιμώρητη λεηλασία ταμείων...

Να γιατί οι λαοί ψηφίζουν αντισυστημικές "σκούπες".
Ελεύθερη γραφή
Τρί, 29/05/2018 - 12:40
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Οι χθεσινοί-σημερινοί τίτλοι σε ΜΜΕ:
"Η Ιταλία πάει πάλι σε εκλογές.Τρομάζει την Ευρώπη η προοπτική ενίσχυσης του λαϊκίστικου κινήματος 5 Αστέρων και της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά".
Τι έχει συμβεί;

Τα δυο αυτά κόμματα που δεν έχουν  κοινά πολιτικά "συνορα" με την κλασσική έννοια αρνήθηκαν να υποταχθούν στην εντολή της Γερμανίας με σύμφωνη γνώμη και άλλων στελεχών της δυτικής οικονομικής ελίτ . Αυτοί δεν ήθελαν υπουργό οικονομικών κάποιον Σαβόνα ,άγνωστο σε μας, γνωστότατο όμως στην ελίτ αφού κραυγάζει χρόνια ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωζώνη είναι φτιαγμένες απο τη Γερμανία με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπηρετούν την ενίσχυση της Γερμανίας και το ευρώ, στην ουσία είναι το γερμανικό μάρκο με άλλο όνομα.

Μικρογραφία

Γιατί επιμένει η Γερμανία σε αυτή την πολιτική;
Μα διότι είναι ευχαριστημένα τα 80 εκατομμύρια του πληθυσμού της  αφού ζουν καλά δανείζοντας τοκογλυφικά, χώρες που έχουν γονατίσει από την διαφθορά και τις μίζες κυρίως γερμανικών εταιρειών.
Γιατί δεν είναι ευχαριστημένα τα 70 εκατομ. Ιταλών και άλλα 200 εκατομμύρια ευρωπαίων;
Μα διότι στις χώρες τους η οικονομία είναι άθλια, γίνονται αποθήκες λαθρομεταναστών, και η διαφθορά μαστίζει τους πληθυσμούς και τα συστήματα υγείας, σχολείων, δημόσιας διοίκησης κλπ.

Τα δυο Κόμματα στην Ιταλία μπορεί να μην έχουν κοινά πολιτικά "σύνορα", αλλά έχουν κοινή πολιτική επιδίωξη. Υπόσχονται  στον χειμαζόμενο απο την διαφθορά ιταλικό λαό ότι θα χτυπήσουν τη διαφθορά, θα στείλουν στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή διεφθαρμένους, θα κάνουν την ιταλική οικονομία να δουλεύει για τους Ιταλούς και όχι τους ...Γερμανούς.
Κάπως έτσι ξεκίνησε και η Βρετανία και κατέληξε εκτός.
Και η Γερμανία έχει λαϊκίστικα Κόμματα και ακροδεξιά.
Τα κρατάει χαμηλά ακόμα γιατί τα μεγάλα Κόμματα κάνουν αυτά που λένε τα προαναφερόμενα.

Μικρογραφία

Αν τα μηνύματα της Ιταλίας αγνοηθούν και η ελίτ επιχειρήσει να βάλει κουκούλα, θα τα βρει μπροστά της στις εκλογές και ο ιταλικός λαός το πιθανότερο θα είναι να ψηφίσει το Κίνημα των 5 Αστέρων και τη Λέγκα με την εντολή "πάρτε σκούπα" για όλους...
Οταν οι εγκληματίες δεν τιμωρούνται, τα εγκλήματα πολλαπλασιάζονται και πλήττονται οι αδύναμοι να αμυνθούν στα εγκλήματα, δηλαδή η ευρεία λαϊκή μάζα.
Και φυσιολογικά ψηφίζει εκείνους που υπόσχονται προστασία, δηλαδή τιμωρία των εγκληματιών, ώστε να σταματήσει η διάπραξη εγκλημάτων.
Στην Ιταλία είχαν όλοι προειδοποιηθεί. Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο γράφει εδώ και χρόνια βιβλία, στα οποία με ονόματα αποκαλύπτει τη δράση της Μαφίας.
Με προσωπα πολιτικά-αγγελικά, δεν γράφει Μαφία στο μέτωπο. Παίρνει τα δημόσια έργα με όρους που και στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και υποτίθεται ότι χρόνια ερευνά το καρτέλ τους η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Αδειάζει τα ταμεία στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως ακριβώς και στην Ελλάδα με μεθόδους ίδιες και χειρότερες.
Στην Ιταλία δεν διανοήθηκαν να καλύψουν τη λεηλασία των ταμείων με διακανονισμό  (δήθεν) πληρωμής ως το ....4320 μετά Χριστόν...
Δεν διανοήθηκαν να μην στείλουν στον Εισαγγελέα πλαστά και εικονικά της ίδιας πηγής σε βάρος ...ΔΗΜΟΣΙΩΝ ταμείων.

Μικρογραφία

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου μας είχε δώσει προ τριών ετών συνέντευξη και μας έλεγε (λέει) ότι στην περιοχή του δρα Μαφία με πολιτικά αγγελικά πρόσωπα. Κουβάλησαν εκεί τον λίαν επικίνδυνο υδράργυρο από τη Γερμανία μέσω της ...ιταλικής Μαφίας για να μην μολυνθεί γερμανικό έδαφος.'Οτι θάβουν στον Ασπόπυργο σκουριά που θα έπρεπε να πάει στη Γερμανία και το κράτος μας έχει πληρώσει τεράστια ποσά γιαυτό.
Οτι όταν έπρεπε να γίνει έλεγχος πήρε φωτιά ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης και ...πάπαλα ο έλεγχος.
Συντάχθηκαν κατηγορητήρια γιαυτά και ο κόσμος απηυδισμένος στις κεντρικές εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζικά.

Τα θυμηθήκαμε γιατί ουσιαστικά τα κατηγορητήρια "σέρνονται" στα γραφεία, απαλλάσσονται οι διεφθαρμένοι σε δίκες χωρίς ...μάρτυρες και σήμερα ξανάπιασε φωτιά εργοστάσιο ανακύκλωσης.
Ας ρωτήσει κάποιος:
Που κατέληξε η έρευνα για την προηγούμενη φωτιά στο άλλο εργοστάσιο ανακύκλωσης;
Οταν ανακαλύφθηκε το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων κάποιοι ειδοποίησαν την γιατρό "κλειδί" με σύζυγο δημοσιογράφο και εξαφανίστηκε.
Την παρουσίαζαν ως φοβισμένη νεαρή 30χρονη .
Κανείς δεν μιλούσε για έναν λογαριασμό ενός εκατομ ευρώ που κυκλοφορεί  "αδέσποτος" χωρίς "ιδιοκτήτη".
Μετά ημέρες πιάστηκε η γιατρός "σαν έτοιμη απο καιρό".
Είχε σχεδόν έτοιμη απολογία η οποία προσβάλει και την λογική ανοήτου...
Δεν ήξερε τίποτα για τα κυκλώματα, για καθηγητές και επώνυμους.

Μικρογραφία

Την  απειλούσε λέει ένας ψηλός αδύνατος με μουστάκι (μάλλον ο γνωστός μας Τοτός...) και επειδή φοβόταν έγραφε συνταγές πλαστές κλπ  κλπ. Παραμύθια της Χαλιμάς. Την προφυλάκισαν. Αφαντος και άφωνος ο κατα τα άλλα δημοσιογράφος με γνωριμίες με άλλες δημοσιογραφάρες σύζυγος.
Περιμένουν ήσυχα τα...μαλακά. Να ξεχαστεί η υπόθεση και να αρχίσουν οι αποφυλακίσεις...
Αυτή η κυβέρνηση ψηφίστηκε κόντρα σε όλα τα συστήματα και τα συστημικά ΜΜΕ γιατί υποσχέθηκε τιμωρία αυτών των κυκλωμάτων διαφθοράς.
Η αλήθεια είναι ότι προχωρούν δικογραφίες φοβερές στη Δικαιοσύνη.

Η πραγματικότητα είναι ότι λίγοι το μαθαίνουν.
Αυτό επιδιώκει η διαπλοκή. Να μείνουν στα μουλωχτά, να βρούν δικαστές διεφθαρμένους που θα κάνουν το μαύρο άσπρο, που θα αφήσουν να σέρνονται επι χρόνια οι δήθεν έρευνες και να μπουν στο αρχείο...
Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ιταλία έτσι;
Οχι βέβαια.
Είμαστε  ηδη σε χειρότερη θέση απο την Ιταλία...

Γιάννης Ντάσκας