Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ομόφωνα αθώοι Ηριάνα και Περικλής μετά ένα χρόνο φυλάκισης...

Επιβεβαίωση ότι έχουμε Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων.
Ελεύθερη γραφή
Πέμ, 28/06/2018 - 21:22
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Τι είδους Δικαιοσύνη αποδίδεται στην Ελλάδα;

Το ερώτημα αυτό θα τιθεται όλο και πιο συχνά καθώς οι αφορμές θα πολλαπλασιάζονται και αιτία θα είναι πως έχουμε άλλη Δικαιοσύνη για τους ισχυρούς και "επώνυμους" και άλλη για τους απλούς στις θέσεις πολίτες.

Ενας εφοριακός κατηγορήθηκε μέσα από μια πρωτοφανή σκευωρία μιας συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά και ανθρώπους ότι δήθεν ζήτησε αμοιβή δέκα χιλιάδες ευρώ, όχι για να βοηθήσει αλλά για να ...κάψει μια επιχειρηματία του σκοινιού και του παλουκιού απόπλευράς νομιμότητας.
Την έκαψε με τις υπηρεσιακές τους πράξεις.
Και τον κατηγόρησαν αφού συνάδελφός του με προφανή συμφέροντα πλαστογράφησε και έγγραφο της ΕΛ-ΑΣ.

Μικρογραφία

Το δικαστήριο παρέστησε τον κέρβερο.
Και του έβαλε ποινή ένα χρόνο κάθειρξη για κάθε χιλιάρικο που ΔΕΝ έπιασε ποτέ στα χέρια του!

Το ίδιο (σε βαθμό) δικαστήριο έβαλε 5χρόνια στον πανίσχυρο Μαντέλη, αν και αποδείχθηκε ότι στα χεράκια του έπιασε 300 και βάλε χιλιάρικα και αναλογικά θα έπρεπε να του βάλει 300 και βάλε χρονια...

Είχαμε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη για την βαρύτατη καταδίκη της Ηριάνας σε 13 χρόνια κάθειρξη.
ΑΠΟΛΥΤΩΣ Καμμία.
Υπήρχε η ΥΠΟΨΙΑ ότι μπορεί να διάκειται ευμενώς σε κάποια πρόσωπα που μπορεί επίσης να διάκεινται ευμενώς προς κάποια πρόσωπα της όχι δα και πιο επικίνδυνης απο τον Μαντέλη "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς".

Μικρογραφία

Έμεινε στη φυλακή ένα χρόνο η Ηριάνα και ο Περικλής και σήμερα το Πεντεμελές Εφετείο τους αθώωσε χωρίς καμία αμφιβολία κρίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος τους...

"... Τα στοιχεία και μια συγκεκριμένη κατάθεση δεν έδειξαν τίποτε. Δεν αποδείχτηκε παράνομη δραστηριότητα. 
Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται. 
Το DNA είναι εργαλείο εντόνως αμφισβητούμενο» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης. 

Όπως επισήμανε και στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του Εφετείου «το μείγμα DNA που εξετάστηκε είναι επισφαλές αποδεικτικό μέσο» γεγονός που είχε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό δεκάδες βιοεπιστήμονες, καταδεικνύοντας τα «κενά» στο εργαστηριακά ευρήματα. Παράλληλα υπογράμμισε πως ακόμη κι αν ήταν ασφαλής ένδειξη δεν θα αρκούσε για να αχθεί το δικαστήριο σε καταδικαστική απόφαση, γιατί θα απαιτούνταν και άλλες αποδείξεις. Επιπλέον ο βασικός μάρτυρας, ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας, που δήθεν αντιλήφθηκε τη μεταφορά όπλων και στη συνέχεια τα ξέθαψε, κρίθηκε ως αναξιόπιστος.

Μικρογραφία

Η εισαγγελική πρόταση 

Σημειώνεται ότι, η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε νωρίτερα να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για την συμμετοχή τους στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών...

Γιάννης Ντάσκας