Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΖΟΡΑΝ!...

Υπέγραψαν ιστορική συμφωνία που μένει να υλοποιηθεί.
Ελεύθερη γραφή
Κυρ, 17/06/2018 - 17:56
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Οι κ.κ.Τσίπρας και Καμμένος, του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου μη αντιλέγοντος, αλλά συμφωνούντος, κινήθηκαν στη γνωστή ρήση του  "Είπερ ίσην τόλμη, ρώμην Δημόσθενες είχες, ούποτ' αν άρξει των Ελλήνων Αρης ο Μακεδών".
Και  υπέγραψαν στις Πρέσπες συμφωνία για το όνομα, την συνταγματική αναθεώρηση και μέτρα αλλαγής αγαλμάτων, δρόμων κλπ του κρατιδίου των Σκοπίων.
Για να λέγεται οριστικά "Βόρεια Μακεδονία"πρέπει η συμφωνία να επικυρωθεί και στα Σκόπια με δημοψήφισμα κλπ.

Μέχρι τώρα 140 χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας Κίνας κλπ την ονόμαζαν σκέτη "Μακεδονία".
Σκέτη δημοκρατία της Μακεδονίας την ονόμαζαν οι ελληνικές κυβερνήσεις του 1960 στα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης, όταν υπέγραφαν συμφωνίες συνεργασιών κλπ. Προφανώς τότε πίστευαν ότι δεν θα γίνει ποτέ ανεξάρτητο κράτος, αφού δεν θα καταρρεύσει ποτέ και η Σοβιετική Ενωση και η Γιουγκοσλαβία και άρα ...όλα καλά...

Μικρογραφία

Ο Κ. Καραμανλής με το γνωστό δάκρυ είπε το "Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική.
Με τη συμφωνία γίνεται και κράτος Βόρειας Μακεδονίας, η οποία αναγνωρίζει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, η Ολυμπιάδα, ο Αριστοτέλης, η Βεργνα, το 16κτινο αστέρι της είναι ελληνικός πολιτισμός και έμμεσα ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας είναι κατακτητές σλαβικής καταγωγής.
 
"Συναντηθήκαμε στο τριεθνές, ένα σημείο από το οποίο πέρασαν πολλοί νικητές και ηττημένοι." είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι η συμφωνία σέβεται πλήρως τις αρχές, αξίες και ιστορία των δυο πλευρών και διαψεύδει πατριδοκάπηλες δυνάμεις και στις δύο πλευρές.
Σημειώνουμε την ηχηρή σιωπή του Κώστα Καραμανλή (χ2, συν του Κώστα του Αχιλλέα...) και μην σας μπερδεύει η ψήφος δυσπιστίας, όπου ψήφισαν κατά της κυβέρνησης.

Μικρογραφία

Είναι καλύτερα λοιπόν το "Βόρεια Μακεδονία" με αναγνώριση της ελληνικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το Δημοκρατία της Μακεδονίας σκέτο;
Ασφαλώς ναι, αν τηρηθεί η συμφωνία που προβλέπει ότι θα είναι αδίκημα στα Σκόπια κάθε αλυτρωτική εκδήλωση, και άρα αναγνώριση της ουσιαστικής κατάληψης του χώρου απο Σλάβους, όπως της Ανατολκής Θράκης και Μικράς Ασίας από τους Τούρκους κλπ  κλπ.

Το πιθανότερο ειναι πως θα τηρηθεί για να έχει η Βόρεια Μακεδονία και ευρωπαϊκό και Νατοϊκό μέλλον.
Αν δεν θα τηρηθεί τότε δεν ακούγονται χαρούμενα τραγούδια στα Βαλκάνια, όπως  είπε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζάεφ.

Μικρογραφία

Είναι πολύ πιθανό και ευκταίο οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ να προταθούν (έγραψε σχετικά το "Φόρεϊν Πόλισι") για το Νόμπελ  Ειρήνης και αν το πάρουν θα είναι ένας ακόμα σοβαρός λόγος να τηρηθεί η συμφωνία.
Αν όχι θα έχουμε στα βόρεια μια μουσουλμανική περισπωμένη με την Τουρκία και το μουσουλμανικό τμήμα της Αλβανίας να παίζουν παιχνίδια, τα οποία πάντα, μα πάντα δεν θα είναι φιλικά προς την Ελλάδα.

Μικρογραφία

"Είμαστε Χριστιανοί και εμείς οι Σκοπιανοί και το μέλλον μας θα είναι καλό αν τηρηθεί η συμφωνία.
Διαφορετικά ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει και μόνο κακό θα κάνει", είπε σε δηλώσεις της έξω απο την Ελληνική Βουλή, εκεί, όπου ο Μπαρμπαρούσης ήθελε πραξικόπημα εναντίον Τσίπρα-Παυλπουλου, μια απεσταλμένη σκοπιανού μέσου ενημέρωσης.
Αμήν...  
Υ.Γ. Ας έχουμε στο μυαλό πάντα τους Νομπελίστες Αραφάτ και Ράμπιν, την συμφωνία του Ντεϊτον και ας κρατήσουμε τα θετικά που εκείνοι πέτυχαν...

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα απόρρητα, ως τώρα,έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Όπως θα δείτε επιλογή της Ελληνικής πλευράς ήταν το "Βόρεια Μακεδονία" στο παρελθόν και μάλιστα χωρίς άλλες αλλαγές στο σύνταγμα, στα σύμβολα, στον αλυτρωτισμό 
....Ιδού:

 

Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Γιάννης Ντάσκας