Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Παπακώστα: Πραγματική Δικαιοσύνη, ανεξάρτητος Πρόεδρος και κοινωνικό Σύνταγμα!

Έξω τα κόμματα απο την επιλογή δικαστών, πρόεδρος με εκλογή απο το λαό
Ελεύθερη γραφή
Σάβ, 17/11/2018 - 12:59
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Γιατί καθυστερεί η απονομή Δικαιοσύνης;

Με αυτό τον τίτλο ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Nικολόπουλος απευθύνει και ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης και αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου για την σκανδαλώδη πορεία της υπόθεσης Βγενόπουλος-Μαρφίν.

Αυτό το σκάνδαλο στην Ελλάδα πήγε με ρυθμό χελώνας στην απόδοση των αδιαμφισβήτητων ευθυνών, οι οποίες υπάρχουν σε πολλά επίπεδα, δηλαδή πολιτικό, επιχειρηματικό, δικαστικό, δημοσιογραφικό.

Οταν όμως χρειάστηκε η Δικαιοσύνη να δράσει απαλλακτικά για τον Βγενόπουλο, δικαστικός λειτουργός έγραψε ένα πολυσέλιδο πόρισμα σε χρόνο που ο Γιουσέιν Μπόλτ, ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, θα φαινόταν μια πολύ αργή χελώνα....

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στον Νίκο Νικολόπουλο, ότι η Δικαιοσύνη γενικά κάνει μυστικά τις ανακρίσεις και δεν οφείλει να ενημερώνει κανέναν.

Ετσι π.χ. στη Χαλκιδική η Δικαιοσύνη εξέδωσε βούλευμα... 14 χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης (!) και χάρισε μια τεράστια και πανάκριβη δασώδη έκταση σε πολιτικό φίλο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Στη Λαμία η Δικαιοσύνη εξέδωσε βούλευμα... 13 χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης και ουσιαστικά, δια της παραγραφής, χαρίστηκαν κατηγορίες σε τραπεζικούς και φίλους της κυβέρνησης Σαμαρά-Στουρνάρα κλπ.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο Νικολόπουλου, ότι μπορεί να απευθυνθεί στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Αρείου Πάγου για ευθύνες δικαστών σε αργοπορίες ,καθυστερήσεις κλπ.

Το πράξαμε αυτό και κατα μόνας και με τον Νίκο Νικολόπουλο και το συμπέρασμά μας είναι ότι κόρακας -κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Μικρογραφία

Ανέθεσαν την πειθαρχική έρευνα σε δικαστικό που καταγγείλαμε!

Και θα περιμένουμε τέρμινα πολλά να ερευνηθεί η υπόθεση...

Και στη Δικαιοσύνη λοιπόν, συμβαίνει αυτό που συμβαίνει όταν απευθυνθεί κανείς στα πειθαρχικά των καθηγητών για υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανηλίκων.Απαλλαγή ή ενταφιασμός στα συρτάρια.

Τα ίδια και στην Ενωση Συντακτών. Τυχαίο είναι ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι αγρίως χρηματιζόμενοι και δαχτυλοδεικτούμενοι για τον χρηματισμό αυτό και δημοσιογράφοι που έχουν κάνει κανόνα την σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο (ιδιωτικά ΜΜΕ, ΕΡΤ κλπ) και δεν υπάρχει ούτε μία καταγγελία, που να έχει οδηγήσει σε τιμωρία, παρότι ΥΠΗΡΞΑΝ καταγγελίες σοβαρότατες;

Επί χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης πειθαρχικά μέτρα δεν λαμβάνονται εξαιτίας του άκρατου κομματισμού στην κορυφή της.Εξαιτίας της εμπλοκής δικαστικών λειτουργών σε "στρατούς" επιχειρηματιών. Εξαιτίας της, όπως και στους προαναφερόμενους άλλους χώρους, συντεχνιακής αντίληψης.

Και έτσι πορευόμενοι χαιρετάμε κάθε χρόνο την... ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, για την οποία όλα τα κόμματα κόπτονται, αρκεί να ελέγχουν αυτά τα Δικαιοσύνη.

Ετσι πορευόμενοι φτάσαμε να αποκαλεί πρώην κορυφαίος πολιτικός, συνομιλητής δικαστών, δικαστές που δεν του άρεσαν οι δικαστικές του ενέργειες, με την αισχρή λέξη "συμμορίτες" και να τους προσδιορίζει σχεδόν ονομαστικά...

Ο Νίκος Νικολόπουλος και η αφεντιά μας κάνουμε σχεδόν σε κάθε μας κοινή εκπομπή (ΚΟΝΤΡΑ, EUROCHANNEL, VERGINA, ATTICA, ΕΡΤ) συγκεκριμένες καταγγελίες για παρόμοια δικαστικά σκάνδαλα. Από τα εξοπλιστικά και τα καρτέλ, μέχρι τα τραπεζικά και τα εσωδικαστικά, δημοσιογραφικά κ.α.

Η εξέτασή τους επαφίεται στο σε ποιόν δικαστικό θα ανατεθεί.

Αισθάνονται προφανώς με ισχυρές πλάτες κατα καιρούς σε κομματικές καμαρίλες και στα... παλαιά παπούτσια τους η δικαιοσύνη.Τα... βόρεια και τα... νότια προάστεια να είναι καλά.

Μικρογραφία

Η διαμένουσα για λόγους συνειδητής και συνεπούς εντιμότητας στα δυτικά προάστεια (Αγία Βαρβάρα) Κατερίνα Παπακώστα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στη Βουλή και στις προτάσεις της για αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υπέβαλε μια πρόταση που αν γίνει δεκτή, θα αλλάξει άρδην, προς το πολύ καλύτερο την απόδοση δικαιοσύνης.

Πρότεινε να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το λαό αν η Βουλή αποτύχει να τον εκλέξει και να αυξηθούν οι αρμοδιότητές του λελογισμένα, ώστε να επιλέγει ο ίδιος και τις ηγεσίες των δικαστών και των ανεξάρτητων αρχών. Αυτές μέχρι τώρα επιλέγονται απο κόμματα με στενά κομματικά κριτήρια.

Αν αυτό συμβεί και εμπλουτισθεί με την δυνατότητα να τους παύει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας για συγκεκριμένους σοβαρούς λόγους είναι βέβαιο ότι ο χειμαζόμενος απο την ελιτίστικη (υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις που υπογραμμίζουν τον κανόνα) δικαιοσύνη λαός θα δει πραγματική δικαιοσύνη.

Θα δει να μην πηγαίνει φυλακή για... 15 χρόνια μόνο μια καθαρίστρια δημοτικού για πλαστό απολυτήριο λυκείου και όχι η "συμβουλος"  της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά που έφαγε 12 μήνες με φτηνοεξαγορά της ποινής "για κατ' εξακολούθηση χρήση πλαστών τίτλων σπουδών...

Η Κατερίνα Παπακώστα μετάξύ άλλων πολύ σοβαρών προτάσεων ζήτησε και την θεσμοθέτηση μη κρατικών πανεπιστημίων που θα λειτουργούν παράλληλα, όπως τα μη κρατικά διάσημα σχολεία (Κολλέγιο, Αρσάκειο και τόσα άλλα) και πρότεινε Σύνταγμα που να εξασφαλίζει ισονομία και ισοπολιτεία στην πράξη.

Επειδή θεωρούμε τις προτάσεις της πραγματικά ουσιαστικές σας προτείνουμε να τις ακούσετε αμέσως μετά.

(και να διαβάζετε κάθε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με αυτά τα θέματα για να διαπιστώσετε πόσο καίρια, κοινωνικά δίκαιη και αντισυστημική, δηλαδή... ΑΝΤΙΝΤΑΒΑΤΖΊΔΙΚΗ, είναι η θέση της κ. Παπακώστα στα κρισιμότατα αυτά προβλήματα):

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Γιάννης Ντάσκας