Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Παραδικαστικά κυκλώματα παραγράφουν μεγάλα εγκλήματα....

Ο Π. Πολλάκης αποκάλυψε ίδια πατέντα, με την Χαλκιδική, τις Συνεταιριστικές
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 02/04/2018 - 08:27
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ακόμα και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στη Συνεταιριστικη Λαμίας, στον Αρειο Πάγο κλπ...παντού η ίδια πατέντα!

Πριν δυο ημέρες αποκαλύψαμε την δικαστική έρευνα που διεξάγεται  με εντολή της Επιθεωρήτριας του Αρείου Πάγου για παραδικαστικά κυκλώματα που κράτησαν σε συρτάρια υποθέσεις της Χαλκιδικής για καμιά 15αριά χρόνια και στο τέλος τα εγκλήματα παραγράφηκαν.
Την έρευνα κάνει ο αρεοπαγίτης κ.Αθ. Καγκάνης, στον οποίο καταθέσαμε στοιχεία για τον ενταφιασμό του σκανδάλου προς όφελος ενός μεγάλου ξενοδοχείου, το οποίο καταπάτησε στρέμματα δάσους και απο το 1988 δημιούργησε τεράστια περιουσία σε βάρος δημοσίων εκτάσεων.

Είναι λίαν αμφίβολο ότι θα γίνει εν τέλει αυτό που πρέπει. 
Δηλαδή έρευνα απο την πρώτη ημέρα της καταγγελίας του σκανδάλου και πόρισμα το οποίο θα καταλήγει στο αν υπήρξε δίκαιη διαδικασία και για την δημόσια περιουσία και για ιδιώτες που έχασαν δικές τους περιουσίες.

Μικρογραφία

Παρόμοια έρευνα αποκαλύπτουμε σήμερα ότι διεξάγεται και για την Συνεταιριστική Λαμίας με εντολή της Επιθεωρήτριας του Αρείου Πάγου κ. Παρασκευά.
Την έρευνα θα διεξάγει η Πρόεδρος Εφετών Λαμίας κ. Πάνταινα.
Εκεί το κύριο μέρος του σκανδάλου είναι ότι το βούλευμα βγήκε το 2013, αν και το πρώτο πόρισμα καταγραφής των εγκλημάτων έγινε το 2000.
Δηλαδή μετά 13 χρόνια!!!

Προφανώς υπό έλεγχο θα πρέπει να είναι όλοι όσοι χειρίστηκαν την έρευνα αυτή, ώστε να κριθεί ποιοί την προώθησαν και ποιοί την κράτησαν παραπάνω από όσο έπρεπε...

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πολλάκης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής μεταξύ πολλών σοβαρότατων καταγγελιών αποκάλυψε ότι βασικότατη πτυχή του σκανδάλου περίμενε 10 χρόνια μέχρι να βγει από το συρτάρι!
Δυστυχώς δεν είναι αυτές οι υποθέσεις μόνο και τις επομενες ημέρες θα αποκαλύψουμε και άλλες που πνίγονται επι χρόνια και στο τέλος παραγράφονται...Και όποιος τις καθυστερεί παραδικαστικά λειτουργεί...

Μικρογραφία

Δείτε τις καταγγελίες του κ.Πολλάκη μέσα στη Βουλή:

"...Επίσης -προσέξτε τώρα- υπάρχουν και μερικά πράγματα που έχουν τη σημασία τους για τη «συμμορία» που δρούσε εκεί, γιατί υπάρχει μια διαχρονική συμμορία εκεί πέρα, γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησε σαν μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας από το 1992.

Το 2004 άρχισαν οι πρώτες μεγάλες κομπίνες. Και πριν γίνονταν, δηλαδή, αλλά πιο μετρημένα, πιο σεμνά από ό,τι καταλαβαίνω. Έχουν χαθεί και πολλά από τα στοιχεία κλπ. Το 2004 μπλέχτηκε εκεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις βιοτρομοκρατίες, όπου και εκεί έγιναν κάποιες αρπαχτές. Και μια από αυτές τις αρπαχτές ήταν και ο λόγος που ασκήθηκε η κακουργηματική δίωξη και στον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον κ. Παπαδημητρίου, τον οποίο διώξαμε, που αρνιόταν ο κ. Γιαννόπουλος να διώξει και ήταν και ο λόγος που τον διώξαμε και εμείς τον κ. Γιαννόπουλο...

...Συνεχίζω. «Τηλεοπτικός χρόνος, ραδιοφωνικός χρόνος, καταχωρήσεις για νέα γρίπη: 10 εκατομμύρια. Υλικά ατομικής προστασίας, μάσκες, γάντια: 10 εκατομμύρια. Έντυπο υλικό εκπαίδευσης: 5 εκατομμύρια»...

Μικρογραφία

...Προσέξτε, αυτά δεν τα λέει ο Πολάκης. Τα λέει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας, που δεν έχουμε διορίσει -και τότε και σήμερα- εμείς τους επικεφαλής. Ο κ. Ευαγγελάτος ήταν τότε και είναι και σήμερα. Το Σώμα των Ελεγκτών είχε φτιαχτεί από πριν.

Και βγάζει λοιπόν και λέει ότι δώσαμε 1,5 εκατομμύρια ευρώ για προβολή σποτ χωρίς να γίνει η χρήση των προνοιών περί δωρεάν μετάδοσης. Έπρεπε δηλαδή αυτά, επειδή είναι κοινωνικού και υγειονομικού περιεχομένου μηνύματα, να απαιτηθεί από το ΕΣΡ να προβληθούν δωρεάν σε ζώνες υψηλής ή χαμηλής τηλεθέασης. Αυτό το παζαρεύεις με τα κανάλια. Δεν πήγαν καν στο ΕΣΡ, όμως, και μοίραζαν την ιστορία αυτή.

Μέσα εδώ είναι και μία από τις εμπλοκές της κ. Στουρνάρα που έχει πάρει με μία εταιρεία της ένα κομμάτι της διαφημιστικής εκστρατείας για τον καρκίνο, που θεωρητικά τότε δεν είχε τη δυνατότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, γιατί ουσιαστικά ήταν για τα λοιμώδη νοσήματα, τα μεταδοτικά. Δεν είναι, όμως, εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι πήραν μια δουλειά η οποία έπρεπε να προβληθεί δωρεάν.

Και φωνάζουμε, λοιπόν, και εμείς τους δημοσιογράφους τότε να τους πούμε -ευχαριστημένοι και εγώ και ο Αντρέας- κοιτάξτε τι βρήκαμε και αυτά τα διαβιβάζουμε στον εισαγγελέα. Και βγαίνει τότε εκείνος ο αλήτης, ο Ν.ς, και με λέει σκύλο. Και το έκοψαν τα κανάλια αυτό. Έτσι είπε του Αντρέα τότε. Του λέει: «Μάζεψε τον σκύλο από δίπλα σου». Γιατί πετάχτηκε και έκοψε τον Αντρέα την ώρα που έκανε την πρώτη παρουσίαση γι’ αυτό το πράγμα. Και όταν του είπα «Τι λες;», έδειξαν τα κανάλια ότι τον έβρισα και ότι επιτίθεμαι στα κανάλια και το ένα και το άλλο.

Όλοι που ήταν από κάτω -όπως αποδείχθηκε μετά και εδώ είναι όλα τα στοιχεία και θα σας πω και πώς τα βρήκα, γιατί βγαίνουν κάτι λαμόγια και λένε ότι τα κλέψαμε- είχαν πάρει λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα site τους, για τις επικοινωνιακές τους συμβουλές, για τις προσφορές τους, για τους σχεδιασμούς τους στα προγράμματα επικοινωνίας. Μιλάω για όλους που ήταν από κάτω, για να εξηγούμαστε.

Μικρογραφία

Και όλα αυτά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν ταϊστεί αφειδώς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ειδικά το 2008-2009 και μετά, με κορύφωση τα μνημονιακά χρόνια και ειδικά το 2012-2013-2014, γιατί από το 2015 έπεσε λεπίδι, κόπηκε το φαΐ. Γι’ αυτό ουρλιάζουν τα πραγματικά σκυλιά. Εμείς τους λέγαμε «ελάτε, παιδιά, να σας δείξουμε το σκάνδαλο που βρήκαμε» και αυτοί ήταν όλοι μέσα στο σκάνδαλο. Αυτή ήταν η ιστορία. Γι’ αυτό σας είπα «τρυφερά πόδια» πριν.

Εγώ νομίζω ότι μάλλον πρέπει να τα πούμε για δύο-τρεις συνεδριάσεις, αν είναι να τα πούμε όλα. Γιατί εγώ θα τα πω όλα. Κάθομαι εδώ όσο θέλετε και για όσες συνεδριάσεις θέλετε. Γιατί γι’ αυτά τα πράγματα βγαίνουν τα λαμόγια του σύμπαντος να πουν για εμάς, για εμένα και τον Ανδρέα, ότι είμαστε το ίδιο με αυτούς. Αυτή είναι η λογική. Από την NOVARTIS έσφιξε ο κλοιός και είναι και τούτα εδώ επιτέλους -για τα οποία ξέρουν- μετά από πολύ καιρό που τα είχαμε στείλει εμείς. Γιατί όλα αυτά τα στέλναμε στους εισαγγελείς εμείς, αλλά τα στέλνανε συρτάρωμα τότε.

Για να καταλάβετε, αυτό εδώ, που αφορά τον πρώτο έλεγχο του ΣΕΥΥΠ, εγώ το έστειλα κατευθείαν, όπως έπρεπε να κάνω, στον εισαγγελέα τότε, τον Δεκέμβρη του 2015. Η πρώτη δίωξη ασκήθηκε, για το μισό του μισού κομματιού, στο τέλος του 2017. Το κομμάτι που αφορούσε την κυρία Στουρνάρα το είχε συρταρώσει η κυρία ... -αυτό εδώ-, το κομμάτι της ιστορίας για τη διαφημιστική για τον καρκίνο. Τα λέω έτσι γιατί έτσι είναι και εγώ δεν κρύβω λόγια.

Γιατί η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα πάει αργά αργά. Και αυτή είναι η μισή κακομοιριά της ελληνικής κοινωνίας, διότι αν ξέρω εγώ ότι θα κλέψω σήμερα 30 εκατομμύρια και θα ξεκαθαρίσει η δουλειά δικαστικά σε είκοσι ή σε δεκαπέντε χρόνια, ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε, πώς θα είναι οι συσχετισμοί, πώς θα είναι η κατάσταση κλπ. Αυτή είναι η λογική και αυτή είναι η κακοδαιμονία, που είναι συνειδητή. Υπάρχει πίεση, υπάρχει βάρος, αλλά και αυτό το πράγμα, η αίσθηση του ατιμώρητου.

Μικρογραφία

Για να πω ένα παράδειγμα πάλι, ο Παπαδημητρίου με εκείνον τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Χ..., τα φάγανε, στην αρχή τα τρώγανε παρέα, μετά τα χαλάσανε και άρχισαν να καταγγέλλει ο ένας τον άλλον. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε γύρω στο 2003-2004 ή το 2005, αν θυμάμαι καλά. Ξέρετε πότε ασκήθηκε οριστικά η κακουργηματική δίωξη στον Παπαδημητρίου για αυτήν την ιστορία; Η ιστορία ξεκίνησε το 2005 -αξιοποιώντας όλες τις δικονομικές δυνατότητες που δίνει το Σύνταγμά μας, η νομοθεσία μας κλπ, συν τις καθυστερήσεις- για τα 360 χιλιάρικα που είχε βάλει, λέει, για τη βιοτρομοκρατία και κάτι εμπιστευτικές έρευνες -οι καταγγελίες ξεκίνησαν το 2005- και ασκήθηκε οριστικά η δίωξη από τον Άρειο Πάγο, που απέρριψε την προσφυγή του να μην ασκηθεί, τον Δεκέμβρη του 2015.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Αυτά τα λεφτά τα έβαλε από την τσέπη του μας είπε εδώ.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Μάρτυς): Ναι, τον πιάσανε και τα γύρισε.

Ακούστε τώρα, ξεκινάει το 2005 και το 2015 αποφασίζεται οριστικά ότι θα γίνει το δικαστήριο. Το καταλαβαίνετε; Γι’ αυτό κλέβανε έτσι, γι’ αυτό διέλυσαν τη χώρα και όχι μόνο στην Υγεία, αλλά και στα δημόσια έργα και στα εξοπλιστικά και παντού. Και πρέπει το πράγμα να στροφάρει αλλιώς, γιατί αλλιώς δεν γίνεται..."

Δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι πριν δικαστούν όσοι κατηγορούνται,όπως π.χ.ο εν λόγω Παπαδημητρίου.Αλλά αν οι δίκες αρχίζουν μετά 10 χρόνια,ή όπως σε άλλες υποθέσεις κλείνουν μεπαραγραφές καιέλλειψη αποδείξεων σε ΠΡΩΤΟ βαθμό μετά 13-15 χρόνια τότε απλά δεν λειτουργεί Δικαιοσύνη...

 Η έλλειψη στοιχείων όταν δεν γίνονται ουσιαστικές έρευνες είναι απλά δικαιολογία...

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ.Πολλάκης και άλλοι μάρτυρες έδωσαν πολλά στοιχεία. Το ίδιο έχει συμβεί και σε σχεδόν σε όλες τις Εξεταστικές Επιτροπές.

Μικρογραφία

Οταν τα στοιχεία αυτά μένουν αναξιοποίητα με δικαιολογία ότι δεν τα βλέπει κανείς την ευθύνη την έχουν και οι πολιτικοί.

Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω απο τρία χρόνια στην Εξουσία και είναι σημαντικές οι καταγγελίες του.Πρέπει όμως να λύσει και το μέγα πρόβλημα του ποιός θα αξιοποιήσει τα στοιχεία και τις καταγγελίες...


Λέει: «Αναφέρατε επακριβώς τον σκοπό τήρησης εκάστοτε τραπεζικού λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης ετών 2012, 2013 και 2014, ήτοι λογαριασμός μισθοδοσίας υπαλλήλων, ειδική επιχορήγηση για το AIDS, για πρόγραμμα μεταναστών κλπ., δεδομένου ότι η αναφορά «διαχείριση ΚΕΕΛΠΝΟ» δεν δηλώνει τον σκοπό τήρησης εκάστοτε εξ αυτών».

«Δεύτερον και τρίτον –και ακούστε, γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτό- αιτιολογείστε –λέει ο κ. Ευαγγελάτος προς το ΚΕΕΛΠΝΟ με τον κ. Γιαννόπουλο τότε επικεφαλής, Πρόεδρο- την αναγκαιότητα κατά τα έτη 2013 και 2014 –Πρόεδρος, η κ. Κρεμαστινού- δέκα και πλέον τραπεζικών λογαριασμών». Το 2013 και το 2014 δημιούργησαν δέκα και πλέον λογαριασμούς..."

Γιάννης Ντάσκας