Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Πασίγνωστοι Ελληνες στην κορυφή της επιστήμης, άλλοι όμως πίσω απ' τα κάγκελα...

Απίστευτες αντίθετες εξελίξεις σε μία ημέρα, στην Ιατρική και στη Νομική
Ελεύθερη γραφή
Παρ, 19/04/2019 - 07:03
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

"Φύσιν πονηράν μεταβαλείν ου ράδιον...", κατά Μένανδρον.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος επί χρόνια πολλά κινείται στην λεπτή γραμμή μεταξύ της νομιμότητας και της παρανομίας - και όπως καταδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα, την έχει υπερβεί κατά πολύ.

Το όνομά του στην πρώτη γραμμή από την πτώση της Χούντας και μετά.

Το όνομά του σε σφοδρές πολιτικές και νομικές αντιπαραθέσεις.

Στο σκάνδαλο της Αιξωνής, όπου υπήρξε καταδίκη ισοβίων τη γλίτωσε φτηνά.

Το 1990 βρεθήκαμε συνοδεύοντας τον τότε Πατριάρχη Δημήτριο στις ΗΠΑ.

Κάποια στιγμή μια ομάδα δημοσιογράφων κληθήκαμε στο σπίτι ενός νεαρού  Ελληνα γιατρού.

Μας ήταν άγνωστος, αλλά μας είπαν ότι στις ΗΠΑ το όνομά του στον Ιατρικό χώρο μετρούσε τόσο πολύ ώστε τον είχε καλέσει ως μεγάλο ιατρικό ταλέντο ο (τότε) πρόεδρος Μπους στο Λευκό Οίκο.

Το όνομά του: Μαρίνος Δαλάκας. Γράψαμε ρεπορτάζ τότε για το ταλέντο αυτό. Τον κάλεσαν λίγο αργότερα να έρθει στην Ελλάδα και του έδωσαν θέση σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο.

Εμεινε λίγο και έφυγε αηδιασμένος.

Ρωτήσαμε γιατί έφυγε και μας είπαν ότι δεν άντεχε τη διαπλοκή του ιατρικού "συστήματος" και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν τον προστάτευσαν ούτε ως Κυβέρνηση, ούτε ως Αντιπολίτευση.

Τότε μας είπαν ότι τα δύο κόμματα είχαν και έχουν υπόγειες σήραγγες και υπόγειες συνεργασίες παρά τις επιφανειακές αντιπαλότητες.

Είχαμε παράπονα (και) τότε για απίστευτα άδικες και παράνομες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος μας.

Κάποιος τότε μας είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτήσει νομική ομάδα για να προστατεύσει τους καταδιωκόμενους αδίκως από κυκλώματα εξουσίας και μεταξύ των άλλων και την ελευθερία της δημοσιογραφίας.

Απευθυνθήκαμε εκεί και μας είπαν να μαζέψουμε τα αποδεικτικά των παραπόνων μας και να δούμε τον επικεφαλής της ομάδας.

Ποιός είναι; ρωτήσαμε.

Απάντηση: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος! 

Ρεπορτάζ κάναμε και φυσικά δεν πατήσαμε ποτέ εκεί...

Ξέρουμε ότι ο γιατρός κ.Δαλάκας είχε έντονα παραπονεθεί για τις αθλιότητες σε βάρος του, αλλά προστασία δεν βρήκε από κανέναν. Δεν ξέρουμε φυσικά αν αυτά τα παράπονα είχαν φτάσει στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Οι ανατροπές της ζωής είναι καμία φορά έντονες.

Την ίδια ημέρα είχαμε δυο ειδήσεις:

Η 1η: Δημοσιευθηκε η "λίστα με τα ελληνικά μυαλά που επηρεάζουν την επιστήμη". Είναι η (παγκόσμιας αναφοράς) κατάταξη Highly Cited Researchers (h100) της Webometrics.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται επ΄τα καθηγητές Πανεπιστημίων μας και ο Μαρίνος Δαλάκας!

Είναι ακόμα ο Χριστόδουλος Στεφανάδης (καρδιολογία-Ιατρικό Κέντρο Αθηνών), ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, η Αντωνία Τριχοπούλου, ο Γερ. Φιλιππάτος κ.α.

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Στην κορυφή του κόσμου Ελληνες επιστήμονες, επιβεβαιώνουν την πρωτοπορία της Ελλάδας στις Επιστήμες από την αρχαιότητα.

Η 2η είδηση: Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος! Είναι ο 3ος δικηγόρος που συνελήφθη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης για εκβίαση κλπ στο γνωστό σκάνδαλο ΔΕΗ-ΕΝΕΡΓΚΑ-ΕΛΛΑΣ ΠΑΟΥΕΡ. Εγινε γνωστό παράλληλα ότι εκκρεμεί ένταλμα και για τέταρτο πασίγνωστο δικηγόρο, τον Θόδωρο Παναγόπουλο, κρατούνται ήδη στις φυλακές  προσωρινά οι δικηγόροι Αντωνόπουλος και Κουγιουμτζή και συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα πολύ-πολύ ηχηρά ονόματα της δικηγορίας. Ολοι γυρω απο αυτή την υπόθεση για την οποία το ΒΗΜΑ με τον  Σταύρο Ψυχάρη στο τιμόνι μας ενημέρωνε το 2013!) ότι... δεν υπάρχει σκάνδαλο και η υπόθεση πάει στο αρχείο.

Εκτοτε έχουν σημειωθεί γύρω απο την υπόθεση αυτή 5 δολοφονίες με κορυφαία του Αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνηγόρου του καταδικασθέντος της ΕΝΕΡΓΚΑ Φλώρου...

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή ως προς το απίστευτο σε περιεχόμενο και ποσότητα υλικό που έχουν συλλέξει με παρακολουθήσεις (και τηλεφώνων) οι μυστικές υπηρεσίες.

Πυρά σοβαρά εξαπολύονται εκατέρωθεν και απο τον δικηγόρο του προφυλακισθέντος Αντωνόπουλου, τον γνωστό και λίαν θορυβώδη ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, δικηγόρο ταυτόχρονα και του εφοπλιστή,εκδότη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικών ομάδων Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος παραπέμπεται με την ιδιαίτερα σοβαρή κακουργηματική κατηγορία των στημένων αγώνων...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις με εμπλοκή και ανθρώπων απο το χώρο της Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα της...ορθίας, αλλά και άλλων.

Οι εξελίξεις αυτές (και οι πληροφορίες γαι επερχόμενες εκπλήξεις) πυροδότησαν σφοδρή αντιπαράθεση της Κυβέρνησης με την Αντιπολίτευση τόσο για την εμπλοκή του Αλ. Λυκουρέζου με τη Νέα Δημοκρατία, όσο και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο η κυβέρνηση θεωρεί πάνω και απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις δεν δημιουργείται καμία έκπληξη, ούτε με τις τώρα θεαματικές εξελίξεις,ούτε με τις επερχόμενες ακόμα πιο θεαματικές σε μια υπόθεση που είναι τόσο σοβαρή, ώστε να ορισθεί εφέτης ανακριτής ο κ.Ευτύχης Νικόπουλος, γυιός του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κ.Νικόπουλου, ονόματα συνυφασμένα με την  δικαστική ακεραιότητα και αμεροληψία.

Οι πληροφορίες υπήρχαν και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία όσα συμβαίνουν.

ΤΟ ΒΗΜΑ π.χ. μετά την αποχώρηση Ψυχάρη σε ρεπορτάζ του πάντα καλά πληροφορημένου Βασίλη Λαμπρόπουλου είχε γράψει το Νοέμβριο του... 2017 μεταξύ άλλων και τα εξής:

"...Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και ο πελάτης του - βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση Energa- Αρης Φλώρος δέχονταν διαρκείς οχλήσεις από τους Αλβανούς ποινικούς για να τους καταβληθούν 5.000.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσουν σε ευνοϊκές καταθέσεις για «συμβόλαιο θανάτου». Όμως στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης περιέχονται αναφορές ότι υπήρχαν και δικηγόροι που πολιορκούσαν τον δολοφονηθέντα και τον πελάτη του για να πάρουν μεγάλα χρηματικά ποσά και οι οποίοι εμφανίζονταν σαν μεσάζοντες των Αλβανών μεγαλοκακοποιών.

Με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να μιλούν για «μια σκοτεινή πλευρά της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω από τις δικαστικές αρχέςΚαι ίσως όχιμόνο αφού φέρεται να αναδεικνύει και παράνομες πρακτικές στον χώρο της Δικαιοσύνης...».

Ο 52χρονος, δραστήριος, ποινικολόγος δολοφονήθηκε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορήθηκαν -ο ένας συνελήφθη, ο άλλος διαφεύγει στην Αλβανία- δύο Αλβανοί ποινικοί ηλικίας 30 και 32 ετών ενώ ως ηθικοί αυτουργοί εμφανίζονται τρεις ομοεθνείς τους κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού για σωρεία αιματηρών επιθέσεων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν -με αυτόν τον τρόπο- τον πελάτη του Αρη Φλώρο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της«Energa», από τον οποίο ζητούσαν 5.000.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Οπως προκύπτει αρχικά από τον δικαστικό φάκελο, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού δύο Αλβανοί κρατούμενοι -οι οποίοι δεν κατονομάζονται- είχαν έλθει σε επαφή με τον κ.Φλώρο, στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, και του είχαν ζητήσει τα 5.000.000ευρώ. Χωρίς ωστόσο συνέχεια...

Ομως η δικογραφία της υπόθεσης περιέχει σημαντικές εκπλήξεις αφού αποκαλύπτει ένα άγνωστο, μέχρι σήμερα, παρασκήνιο.

Αρχικά αποκαλύπτεται -από καταθέσεις του Φλώρου όπως και νομικών - ότι ο δικηγόρος κ Γ.Αντωνόπουλος με την παρουσία άλλου δικηγόρου είχαν «συμβιβαστική» συνάντηση το περασμένο καλοκαίρι στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με τον κατηγορούμενο για την υπόθεση της Energa προκειμένου «να λυθούν οι παρεξηγήσεις». Με τον κρατούμενο στο ψυχιατρείο να υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν είχε δώσει εντολή στους Αλβανούς κακοποιούς να τον σκοτώσουν κι ότι όλα είναι ψευδή». Με τον Αντωνόπουλο που είχε τραυματισθεί στην ενέδρα της Πεντέλης να συμφωνεί ότι δεν θα παραστεί σαν πολιτική αγωγή στην δίκη που έχει αρχίσει τις τελευταίες εβδομάδες για την επίθεση σε βάρος του το 2014.

Ομως, ενώ φαίνεται να υπάρχει αυτή η άτυπη συμφωνία μεταξύ των Φλώρου και Αντωνόπουλου υπήρξε εμπλοκή άλλων προσώπων στο παρασκήνιο. Από καταθέσεις στον φάκελο για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εμφανίζονται λοιπόν να απαιτούνμεγάλα χρηματικά ποσά για το συμβάν της Πεντέλης και γνωστοί δικηγόροι."

Τώρα κατονομάζονται και οι Αλβανοί και ο δικηγόρος που ήταν στην συμβιβαστική συνάντηση και είναι ο πασίγνωστος Θέμης Σοφός.

Στην υπόθεση έχουν δώσει καταθέσεις και τα πασίγνωστα δικηγορικά γραφεία Μπαλτάκου, Δημητρακόπουλου, Δημακόπουλου, Αναγνωστόπουλου και άλλα. Εν ολίγοις μία υπόθεση κατάφερε να απασχολήσει όλα τα μεγαλύτερα γραφεία ποινικολόγων.

Κατά τις πληροφορίες οι αρχές ερευνούν προσεκτικά μεγάλη ποσότητα συνομιλιών από παρακολουθήσεις, όπου διάφοροι συζητούν για το ποιός θα επηρεάσει ποιόν και για το καλό και για το κακό.

Και εμπλέκουν ηχηρά,πολύ ηχηρά ονόματα. Μένει να αποδειχθούν όλα αυτά και είμαστε πολύ προσεκτικοί χωρίς να υιοθετούμε τίποτα.

Επί πόσα χρόνια είχε υπο κατηγορία τον Θόδωρο Τσουκάτο η Δικαιοσύνη; Στος τέλος η εισαγγελέας είπε ότι είναι αθώος και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ρεπορτάζ της σπεύδει να προφητεύσει αθώωση του και απο το δικαστήριο και μας γράφει ότι όταν η Δικαιοσύνη κάνει 13 χρόνια να βγάλει μια απόφαση δεν αποδίδει Δικαιοσύνη.

Τόσα ακριβώς χρόνια έκανε να βγάλει βούλευμα και στην Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας και σε σκάνδαλο αρπαγής δημόσιας γης στη Χαλκιδική... Και σε άλλα σκάνδαλα με εμπλοκές ισχυρών...

Αρα όταν ακούτε επώνυμους κρατήστε μικρό καλάθι. Σε ανώνυμους ας είναι μεγαλύτερο. Στις ΗΠΑ ένας 35χρονος πιάστηκε με τον ανηψιό του για φόνο. Φώναζαν ότι είναι αθώοι. Αλλά χρειάστηκε να μείνουν... 42 χρόνια φυλακή για να γίνει εξέταση DNA και να αθωωθούν προχθές.

Γιάννης Ντάσκας