Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Φέρτε τα όλα... τούμπα, αλλά ψυχραιμία...

Λίγοι ξαφνιάστηκαν από το πιστόλι του Ιβάν
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 12/03/2018 - 16:35
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ψυχραιμίααααα!

Τι είναι το (ελληνικό) ποδόσφαιρο;

Και σε τι διαφέρει απο το διεθνές ποδόσφαιρο;

Σε τι διαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την άλλη ελληνική επιχειρηματικότητα και πολιτική;

Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι στην ίδια επιχειρηματική λογική με την ευρωπαϊκή. Ελεύθερη οικονομία.

Η διαφορά είναι ότι στην Ευρώπη, στην μαφιόζικη Ιταλία δεν στήνονται οι αγώνες τόσο κραυγαλέα... Δεν υπάρχουν δηλαδή μόνιμοι πρωταθλητές και μόνιμα χαμένοι. Η παιδεία εκεί λέει ότι όπως και στο... Λευκό Οίκο και στο Μέγαρο των Ηλυσίων πρέπει να εναλλάσσονται οι "πρώτοι",ώστε το μήνυμα να είναι ότι η θέση μπορεί να καταληφθεί και από τον τελευταίο... Μακρόν ή Ομπάμα.

Στην Ελλάδα απο το 1821 κυβερνούν κάτι λίγες οικογένειες. Χωρίς την παιδεία που έχουν οι προαναφερόμενοι ξένοι.

Τα ΜΜΕ λένε και γράφουν κατά καιρούς ότι κυβερνούν με την "διαπλοκή" κατά την οποία κράτος, επιχειρηματίες, πολιτικοί και ορισμένα ΜΜΕ είναι ΕΝΑΣ μεγάλος κύκλος. Εξουσίας.

Πριν 33 χρόνια είχε πέσει στα χέρια μας η λίστα με τους Ελληνες που είχαν άδεια οπλοφορίας.

Αναμεσά τους λίαν επώνυμοι επιχειρηματίες, και απο το χώρο των ΜΜΕ

Πρώτος και ο εκδότης του "ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ", ο αείμνηστος Αρης Βουδούρης.

Συνοφρυώθηκε όταν του είπαμε ότι έχουμε τον κατάλογο αλλά μας είπε:

"Πήρα άδεια για άμυνα. Δημοσίευσε τη λίστα ολόκληρη για να ξέρουν και επίσημα ότι θα αμυνθώ".

Εγινε θόρυβος και υπήρξαν ερωτήματα για την οπλοφορία ανθρώπων του Τύπου ΜΕΣΑ στο χώρο εργασίας, επιχειρηματιών που έχουν συνεχώς συναντήσεις ΜΕΣΑ σε υπουργεία ή σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις, παραγόντων του ποδοσφαίρου ΜΕΣΑ στα γήπεδα.

Η ζωή συνεχίστηκε. Και με νέα κρούσματα όχι απλά οπλοφορίας,αλλά και χρήσης όπλων σε χώρους σαν τους προαναφερόμενους.

Ποιά μέτρα λήφθηκαν;

Εδωσαν περισσότερους ΕΝΟΠΛΟΥΣ αστυνομικούς φρουρούς σε πολιτικούς, ανθρώπους των ΜΜΕ, επιχειρηματίες, δείχνοντας την επιλογή τους απέναντι στην παιδεία, στον τρόπο άσκησης πολιτικής και επιχειρηματικότητας.

Στον τομέα αυτό η διαφορά με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ είναι τεράστια. Σπάνια θα συναντήσει κανείς βουλευτή στην Ευρώπη που να έχει άδεια οπλοφορίας ή να συνοδεύεται από ένοπλους αστυνομικούς.

Κάπου-κάπου κάποιος πολυσυζητημένος πρώην πρωθυπουργός,πρόεδρος Δημοκρατίας,ίσως έχει για λίγο φρουρό.

Ο Πάλμε (πρωθυπουργός) και η Λίντ (Υπουργός Εξωτερικών) δολοφονήθηκαν εν ενεργεία στο δρόμο καθώς πήγαιναν σινεμά και για ψώνια αντίστοιχα χωρίς κανέναν φρουρό.

"Οποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει να μην μπαίνει στην πολιτική" απάντησαν οι Σουηδοί πριν 30 χρόνια και το ίδιο απάντησαν οι Βρετανοί πέρυσι, όταν δολοφονήθηκε στο δρόμο η ακτιβίστρια βουλευτίνα των εργατικών Τζο Κοξ.

"Κινδυνεύουν από στημένους διαιτητές οι επενδύσεις εκατομμυρίων που κάνουμε και αυτές οι στημένες διαιτησίες προκαλούν βία απο τον αγνό κόσμο", λένε οι επιχειρηματίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ιδιες και χειρότερες διαιτησίες υπάρχουν και στο εξωτερικό. Τεράστιες αγγλικές ομάδες, γερμανικές, γαλλικές, ισπανικές, ολλανδικές κλπ χάνουν απο απίστευτες αποφάσεις διαιτητών τεράστια ποσά,φήμη κλπ

Κανένας "αγνός" οπαδός τους δεν τολμάει να τα κάνει γης μαδιάμ, και οι επιχειρηματίες δεν βγάζουν τσιμουδιά.

Υποβιβάστηκε χωρίς να σπάσει έστω και ένα κλούβιο αυγό η Γιουβέντους των δις, σε μια χώρα όπου η βία της Μαφία ανθεί.

Φυσικά δεν πήγε με ανθρωποκτόνο πρόθεση ο επιχειρηματίας στην Τούμπα και αυτό έχει "νομολογηθεί" από ανάλογα περιστατικά και σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν, όπου υπήρξαν και πυροβολισμοί στον αέρα. Τα πιστόλια έχουν βγει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Αλλού εμφανίζονται ως μίζες που νομιμοποιούνται απο δικαστικές αποφάσεις,αλλού ως ρεπορτάζ που έχουν και στόχο οικονομικό και κίνητρο οικονομικό. Αλλού ως νομοθετήματα που έχουν επίσης προ-πληρωθεί και με φυσικό και με πολιτικό χρήμα.

Μικρογραφία

Αλλού ως πολιτικές "συμμαχίες" ή πολιτικές "διαφωνίες" και πίσω τους κρύβονται "πιστολιές" συμφερόντων. Μια απλή ματιά στις συμβάσεις δημοσίων έργων, στο σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Αθήνα '97 φτάνει για να γίνει αντιληπτό ότι η Δικαιοσύνη κάνει πίσω στη θέα "πιστολιών".

Ψυχραιμίαααααα λοιπόν...

Η λέξη έχει απο μόνη της συνθετικό από το ψύχος. Ψύχος είναι και στην κατάψυξη.

Αν πολιτικές δυνάμεις(όχι μόνο η κυβέρνηση...) έχει βούληση για άλλη παιδεία (και) στο χώρο αυτό ας τον βάλει κατ αρχήν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Αν χρειαστεί και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου... Και να επανέρχεται σταδιακά, πολύ αργά και με προσοχή στο αν θα προσαρμοστεί στα ευρωπαικά δεδομένα.Με τα καλά και τα κακά τους.

Ο "αγνός" κόσμος έχει λύσεις. Ας πηγαίνει να δει τα μικρά παιδιά που κατά δεκάδες χιλιάδες αγωνίζονται τα Σαββατοκύριακα σε όλα τα γήπεδα από άκρη σε άκρη της χώρας.

Είναι τα δικά του παιδιά στο κάτω-κάτω και είναι θλιβερό να παίζουν επίσημο αγώνα δυο παιδικές ομάδες με 40 παιδιά στον αγωνιστικό χώρο και στους πάγκους και στην κερκίδα να είναι τρεις (3) μπαμπάδες και δυο (2)μαμάδες.

Γιάννης Ντάσκας