Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΦΥΛΗ-ΛΑΡΙΣΑ: Πως ξοδεύετε το Δημόσιο χρημα κύριοι Δήμαρχοι;

Η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη για απαντήσεις που δεν δίδονται...ΜΕΡΟΣ 2ο
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 23/07/2018 - 09:36
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Το "χειρόφρενο" στις δημοσιογραφικές έρευνες οφείλεται, ως προς αυτή την έπαλξη τουλάχιστον στις απειλές και στους εκβιασμούς με προσφυγές στη Δικαιοσύνη.
Γιαυτά αναφερθήκαμε στο πρώτο μέρος αυτής της έρευνας.
Προσθέτουμε  ότι είναι φυσικά δικαίωμα των πολιτών να αναζητήσουν προστασία από τη Δικαιοσύνη.
Αυτό προσποιούνται ότι πράττουν μερικοί άρχοντες όταν πιάνονται στα πράσα. Άλλοι έχουν πραγματικούς λόγους  προσφυγής όταν δυσφημούνται  και απο δημοσιογραφικές έρευνες, οι οποίες δεν τηρούν κανόνες δεοντολογίας, δεν απευθύνουν καλόπιστα ερωτήματα κατά την έρευνα, δεν περιμένουν απαντήσεις, πολλές φορές δεν λαμβάνουν καν υπόψη τις απαντήσεις.
Το δικαίωμα προσφυγής  ασκούμε και εμείς όταν η δημοσιογραφική μας έρευνα παρεμποδίζεται.
Πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Μικρογραφία

Π.χ.: Έχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι κάποιοι που πήραν θέσεις και μάλιστα καθηγητικές στον κρατικό μηχανισμό πλαστογράφησαν τίτλους σπουδών.

Εχουμε απευθύνει σχετικά ερωτήματα στον πρύτανη των ΤΕΙ Θεσσαλίας από τον περασμένο Νοέμβριο.
Μέχρι σήμερα πάνω απο  μισό χρόνο ο τότε πρύτανης και ο διάδοχός του μας εμπαίζουν. Ευγενικά οι γραμματικίνες τους μας απαντούν  ότι θα μας απαντήσει και στα κρίσιμα ερωτήματα το δημόσιο αυτό ίδρυμα.
Και περιμένουμε...
Απαντήσεις οφείλει σε κρίσιμα ερωτηματα που αφορούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά και εκατομμύρια που καλύφθηκαν σε πληρωμές ανύπαρκτες και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Δεν έρχονται...Και καθώς  τις περιμένουμε μαθαίνουμε (Κώστας Βαξεβάνης  documento) ότι ο Δήμαρχος αυτός με κάποιον Γεωργιάδη είχαν κάνει ταξίδια στη Ρωσία, τα οποία ερευνώνται για τις συνθήκες και τις σκοπιμότητες ενόψει των γνωστών εξελίξεων.
Ο Δήμος Φυλής είναι πολύ κρίσιμος και ήταν Δήμαρχος στον οποίο λόγω των σκουπιδιών έκανε πάρτυ ο Ομιλος Μπόμπολα.
Είναι ο Ομιλος   που επεκτάθηκε στον τομέα αυτό και στην Αγία Πετρούπολη και τώρα όλα ερευνώνται απο την αρχή. Αυτό γιατί ο Όμιλος ευθύς εξ αρχής από την  δημιουργία του (με τις ευλογίες  Ελλήνων πολιτικών) είχε αναδειχθεί σε γέφυρα ρωσικών επενδύσεων.

Μικρογραφία

Ο Δήμος Φυλής ήταν και είναι κρίσιμος γιατί με τα σκουπίδια η "μπίζνα" Μπόμπολα ήταν και είναι τρομακτική και καλό θα είναι να ερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες κάποια χρονικά διαστήματα γινόταν τρομακτικοί εκβιασμοί με τις γνωστές απεργίες και τις τρομερές συνέπειες στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Απαντήσεις από τον Δήμαρχο για την τρομερή οφειλή του μισού δις και τον απίστευτο διακανονισμό να πληρωθεί σε....2.200 χρόνια δεν πήραμε.
Και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη, όπως και για τον Δήμο Λάρισας για ανάλογη "μεταχείριση".
Εκεί ζητήσαμε απαντήσεις από τον Δήμαρχο για διαχείριση δημοσίου χρήματος και αντί αυτού  ξεφύτρωσε Αντιδήμαρχος, για να μας πει γραπτώς ότι με τα ερωτήματα γινόμαστε συνεργοί σε εκβίαση!!!

Μικρογραφία

Και μας έστειλε και μάλιστα ηλεκτρονικά και μήνυση εναντίον πολίτη, ο οποίος κάνει καταγγελίες για τον Δήμο και αυτές οι καταγγελίες αφορούν ΕΝΑ από τα 6 ερωτήματα προς τον Δήμαρχο.
Σημειώνουμε την ηλεκτρονική καταχώρηση της μήνυσης που ακόμα εξετάζεται γιατί εμάς μας καταδίκασαν θεωρώντας προσωπικό δεδομένο την δημοσίευση περι παραπομπής σε δίκη δημοσίου υπαλλήλου.
Ιδού η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη (Αρειο Εισαγγελία Διαφθοράς, Νομικό Γραφείο Πρωθυπουργού) για τις απειλές και τον εκβιασμό να σταματήσουμε την έρευνα για διαχείριση δημοσίου χρήματος:

ΜΕΡΟΣ 1ο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.(Δημοσιεύθηκε).

ΜΕΡΟΣ 2ο ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΦΥΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ:

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Σας υποβάλλω την επιστολή που έστειλα στον Δήμαρχο Φυλής στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας χρέη μισού δις ευρώ και για πολλά εκατομμύρια που δαπανήθηκαν με πλαστά, εικονικά η ανύπαρκτα στοιχεία:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ  κ.Χ .Παππού
Κοιν. :Γραφείο  Τύπου και Ενημέρωσης.

Kύριε Δήμαρχε,

Ο Δήμος Φυλής έχει καταγραφεί μεταξύ εκείνων των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, στα οποία σημειώθηκαν οικονομικής φύσης σοβαρές ατασθαλίες κατά το παρελθόν.
Εσείς προσωπικά έχετε καταγραφεί μεταξύ των προσώπων που κατήγγειλαν στο παρελθόν οικονομικά σκάνδαλα στον Δήμο Φυλής και υποσχεθήκατε πλήρη διαφάνεια και εφαρμογή της νομιμότητας.
Στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας που διεξάγουμε για τα θέματα αυτά θα θέλαμε να μας απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

1.Είναι αλήθεια ότι υπάρχει χρέος ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ του Δήμου Φυλής προς το Δημόσιο;
2.Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ρύθμιση για αποπληρωμή αυτού του χρέους σε δυο χιλιάδες διακόσια χρόνια και πλέον;
3.Από ποιά αιτία προέρχεται το χρέος;
4.Υπήρξε και ποινική πλευρά στην δημιουργία αυτού του χρέους και στον τρόπο διαχείρισης και αν ναι ποιά ακριβώς και ποιά η κατάληξή της;
5.Εχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη υπόθεση σχετική με την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου τα τελευταία 20 χρόνια και αν ποιά υπόθεση ακριβώς και ποιά η κατάληξή της;
6.Υπήρξε εισήγηση αρμόδιου προσώπου ή φορέα για την δημιουργία του χρέους αυτού και την ρυθμιση;
7.Υπήρξε ενημέρωση Υπουργού ή Πρωθυπουργού για το χρέος αυτό και την διαχείρισή του, επίσημη η ανεπίσημη και αν ναι πότε και ποιά θέση διατυπώθηκε εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας;
Παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Μικρογραφία

Η έρευνα αυτή πέραν αυτής της υπόθεσης είχε και έχει και στόχο την έρευνα για ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρότατων κακουργημάτων αφού σε δημόσια έγγραφα αναφέρεται ότι ποσό είκοσι ενός εκατομμυρίων ευρώ και πλέον "καλύφθηκε" πίσω απο ανύπαρκτες οφειλές και άρα αντίστοιχες πληρωμές εκατομμυρίων προς δημόσιες μάλιστα υπηρεσίες.
Σας υποβάλλω ((σ.σ. αναφερόμαστε στη Δικαιοσύνη)τα σχετικά έγγραφα.

Παρότι η επιστολή παρελήφθη απο το γραφείο και υποσχέθηκαν  απαντήσεις δεν απάντησε μέχρι και σήμερα.
Όπως θα διαπιστώσετε το θέμα αφορά 21 εκατομμύρια  τα οποία δήθεν διατέθηκαν σε δημόσιους οργανισμούς, πέρα από μια πρωτοφανή ρύθμιση χρεών με ορίζοντα αποπληρωμής σε δύο χιλιάδες διακόσια (2.200)χρόνια.
Δεδομένου ότι  τα ποσά είναι τεράστια σε μία χώρα που μαστίζεται από την διαφθορά και κάνει θανατηφόρες περικοπές σε πολίτες που εργαστηκαν σκληρά για τις απολαυές αυτές, δεδομένου  ότι είναι υπερχειλείς οι ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων περί την διαχείριση των χρημάτων αυτών από το στάδιο της δημιουργίας του χρέους, έως και την διακίνηση εκατομμυρίων με την περιγραφομενη στα έντυπα μέθοδο των ανύπαρκτων οφειλών οφείλει να ερευνήσει την υπόθεση αρμόδιος δικαστικός λειτουργός.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στον Δήμαρχο Λάρισας έστειλα την ακόλουθη επιστολή:

Μικρογραφία

ΠΡΟΣ 
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΣ κ.Καλογιάννη,

Κύριε Δήμαρχε, 
Όπως έχει καταδείξει η πληθώρα ερευνών αρμοδίων αρχών και φυσικά οι δημοσιογραφικές έρευνες, ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι χώρος, στον οποίο ενδημεί η διαφθορά.
Ενας τομέας στον οποίο ανθεί η διαφθορά είναι τα έργα που πληρώνονται με δημόσιο (δημοτικό) χρήμα και ένας τομέας, στον οποίο η διαφθορά έχει απλώσει πλοκάμια είναι η καταστρατήγηση των διαγωνισμών.
Άλλοτε με την κατάτμηση ενός έργου σε μικρότερα, άλλοτε με παρένθετα πρόσωπα, ώστε να αποκρύβεται διαπλοκή με εκείνους που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης δημοσίου χρήματος.
Αυτά σε γενικές γραμμές είναι κοινός τόπος για όλους.

Ολοι τονίζουν, λοιπόν, την ανάγκη της πλήρους και χωρίς εξαιρέσεις διαφάνειας, ώστε η γυναίκα του Καίσαρα και να είναι και να φαίνεται τιμία και οι δικές σας υποσχέσεις, κατά τις πληροφορίες μας ήταν ότι θα διαχειριστείτε με απόλυτη διαφάνεια το δημόσιο δημοτικό χρήμα.
Ηδη έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία μέγας θόρυβος (σχετικά ρεπορτάζ της ιστορικής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΡΙΑ σας είναι ήδη γνωστά) για τον διαγωνισμό που αφορά τον τομέα της φύλαξης.
Στα πλαίσια και της δικής μας δημοσιογραφικής έρευνας θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

1. Ο Αντιδήμαρχος κ.Νταής είχε στο παρελθόν ή  διατηρεί επαγγελματική σχέση (λογιστικό γραφείο) στον ίδιο χώρο,στον οποίο στεγάζεται η στεγαζόταν και ο λογιστής της εταιρείας στην οποία ανατέθηκαν εργασίες με αμοιβή δημοτικου χρήματος.
2. Πως αξιολογήθηκε και με βάση ποιά κριτήρια η δωρεάν προσωπική έργασία της εταιρείας, στην οποία ανατέθηκε το έργο αυτό;
3. Έγινε διαγωνισμός και αν ναι ποιές άλλες εταιρείες έλαβαν μέρος σε αυτόν για τον συγκεκριμένο τομέα;
4. Ποιά δημοσιότητα είχε ο διαγωνισμός, ώστε να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος;
5. Έγιναν απευθείας αναθέσεις έργων απο τον Δήμο σας τώρα η στο παρελθόν και αν ναι ποιά είναι αυτά;;
6. Εχει αμφισβητηθεί η νομιμότητα της ανάληψης αυτών των εργασιών απο την παραπάνω εταιρεία και αν όχι υπάρχει θέμα νόμιμου και ηθικού στην όλη υπόθεση;

Σε κάθε περίπτωση  θα θέλαμε να κοινοποιήσετε και σε μας τα δημόσια έγγραφα με τα οποία ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου αυτού μέχρι και την  τελική  κατάληξη. Δηλαδή την αρχική εισήγηση, η οποία κατέγραψε  τις ανάγκες φύλαξης, την  έγκρισή της απο την δημοτική αρχή, την απόφαση για διαγωνισμό ή απευθείας ανάθεση με την σχετική εισήγηση κλπ.

Μικρογραφία

Επι της επιστολής αυτής απάντηση απο τον Δήμαρχο έως σήμερα δεν υπάρχει. Αντίθετα μετά πολλές προσπάθειες επικοινώνησε γνωστός δικηγόρος της Αθήνας και στη συνέχεια έλαβα την ακόλουθη επιστολή απάντηση από τον Αντιδήμαρχο της Λάρισας, περί του οποίου έθεσα ένα και μοναδικό ερώτημα εκ των έξη συνολικά:


Κύριε Ντάσκα, έρχομαι σε επαφή μαζί σας για το θέμα των διαγωνισμών του Δήμου και τις καταγγελίες του κ. Νάνη για το οποίο ερευνάτε. Επί των ερωτήσεων που θέτετε και κατά το μέρος που αυτές με αφορούν σας απαντώ τα ακόλουθα:

Έχω ήδη υποβάλλει μήνυση στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λαρίσης κατά του κ. Νάνη, πρωτίστως για εκβίαση και επίσης και για συκοφαντική δυσφήμιση, τεκμηριώνοντας με την μήνυσή μου αυτή ότι οι θέσεις του κ. Νάνη είναι δολίως παραπλανητικές, όπως και η καταγγελία του για δήθεν σχέσεις δικές μου με διαγωνιζόμενο (ανταγωνιστή του κ. Νάνη).  
Σας αποστέλλω συνημμένα αντίγραφο της κατατεθείσης μηνύσεως στο οποίο θα βρείτε ενημέρωση για όλα τα θέματα.    

Αφού πρώτα θα έχετε διαβάσει τη μήνυση, μετά θα γίνεται φανερό ότι και η προσέγγιση του κ. Νάνη προς εσάς αποτελεί μέρος και εργαλείο της εκβίασης που ενορχηστρώνει μεθοδικά ο κ. Νάνης.

Αφού παραπλάνησε κάποια από τα Μ.Μ.Ε. της Λάρισας για αρκετό καιρό και πέτυχε  δημοσιεύματα περί δήθεν σκανδάλων στο Δήμο της Λάρισας και περί δήθεν περίεργης και διαπλεκόμενης σχέσης δικής μου με ανταγωνιστή του, όταν όμως κατέθεσα την μήνυσή μου, αποκαταστάθηκε η αλήθεια και κατάλαβαν τα τοπικά Μ.Μ.Ε. περί τίνος πρόκειται και έτσι έπαψαν να κάνουν την “χάρη” στον κύριο Νάνη και να σκανδαλολογούν. Έτσι αδυνατεί πλέον ο κ. Νάνης “να περνάει” την σκανδαλολογία του στα τοπικά ΜΜΕ. Όμως η εν εξελίξει (και διαρκώς εν αυτοφώρω τελούσα) εκβίαση του κ. Νάνη να αναγκάσει τα αρμόδια όργανα του Δήμου να παρανομήσουν χάριν των δικών του επιχειρηματικών συμφερόντων, δεν έχει ακόμη επιτύχει το στόχο της, και αφού τα τοπικά Μ.Μ.Ε. έπαψαν να αποτελούν εργαλείο για αυτή την εκβίαση, πλέον δεν του απομένει παρά να καταφύγει λίγο μακρύτερα, (και πού αλλού ; ) στα κεντρικά Μ.Μ.Ε. των Αθηνών, που δεν είχαν μέχρι τώρα ασχοληθεί με το θέμα και δεν γνώριζαν την αλήθεια, και θα μπορούσαν εύκολα να παραπλανηθούν και αυτά με την σειρά τους, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως είχε γίνει και με κάποια από τα Μ.Μ.Ε. της Λάρισας.    

Αυτή η επιμονή του κ. Νάνη στις ολοφάνερα παράνομες θέσεις του και στην εν εξελίξει εκβίασή του, προς επίτευξη της οποίας απλώς αλλάζει εργαλείο, αποδεικνύει και τον σχετικό δόλο του για την εκβίαση, ο οποίος τείνει εντεινόμενος, όσο επιμένει να εκβιάζει εμένα και τους υπόλοιπους με συκοφαντικά και προσβλητικά δημοσιεύματα τα οποία επιχειρεί να επιτύχει παραπλανώντας δημοσιογράφους οι οποίοι άθελά τους γίνονται συνεργοί του

(π.χ. βλ. σχετικά στην αρχή της σελ. 11 της μηνύσεως όπου αυτολεξεί καταγγέλλεται ότι :       

“....Άλλως,  μας απειλεί ευθέως ότι, θα συνεχίσει να μας καταγγέλλει δημοσίως ως διαπλεκόμενους και διεφθαρμένους κατά την διενέργεια των διαγωνισμών, μέχρις ότου συμμορφωθούμε και συνδράμουμε στα παράνομα σχέδιά του να εξοβελίσει από τους δημόσιους διαγωνισμούς εκείνες τις προσφορές που, άν και είναι νόμιμες, δεν συμφέρουν ανταγωνιστικά τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα…..”    

Κύριε Ντάσκα, παρακαλώ βρείτε στην μήνυσή μου που σας αποστέλλω, ειδικότερα για την νομιμότητα των διαγωνισμών στις αρχικές σελίδες, και ακόμη ειδικότερα για δήθεν σχέση μου με διαγωνιζόμενο στις σελίδες 11 κ.ε.  

Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση !      

Λάρισα 02.07.2018 

Μετά τιμής !   
Παναγιώτης Νταής

Αντιδήμαρχος Οικονομίας & Ανάπτυξης

Δήμου Λαρισαίων 2413500229

Μικρογραφία

Επί των επιστολών αυτών σας τονίζω τα εξής:

Οπως προαναφέρω βιώνω ως εφιάλτη την καταδικαστική αποφαση σε βάρος μου, άδικη μεν, καταδικαστική δε για τα προσωπικά δεδομένα.
Ο μεν Δήμαρχος δεν μου απαντά,  σε κανένα από τα έξη (6) ερωτηματα προφανώς εκβιάζοντας με την παράλειψη απάντησης τον τερματισμό της έρευνας.

Ο δε Αντιδήμαρχος, τον οποίο αφορά ένα και μόνο ερώτημα, το οποίο απευθύνεται στον Δήμαρχο, αφού λαμβάνει γνώση της επιστολής μου, ανεπίτρεπτα, καθώς ζητώ απάντηση από τον υπευθυνο Δήμαρχο αφού μου κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα (μήνυση) πολίτη προφανώς για να υποπέσω στο αδίκημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, στη συνέχεια ευθέως με απειλεί ότι θα με καταστήσει συνεργό (!!!) σε έγκλημα εκβίασης(κατά τη νομική μου άποψη -γνώμη το έγκλημα με απλή ανάγνωση της μήνυσης είναι  παραμύθια της Χαλιμάς και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε) το οποίο καταμηνύει για τον επιχειρηματία, με εκβιάζει ουσιαστικά και σε συνδυασμό με την σιωπή του Δημάρχου αυτό είναι καταφανές ότι κατατείνει στο να σταματήσω και εγώ, όπως και άλλα τοπικά μέσα την δημοσιογραφική έρευνα.

Και αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και παρόμοιο στην "τεχνοτροπία αντιμετώπισης του δημοσιογραφικού ελέγχου με εκείνα που στην παρούσα προαναφέρω.
Επειδή δεν μετείχα σε κυκλώματα οποιασδήποτε μορφής σε όλα αυτά τα χρόνια της 40ετούς δημοσιογραφικής λειτουργίας μου.
Επειδή είναι προφανώς σοβαρότατα θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος, στην υπόθεση Νοβάρτις και στους προαναφερόμενους Δήμους.
Επειδή ήδη υποφέρω οικονομικά και ηθικά από την παρά το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ παρεμπόδισή στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος,
Επειδή είναι περισσότερο απο προφανές ότι οι δυνάμεις μου είναι μικρές για να συνεχίσω τον έλεγχο με τα παρεμβαλλόμενα εμπόδια και άρα να συλλέξω στοιχεία αποδεικτικά του τρόπου διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αλλά και των προσώπων που το διαχειρίστηκαν σας υποβάλω την παρούσα, για να ελέγξετε εσείς δια των αρμοδίων υπηρεσιών σας τα τρία προαναφερομενα ζητήματα.

Γιάννης Ντάσκας