Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Πόρισμα για χειροπέδες στη NOVARTIS, διαμερίσματα-δώρα στο Κολωνάκι αλλά...

Των επωνύμων τα σκάνδαλα είναι ασθενή, αλλά οι βίλες έχουν αντοχές και κούφιους τοίχους
Ελεύθερη γραφή
Σάβ, 02/03/2019 - 13:21
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Πριν κάμποσα χρόνια στο διαβόητο ΚΕΕΛΠΝΟ μία ομάδα έβγαζε φοβερά σκάνδαλα για την άλλη και έμπλεκε στο σκάνδαλο 3-4 μεγαλοκαθηγητές Πανεπιστημίου και 3-4 μεγαλοκαθηγητές Πανεπιστημίου.

Εάν ακολουθούσε κανείς το γνωστό δόγμα των ξένων ερευνητών-δικαστικών, εφοριακών και δημοσιογράφων, δηλαδή το "follow the money" έφτανε και σε πολιτικά πρόσωπα, τόσο υψηλά σε (διαφορετικές κυβερνήσεις) που καταλάβαινε ότι "εδώ υπάρχει ένα σκάνδαλο μεγάλο" και οι χρηματίσαντες και πολιτικοί είτε ήταν βλάκες, είτε ήταν ανενημέρωτοι, είτε ενέκριναν το σκάνδαλο.

Μάλιστα ένας από αυτούς που μας (και σε μας προσωπικά) μιλούσε για το σκάνδαλο μας διαφήμιζε την στενή σχέση του με έναν (πρώην φυσικά) πρωθυπουργό και με μία μεγάλη πρεσβεία.

Και μας έλεγε ότι πρέπει "να λάβουμε γνώση" στοιχείων και επειδή αυτό το πανίσχυρο σύστημα εξουσίας μας αποκλείει να λάβουμε και "βοήθεια" από τις δικές του γνωριμίες και δυνατότητες.

Στην πορεία κάναμε ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα, όπου εργαζόμαστε όπως αυτό που βλέπετε μεταξύ πολλών, άλλων σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.

Κάποια στιγμή βήμα-βήμα φτάσαμε και στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου εξελισσόταν και σήμερα εξελίσσεται στη Δικαιοσύνη μέγα σκάνδαλο με τελικό στόχο την αρπαγή του Γηροκομείου και την μετατροπή του σε φιλέτα εκμετάλλευσης, όπως αυτά που στέγαζαν το συγκρότημα του Mega, του Alpha κλπ και πάλι συναντούσαμε καθηγητές πανεπιστημίου, φάρμακα, ιατρικά πειράματα κλπ

Εκείνα τα χρόνια δεχτήκαμε επίθεση από ένα "γκεσέμι" του Mega, το οποίο σχετιζόταν στενά με την ηγεσία,με έναν μεγάλο πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας και πολλούς άλλους ισχυρούς φιλικά.

Δεχθήκαμε παράλληλα χτυπήματα και στο χώρο που εργαζόμαστε από πολύ ψηλά, χωρίς να καταλαβαίνουμε για ποιόν από όλους τους... κάλους που πατήσαμε.

Κοινό ζητούμενο, όπως μας έλεγε ο τότε πανίσχυρος και σήμερα διωκόμενος κι αυτός συνομιλητής μας ήταν να σταματήσουμε τις έρευνες.

Εμείς μεν δεν σταματήσαμε, αλλά τα ΜΜΕ που εργαζόμαστε τότε, συντονίστηκαν και "βαρέθηκαν" τα ιατρικά και παρόμοια θέματα "γιατί ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα".

Τώρα ανακαλύπτουμε ότι το "γκεσέμι" του Mega είχε πάρει δώρο μαζί με μεγαλοπολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας και άλλη μια μεγάλη δημοσιογραφάρα του Mega και του Συγκροτήματος διαμερίσματα πανάκριβα στο Κολωνάκι και ακολουθώντας την πορεία του χρήματος φτάνει κανείς στον χώρο της Υγείας...

Ανακαλύπτουμε ότι μέγας καναλάρχης και σήμερα διωκόμενος είχε στείλει μπράβους να "πείσουν" ένα στέλεχος του χώρου να συμφωνήσει να πάρει ο μεγαλοκαναλάρχης και μεγαλοεπιχειρηματίας το πιο ακριβό φιλέτο της Αθήνας και να το "αξιοποιήσει": το Γηροκομείο!

Οι έρευνες τότε σκεπάστηκαν και οι τοίχοι των σπιτιών γέμισαν χρήματα, ενώ "γκεσέμια" της δημοσιογραφίας που οι επιτυχίες που έκαναν ήταν να καταγράφουν τις... απόψεις τους αποκτούσαν τη μία βίλα, πίσω από την άλλη και αποκτούσαν και αστυνομικούς ως... φρουρά!

Ήρθε η "αριστερή παρένθεση" και οι έρευνες αφέθηκαν ελεύθερες να προχωρούν.

Κάποιοι δικαστές αγρίως χρηματιζόμενοι έχουν αντιρρήσεις και τις διατυπώνουν χωρίς αιδώ και γραπτά, άλλοι δεν τις διατυπώνουν και απλώς τις θάβουν, χωρίς συνέπειες από τα ελεγκτικά όργανα της Δικαιοσύνης.

Ο πανικός των αποκαλύψεων αγιάζει τόσο πολύ τα μέσα,ώστε στον διαβόητο ΣΚΑΪ των Αλαφούζων να φτάσουν στο σημείο να ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ουσιαστικά την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (άλλαξαν το επίμαχο πρωτοσέλιδο με χρονικό τρυκ...) για να κρύψουν την καταδίκη του στενού φίλου και στενού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη για παιδεραστία! Ποιού; Του Νικου Γεωργιάδη. Την ώρα που ο έτερος συνώνυμος διαφημίζει... κανονικό φαγοπότι με τους διωκόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στόχος: να στείλουν μήνυμα στους δικαστές ανάλογο. Βεβαιότητα: δεν θα ανοίξει το απόρρητο των επικοινωνιών...

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία εδώ και κάμποσους μήνες (και παραπάνω) φωνάζει ότι "σκοτώνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις υπέρ ξένων πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών" με την μέθοδο (κυρίως) της τιμολόγησης φαρμάκων με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνεχίζουν οι πολυεθνικές φαρμάκου, αυτές που διαφεντεύουν και στον ελληνικό χώρο της υγείας (καθηγητές, πολιτικούς, γιατρούς κλπ) και μέσα από τον καθορισμό τιμών, ελέγχουν και τα κέρδη και οδηγούν σε θάνατο τις ελληνικές επιχειρήσεις,οι οποίες εξάγουν σε... 85 χώρες του εξωτερικού, έχουν επιρροή σε... 53.000 εργαζόμενους και άρα ενοχλούν.

Και αυτό συνεχίζεται παρότι και σημερινοί υπουργοί, όπως η Κατερίνα Παπακώστα, μέσα από τους δικούς τους Κομματικούς φορείς, έχουν καταγγείλει το "κόλπο" στραγγαλισμού των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών όσο πιο ψηλά γίνεται...

Η Κυβέρνηση, όμως, συνολικά δεν ευνοεί την συγκάλυψη των σκανδάλων αυτών, όπως θα διαπιστώσετε σύντομα με τις θεαματικές εξελίξεις στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ, στο οποίο σε άλλη χώρα η Δικαιοσύνη θα είχε προχωρήσει ήδη σε προφυλακίσεις και πολιτικών, με τα υπάρχοντα στοιχεία.Με πολύ πιο ασθενή απο αυτά η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει επιβάλει και σε δίκες καθείρξεις πολυετείς,αλλά όχι βέβαια σε ισχυρούς...

Οι γερμανικές πολυεθνικές όμως στην Ελλάδα,άμεσα και έμμεσα ελέγχουν χρηματίζοντας επί χρόνια και πολιτικούς και δημοσιογράφους και έτσι η Ελληνική Δικαιοσύνη βρίσκει ασθενή τα στοιχεία συστηματικά και επί χρόνια,με υποδείξεις άνωθεν...

Πριν μερικά χρόνια υπήρχε το σκάνδαλο που βλέπετε στο πρωτοσέλιδο. Στη Γερμανία υπήρξαν συνέπειες για εκείνους που μοίραζαν μίζες. Στην Ελλάδα καμία για εκείνους που έπαιρναν μίζες...

Τώρα ζούμε το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και όλως συμπτωματικώς δικηγόρος του Φρουζή (ένας έστω εξ αυτών...)είναι πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας και φίλος επί χρόνια της οικογένειας Μητσοτάκη.

Χθές η υπηρεσία του Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης υπέβαλε στην εισαγγελία πόρισμα τριών χιλιάδων σελίδων για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και κάποιοι αγωνίζονται να μας πουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο και τσάμπα γράφονται οι χιλιάδες σελίδες. Οπως μας είπε η Δικαιοσύνη για άλλα σκάνδαλα χιλιάδων σελίδων και στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν.

Θυμάστε την υπόθεση στους... Εμμαούς; Τσάμπα χύθηκαν κιλά μελάνι... Όλα καλά και νόμιμα!

Τώρα οι ελεγκτές του Επιθεωρητή κατέγραψαν ευρήματα για σκανδαλώδες πάρτι των πολυεθνικών φαρμακευτικών στην  περίοδο από το 2006 έως το 2014. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος όγκος των σκευασμάτων επικεντρώνεται στη διετία 2012-2014.

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε σκευάσματα της Novartis, τα πιο ακριβά, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα. Πρόκειται για φάρμακα που απευθύνονταν σε καρκινοπαθείς ή ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, τα οποία πωλούνταν σε πολύ υψηλές τιμές, εκτοξεύοντας τη φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων κι όχι μόνο. Ασθενείς, σε πολλές περιπτώσεις, υποχρεώνονταν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα πανάκριβα αυτά σκευάσματα που τους υποδείκνυαν οι γιατροί και τα οποία κόστιζαν πάνω από 1.000 ευρώ, χωρίς να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η τιμολογιακή πολιτική σε αυτά τα φάρμακα θα δείξει και το ύψος της ζημίας που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο την επίμαχη περίοδο.

Το υλικό που συγκέντρωσαν οι Ελεγκτές εμφανίζεται να περιέχει εκατοντάδες στοιχεία από πολλές πηγές, όπως τον ΕΟΦ αλλά και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία έχουν διασταυρωθεί και αξιολογηθεί προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες στους εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς. Οι εκτιμήσεις των Ελεγκτών για το θέμα της τιμολόγησης ή για την ακρίβεια της υπερτιμολόγησης συγκεκριμένων φαρμάκων πιστεύεται ότι θα «λύσουν» τα χέρια των εισαγγελέων Διαφθοράς για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

 Αν και στο πόρισμα δεν αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, ωστόσο «φωτογραφίζονται» με σαφήνεια από τη χρονική περίοδο στην οποία τιμολογήθηκαν τα επίμαχα φάρμακα.  Άλλωστε, το πόρισμα αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του παζλ, το οποίο θα συμπληρωθεί από τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. 

Την ίδια ώρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως για κάποιους από τους ερευνώμενους πολιτικούς, η παράδοση του επίμαχου πορίσματος των Ελεγκτών θα αποτελέσει και το τέλος της όλης διαδικασίας ελέγχου, με το σκέλος της υπόθεσης που τους αφορά να μπαίνει στο αρχείο.

Με αυτά τα στοιχεία, αν ήταν οι εμπλεκόμενοι κοινοί θνητοί και όχι το πανίσχυρο χρηματιζόμενο σύστημα και πολιτικών και επιχειρηματιών και δημοσιογράφων θα είχαν προφυλακιστεί ήδη πολλοί.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση ετοιμαστείτε μετά μερικά χρόνια να μας πουν ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο, δεν βρέθηκαν λογαριασμοί και οι βίλες έγιναν από λεφτά "ενός θείου από τη Γερμανία"...

Γιάννης Ντάσκας