Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Ραγδαίες εξελίξεις σε Ευρώπη Βαλκάνια και Ελλάδα! (Βίντεο)

Σημαντικές παρεμβάσεις Καμμένου για όλα.
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 15/10/2018 - 11:17
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ραγδαίες αλλαγές σημειώνονται στις πολιτικές σκηνές στην Ευρώπη και αυτές επηρεάζουν άμεσα τη Γερμανία στην οποία έρχονται τα πάνω -κάτω και ο πολύς Σόϊμπλε, ο οποίος κουνούσε το δάχτυλο σε όλη την Ευρώπη όταν δεν πειθαρχούσε στα κελεύσματά του εξαφανίστηκε...

Οι εκλογές στη Βαυαρία επιβεβαιώνουν ότι Μέρκελ-Σόϊμπλε και Σοσιαλδημοκράτες χάνουν την πλειοψηφία θεαματικά, με άνοδο και της ακροδεξιας και των πρασίνων.
Αυτή η αλλαγή επιβεβαιώνει τις σαρωτικές αλλαγές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες 
 
Στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμένος ζήτησε αλλαγή εικόνας στα Βαλκάνια και όλα τα κράτη να συνάψουν συμμαχία αντίβαρο στην πιθανή αποτυχία συμφωνίας με τα Σκόπια.

Εχει τη σημασία του ότι αυτές οι προτάσεις Καμμένου έγιναν απο τις ΗΠΑ και προφανώς όχι κόντρα στους Αμερικανούς.
Μάλιστα γι πρώτη φορά ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην θέληση των Αμερικανών να εφαρμόσουν την συμφωνία της Γιάλτας και να εμποδίσουν εξάπλωση της Ρωσίας προς την Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια η Γιάλτα προέβλεπε ρωσική επιρροή μέχρι τα Βόρεια Συνόρά μας αλλά η Σοβιετική Ενωση κατέρρευσε.

Ο Πάνος Καμμένος επέστρεψε από τις ΗΠΑ χθες και αμέσως μίλησε για όλα στην ΕΡΤ προφανώς για να προσδιορίσει τις εξελίξεις και στα Βαλκάνια και πιθανόν και στην Ελλάδα, η οποία την επόμενη χρονιά θα έχει τρεις εκλογές (Ευρωεκλογές Δημοτικές και Εθνικές). 

«Το τι έχει γραφεί είναι απίστευτο πραγματικά. Ήταν ένα πολύ πετυχημένο ταξίδι, όχι για μένα για την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ εμπιστεύονται την χώρα ως το κέντρο σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Θέλω να σας πω ότι αυτά που εξασφαλίσαμε στις ΗΠΑ είναι σημαντικά για την άμυνα της χώρας. Έχουν σχέση με την αμερικανική βοήθεια και για τα τρία όπλα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από την Ελλάδα πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής», είπε ο υπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ακόμα «Με τον πρωθυπουργό πάντα συννενοούμαστε. Επι 3,5 χρόνια μια κυβέρνηση δυο κομμάτων από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους βρεθήκαμε με 3 κοινούς στόχους. Την έξοδο από τα μνημόνια, την πάταξη της διαφθοράς και την ανάπτυξη της χώρας».

Και συνέχισε: «Ακουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι οι βάσεις του θανάτου. Η χώρα μας είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Όλες οι χώρες της συμμαχίας, έχουν γραφείο σε κάθε μονάδα. Για ποιες βάσεις μιλήσαμε; Για την Λάρισα. Ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ».

Όπως είπε: «Θα προτιμούσαμε να πήγαιναν στην Σμύρνη; Υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στην συμμαχία. Για τον Βόλο ζητήθηκε είπε να προσγειώνονται τα ελικόπτερα. Το να αφήσουν 360 οικογένειες και κάτι στην κοινωνία του Βόλου, αυτό μας κάνει κακό; Θα προτιμούσατε να είναι στην Κωνσταντινούπολη;»

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στην Αλεξανδρούπολη και είπε ότι τίποτα καινούριο δεν γίνεται. «Εγώ, είπε ζήτησα καινούρια βάση στην Κάρπαθο. Νομίζετε ο υπουργός Αμυνας κάθεται σε αυτό το γραφείο σχεδιάζει πολιτικά σχέδια και τα αποφασίζει μόνος του»;

Ακριβώς λόγο της σημασίας εν όψει εξελίξεων δημοσιεύουμε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Καμμένου στην ΕΡΤ:

Γιάννης Ντάσκας