Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΣΟΚ! Ερχονται συλλήψεις υπουργών για ΝΟΒΑΡΤΙΣ-σκάνδαλα!

Δημοσιεύουμε ντοκουμέντο που δείχνει ότι δεν ήταν αθώα τα τραπέζια Φρουζή και Κυριάκου...
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 09/07/2018 - 18:14
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Eίχαμε πληροφορίες ότι έρχονται εξελίξεις στο θέμα του Φρουζή και αυτό φάνηκε απο τα επίμονα ρεπορτάζ μας εδώ.

Όμως  η "Νέα Σελίδα" δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ όχι μόνο για άμεσες διώξεις, αλλά και άμεσες συλλήψεις πολιτικών με εντάλματα διότι άνοιξαν και λογιαριασμοί και στόματα, μεταξύ των οποίων και του Φρουζή σε εισαγγελείς.

Ως σήμερα γνωρίζαμε ότι το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ ξέσπασε κατά τα μέσα του 2017 και ότι όλοι έπεσαν απο τα σύννεφα για το σκάνδαλο και το ρόλο του Φρουζή να μοιράζει μίζες για να διαμορφώσει ειδικές σχέσεις της εταρείας με πολιτικούς κλπ.

Μικρογραφία

Οι πολιτικοί το αρνούνται.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές  2012-2015. Ανέλαβε να προστατεύσει νομικά προστατευόμενους μάρτυρες για να αποκαλύψουν τις μίζες του Φρουζη και της εταιρείας προς πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Έκανε την πρώτη εκπομπή τηλεοπτικά με εμάς-Νίκο Νικολόπουλο και άλλους στο "ΚΟΝΤΡΑ" τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο του 2016 και μίλησε για ανάμειξη πολιτικών από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Τότε (Δεκέμβριο  του 2016-Γενάρη του 2017) οι πολιτικοί δήλωσαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο σκάνδαλο και λένε ψέμματα όσοι υποστηρίζουν ότι είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.

Μικρογραφία

Ο Παύλος Σαράκης μας δήλωσε ότι παρότι ήταν υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και δικηγόρος για να αποκαλύψει με αμερικανούς τις μίζες της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ουδείς τον ρώτησε αν γνωρίζει κάτι, όπως θα ήταν φυσιολογικό αν δεν γνώριζαν.

Αρα γνώριζαν είναι το λογικό συμπέρασμα.

Θα πει κανείς ότι αυτό είναι συμπέρασμα της δικής μας λογικής και δεν γνώριζαν ότι υπάρχει θέμα με Φρουζή γιαυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε με τον Φρουζή αλληλογραφία το καλοκαίρι του 2015 να οργανώσουν αλληλουποστήριξη (τραπέζια κλπ) ανύποπτος για το παρασκήνιο ΝΟΒΑΡΤΙΣ-ΦΡΟΥΖΗΣ.

Διαβάστε το έγγραφο που ακολουθεί.Είναι στα αγγλικά, το υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της ΝΟΒΑΡΤΙΣ Ιταλός  Κανεβάρι και εν ολίγοις από τις 9 Μάη του 2015 λέει ότι ο Φρουζής, αυτός που έφτιαξε τις σχέσεις της ΝΟΒΑΡΤΙΣ με την ελληνική πολιτική σκηνή και δημιούργησε το καλό περιβάλλον για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ στα θέματα της υγείας εκδιώκεται...

Παρότι ένα χρόνο πιο πριν είχε βραβευθεί ως μάνατζερ της Χρονιάς...

Αρα όταν Φρουζής και Μητσοτάκης έφτιαχναν τραπέζι και κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Φρουζής ήταν υπο έρευνα από τους Αμερικανούς και γιαυτό αναγκάστηκαν να τον απομακρύνουν "σικέ" οι Γερμανοί της ΝΟΒΑΡΤΙΣ...

Ο Κυριάκος δεν ήξερε τίποτα για μίζες;

Στο επόμενο ρεπορτάζ θα αποκαλύψουμε ότι δικηγόρος και πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, με πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη έτρεχε να αντιμετωπίσει δικαστικές εξελίξεις για μίζες της ΝΟΒΑΡΤΙΣ Ελλάς...

Διαβάστε το έγγραφο και αργότερα θα δείτε ότι αυτό εγράφη γιατί ήδη η Δικαιοσύνη είχε δικογραφίες για μίζες σε εξέλιξη...

Μικρογραφία

Ιδού και το ρεπορτάζ της Νέας Σελίδας και κρατήστε την αναπνοή σας, με όποιες επιφυλάξεις επίσης:

Εύκολα στο δημοσιογραφικό χώρο αναγνωρίζει κανείς τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται και εξηγεί τις κινήσεις ορισμένων με σουπερ "πατριωτικές" κινήσεις...

"Στα πρόθυρα του να ασκήσουν τις πρώτες ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο Novartis βρίσκονται οι αρμόδιοι εισαγγελείς, καθώς η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως έχει οδηγήσει στην πλήρη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της neaselida.gr και του Ισίδωρου Μπέη καταλυτικός παράγοντας των επικείμενων καταιγιστικών εξελίξεων είναι ο ίδιος ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, η στάση του οποίου άλλαξε άρδην μετά τον εντοπισμό του «αμαρτωλού» λογαριασμού του στην Ελβετία.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πριν από δέκα ημέρες, λοιπόν, ο κ. Φρουζής εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία τον κάλεσε ως ύποπτο με τη διαδικασία του άρθρου 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Η κατάθεση διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε παρουσία των δικηγόρων του αλλά και με τη συμμετοχή τριών ακόμη εισαγγελέων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εισαγγελείς τού ανέλυσαν λεπτομερώς το υπάρχον νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου μπορεί να ελαφρύνει τη θέση του, εάν, φυσικά, αποκαλύψει τις λεπτομέρειες για τις πραγματικές διαδρομές του μαύρου χρήματος- αξίας δεκάδων, αν όχι και εκατοντάδων, εκατομμυρίων ευρώ-, οι οποίες καλύπτονταν μέσω εταιρειών επικοινωνίας. Και όπως λένε οι πληροφορίες, εκείνος φέρεται να το σκέφτηκε.

Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φρουζή στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας  με… κάποιον τρόπο περιήλθε σε γνώση των επιτελών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θορυβήθηκαν ιδιαιτέρως, όχι μόνο γι’ αυτή καθαυτή τη συνάντηση, αλλά και για έναν επιπρόσθετο λόγο – και, μάλιστα, συνδυαστικό: ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis έχει σταματήσει από καιρό να επικοινωνεί με τους άλλοτε «φίλους» του, θεωρώντας ότι τον «άδειασαν» μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου!

Μικρογραφία

Τα στοιχεία που ισχυροποιούν το νομικό οπλοστάσιο για την άσκηση διώξεων στους τρεις πρώτους πολιτικούς εντοπίστηκαν από την εξονυχιστική ανάλυση αφενός των ελληνικών λογαριασμών και αφετέρου του πλούσιου υλικού που βρέθηκε κατά τις εφόδους σε σπίτια και γραφεία. Αρχικά πιστοποιήθηκε ο ρόλος των… παρένθετων προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα, έκαστος εκ των οποίων ήταν για μεγάλο διάστημα πολύ κοντά σε δύο πρώην υπουργούς Υγείας.

Η γυναίκα, στενή συνεργάτιδα του ενός, αντάλλασσε προσωπικά μηνύματα μαζί του, από την «ακτινογραφία» των οποίων αποδεικνύεται απεριόριστη εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με τα στοιχεία να οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω γυναίκα λειτουργούσε ως ταμίας του υπουργού. Με βάση όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικές Αρχές, πιθανολογείται, μάλιστα, ότι -πλην απροόπτου- με τον συγκεκριμένο πολιτικό θα ανοίξει ο «χορός» των ενταλμάτων σύλληψης…

Το δεύτερο πρόσωπο-κλειδί, ο άνδρας, έχει παλιά και στενή προσωπική σχέση με τον άλλο πρώην υπουργό, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, και σε υποθέσεις αγοραπωλησίας ακινήτων, καθώς και σε άλλες ανάλογες δραστηριότητες. Το ξέσπασμα του σκανδάλου όμως ανέδειξε ως «επιπόλαιο και απρόσεκτο» τον στενό συνεργάτη και φίλο, με αποτέλεσμα να έχουν ψυχρανθεί οι σχέσεις των δύο ανδρών. Μάλιστα, στη δικογραφία περιγράφονται συγκεκριμένες στιχομυθίες του τύπου «αν με “δώσεις”, θα σε πάρω μαζί μου»…

Σε ό,τι αφορά στο τρίτο πολιτικό πρόσωπο, το οποίο έχει θητεύσει σε ανώτατα αξιώματα, ο πλέον αδύναμος κρίκος φέρεται να είναι στενό συγγενικό του πρόσωπο, οι λογαριασμοί του οποίου επίσης έχουν ανοιχτεί. Σε συνδυασμό δε με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις προς τις αμερικανικές Αρχές στις οποίες προέβη συγκεκριμένο «βαθύ λαρύγγι» αναφορικά με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που εισέπραττε ο συγκεκριμένος πολιτικός, προμηνύονται εξελίξεις που όμοιές της δεν θα έχει ξαναζήσει η χώρα…

Μικρογραφία

Και στη μέση η… Siemens

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ αναλύονται χιλιάδες ακόμη έγγραφα, από αυτά που παρέδωσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες από τον Αύγουστο του 2016. Μεταξύ των εγγράφων υπάρχουν και μαγνητοσκοπημένες επίσημες συζητήσεις με την παρουσία ξένων στελεχών της εταιρείας, όπου περιγράφονται βήμα προς βήμα οι… διεισδύσεις των στελεχών της Novartis στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο εν μέσω μνημονίων. Μάλιστα, ορισμένοι πρώην υπουργοί περιγράφονται περίπου ως «υπάλληλοι» του πολυεθνικού κολοσσού…

Παράλληλα, από τις Αρχές των ΗΠΑ και της χώρας μας έχουν γίνει φύλλο και φτερό οι λογαριασμοί των 46 προσώπων που έχουν σχέση με τους δέκα εμπλεκόμενους πολιτικούς. Σε συγκεκριμένο πολιτικό καταλογίζεται σχέση με πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε να αναλαμβάνει θηριώδη σε ύψος ανάθεση σε συνεργασία με άλλο πολυεθνικό κολοσσό. Η μίζα μόνο γι’ αυτή την προμήθεια υπολογίζεται σε 13 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα, σοκάρουν και οι λεπτομέρειες από την πίεση πολιτικών να μην μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη, προκειμένου να έχουν εκείνοι τα έσοδα. Μάλιστα, στη δικογραφία υπάρχει μαρτυρία, όπου πρώην υπουργός δηλώνει απερίφραστα ότι «προτιμά να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις, παρά να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη».

Σημεία και τέρατα έχουν αποκαλυφθεί, τέλος, και από την ανάλυση των λογαριασμών της Novartis σε ελληνική ιδιωτική τράπεζα. Εκεί εντοπίζονται υψηλές αμοιβές σε δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, εκ των οποίων το ένα «φιγουράρει» στη λίστα των Panama Papers, ενώ εκπροσωπεί και τη Siemens! Τo άλλο γραφείο είχε επίσης εμπλοκή με τη γερμανική εταιρεία, με «ειδικότητα» στη συγκάλυψη μεγάλων σκανδάλων, καθώς οι πελάτες του είναι γνωστοί για την ίδρυση υπεράκτιων εταιρειών και το σβήσιμο στοιχείων από φοροδιαφυγή και ξέπλυμα…".

Εύκολα στο δημοσιογραφικό χώρο αναγνωρίζει κανείς τα πρόσωπα που φωτογραφίζονται και εξηγεί τις κινήσεις ορισμένων με σουπερ "πατριωτικές" κινήσεις...

Γιάννης Ντάσκας