Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΣΟΚ με Φρουζή, ανήλικη, μάρτυρες σκανδάλων!

Νέα καταγγελία Νικολόπουλου, για οφσόρ στα συρτάρια.
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 09/07/2018 - 11:35
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Πως επιβλήθηκε η Μαφία;
Με το "νόμο" της ομερτά. Δηλαδή σιωπή. Είτε από φόβο είτε απο εξαγορά.
Πριν χρόνια ο Κ.Σημίτης, άλλαλος και άφαντος σήμερα, απόδειξη πόσο "επιτυχημένος" ήταν στα 8χρόνια πρωθυπουργίας του και άλλα 10 ως υπουργός, μας έλεγε "οποιος έχει στοιχεία να πάει στον Εισαγγελέα".
Στη συνέχεια μπλόκαραν με διάφορους τρόπους και τους εισαγγελείς. Οταν παράγινε  το κακό με τα κουκουλώματα υποχρέωσαν το Δημόσιο να απαντά στους πολίτες εγγράφως "ειδάλλως είναι αδίκημα".

Μικρογραφία

Πως τα ξεπέρασαν όλα αυτά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;
Με τη γνωστή συνένωση στη συγκυβέρνηση.
Η ομερτά στην πράξη.
Ενας πολιτικός φίλος του Ακη τη Χαλκιδική έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις και έφτιαξε ξενοδοχειακή μονάδα. Στη Δικαιοσύνη σύρθηκε μέχρι να παραγραφεί. Ο τοπικός βουλευτής  Αργύρης Λαφαζάνης κατήγγειλε βρόμικους λογαριασμούς. Δεν τα ερεύνησαν ποτέ.
Σήμερα, ενώ είναι επιβεβλημένο, δεν έχει κινηθεί καν η διαδικασία να επιστραφούν οι εκτάσεις στο Δημόσιο.
Φοβούνται το "δεδικασμένο", αφού στη Χαλκιδική πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν επίσης καταπατήσεις.
Οταν παραβρόμισε η παρασκηνιακή συνεργασία τους οι Ευρωπαίοι  τους εξανάγκασαν να ψηφίσουν νόμο με κίνητρα στους μάρτυρες-καταγγέλλοντες και φυσικά την προστασία τους.

Μικρογραφία

Θυμάστε το σκάνδαλο Καρούζου και τις φοβερές αποκαλύψεις.
Ο μάρτυρας Λιβανός έκανε συγκεκριμένες και απόλυτα ουσιαστικές αποκαλύψεις.
Ακόοοομα περιμένει τα κίνητρα (αμοιβή) και την προστασία.
Ιδού  κατήγγειλε χθες περι αυτού ο Νίκος Νικολόπουλος στον οποίο η Υπουργός Κατ Παπανάτσιου είχε επιβεβαιώσει εγγράφως το ρόλο Λιβανού ως εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 7β του νόμου 3610/2007, όπως ισχύει, προβλέφθηκε ότι όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής. Η αμοιβή αυτή ισούται με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση και καταβάλλεται μετά την είσπραξή τους στον δικαιούχο, με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της ρύθμισης αυτής και κατόπιν σχετικού αιτήματος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο περιλαμβάνεται η άποψη ότι προκειμένου για την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, θα πρέπει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ αυτών και η πράξη επιβολής προστίμου κατά του καταγγελλόμενου να υποβάλλονται προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός από το οποίο προκύπτει προβληματισμός περί ενδεχόμενης παραβίασης τόσο των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου όσο και των διατάξεων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Περαιτέρω, εφόσον η αμοιβή που προβλέπεται για τον καταγγέλλοντα συνδέεται με το ποσό των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση, ο καταγγέλλων θα λαμβάνει γνώση του ποσού του προστίμου που επιβλήθηκε στον καταγγελλόμενο, με αποτέλεσμα να θίγεται το φορολογικό απόρρητο.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης».

Μικρογραφία

Σας θυμίζει κάτι από  περίοδο με ΠΑΣΟΚ Νεα δημοκρατία αυτή η ορολογία στην απάντηση αντί να γράψει η κ. Παπανάτσιου ένα ορθό-κοφτό "θα πάρω κεφάλια όσων κοσκινίζουν την υπόθεση και θα τα αναρτήσω, όπως εκείνες τις φωτογραφίες με τους πορτοφολάδες των 50 ευρώ";

ΟΙ ΟΦΣΟΡ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ!!!

Ο Ν.Νικολόπουλος  πάντως επανέρχεται τώρα και ζητάει να πληροφορηθεί εάν είναι έτοιμη η εφαρμοστική διάταξη του Νόμου ή μήπως… δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να εκδοθεί, αλλά και γιατί επί 3 χρόνια, το υπουργείο δεν πήρε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία 

Επίσης, ρωτάει εάν αληθεύει ότι εισέπραξε  προς ωφέλεια του, το Ελληνικό Δημόσιο από τις Καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού, για το σκάνδαλο Καρούζου και εάν ναι, πόσα είναι τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους, πόσο είναι το ύψος των  πρόστιμων  που έχουν επιβληθεί και ποιο το ύψος των  κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροφορηθεί εάν έχουν σχηματισθεί δικογραφίες και εάν προκύπτουν και ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, εάν αληθεύει ότι μία δικογραφία που διαβιβάσθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή  Οικονομικό Εισαγγελέα κ Γαληνό Μπρή εμπεριέχει τρεις φακέλους με σημαντικά στοιχεία από δεκάδες  off shore εταιρείες που είχαν «παραμεληθεί» σε ένα ντουλάπι της Εισαγγελίας επί τρία χρόνια με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου η ζημιά του Δημοσίου να γίνεται μεγάλη .

Μικρογραφία

Στην υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ γράφαμε  προχθές για την επίθεση που γίνεται  στην προστατευόμενη μάρτυρα εδώ και πολύ καιρό συντονισμένα από τον πρώην επικεφαλής τον διαβόητο πια Κ.Φρουζή.

Μικρογραφία

Απευθύναμε και ερωτήματα στο νομικό συμπαραστάτη του και θα επανέλθουμε.

Όμως ο Κ. Βαξεβάνης επανήλθε με ρεπορτάζ που είναι αδιανόητο.

Αυτός ο ίδιος Φρουζής είχε συλληφθεί τη χρονιά Σημίτη (1998) στο Ηράκλειο της Κρήτης, διότι κυκλοφορούσε γυμνός με το αυτοκίνητο, παρέσυρε μια 11χρονη να πλησιάσει στο παράθυρο, της έδειξε μια γυμνή γυναίκα σε πορνοπεριοδικό και δείχνοντας τα γεννητικά του και τη γυμνή, τη ρώτησε αν ξέρει που θα βρει αυτή τη Θεώνη...

Δικογραφία, δίκη, απόσυρση γιατί δεν, κλπ...

Είναι ο ίδιος Φρουζής, ο οποίος οργάνωνε δείπνα στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη με συμμετοχή του Δρανδάκη τηςΤΑΧΙΒΕΑΤ το κρίσιμο (για τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ, όπως θα αποδείξουμε...) 2015.

Έπαινοι για τον Φρουζή, έπαινοι για τον Δρανδάκη από τον Κυράκο και προφορικά και γραπτά...

Περιμέναμε με την αποκάλυψη της αισχρής ιστορίας  δήλωση διάψευσης από το Φρουζή. Σιωπή και άρα επιβεβαίωση.

Ο Κυριάκος είχε σειρά να δηλώσει π.χ. ότι "έπεσε απο τα σύννεφα" και  ότι πολιτικά και ποινικά αν χρειαστεί θα είναι μάρτυρας κατηγορίας του Φρουζή, όπου βρεθεί και όπου σταθεί "

Ακρα σιωπή.

Γιάννης Ντάσκας