Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΣΟΚ! Μετά την εκπομπή μας έπιασαν πρόσωπο-κλειδί στο αεροδρόμιο! 

Σύμβουλος υπουργών δήλωνε αθώος και έφευγε... Ο Σημίτης δεν ήξερε τίποτα για κανέναν...
Ελεύθερη γραφή
Δευ, 31/12/2018 - 20:24
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Δεν προλάβε να τελειώσει η εκπομπή της Κυριακής στο ΚΟΝΤΡΑ με το Νίκο Νικολόπουλο και είχαμε εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη στο σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Στην εκπομπή ο Νίκος Νικολόπουλος και εμείς αναφερθήκαμε στις πληροφορίες ότι "ερχονται σύντομα χειροπέδες" για το σκάνδαλο και θεαματικές εξελίξεις, καθώς ήρθαν σοβαρότατα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Ελβετία, όπου είχε μεταβεί κλιμάκιο δικαστικών.

Με το τέλος της εκπομπής ήρθε η επιβεβαίωση.

Βασικός εμπλεκόμενος είχε εμφανισθεί στη Δικαιοσύνη και αφού την "ψώνισε" ότι δεν είχε σοβαρά στοιχεία, προσφέρθηκε να γίνει μάρτυρας υπό προστασία.

Οι πληροφορίες που έδωσε, προφανώς σε συνεννόηση με ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ήταν της πλάκας και περίμενε να καθαρίσουν όλοι μαζί.

Αγνωστο πώς πληροφορήθηκε ότι ήρθαν στοιχεία απο το εξωτερικό, που αποδεικνύουν ότι και ο ίδιος και γνώριζε περισσότερα και είχε πράξει και πολύ περισσότερα με αποτέλεσμα να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος και να πάει περίπατο η προσφορά του για "μαρτυρία υπό προστασία"...

Ομως και πάλι έμαθε -άγνωστο πως- ότι πάει για κακουργήματα και χθες αμέσως μετά την εκπομπή και τις αποκαλύψεις μας έθεσε σε ενέργεια σχέδιο... μετακόμισης  στο εξωτερικό, μαζί με την οικογένεια του. Οι δικαστικές αρχές όμως μπλοκάρισαν την μετακόμιση και... έπεται θεαματική συνέχεια!

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελβετία, όπου θα έχει σχεδόν κρατική προστασία μετακόμισε με οργανωμένη εκ των έσω βοήθεια ο "τραπεζίτης" Οσβαλντ, λίγο πριν αρχίσουν οι καταδίκες του στις πολλές και σοβαρές υποθέσεις που έχει.

Ο Οσβαλντ, ο συνάδελφός του Λυγινός και άλλοι είχαν κάνει τα δρομολόγια Αθήνα-Ελβετία κουβαλώντας βαλίτσες γεμάτες μετρητά απο μίζες υπουργών κάτι σαν δρομολόγιο Σύνταγμα-Μέγαρο Μουσικής...

Τελευταία Κυριακή του 2018 αποφάσισε να βγει μπροστά με συνέντευξή του στην "Πρετεντεροέπαλξη" ο αλήστου και χειρίστης -κατά την γνώμη μας- μνήμης Κ.Σημίτης και, μεταξύ άλλων πολιτικών αστειοτήτων, είπε για την πρωθυπουργία του ότι δεν υπάρχει στο πρόσωπό του «πολιτική ευθύνη για τα σκάνδαλα υπουργών του και «θα υπήρχε εάν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων». 

Είπε ακόμα ότι ο ίδιος δεν φέρει προσωπική ευθύνη, αφού τα πρόσωπα που επέλεξε να γίνουν υπουργοί «δεν ήταν άγνωστα αλλά αναγνωρισμένα στελέχη του κόμματος». 

Γιατί να μην τα πει;

Προσέξετε την κατηγορία για τον πιο στενό συνεργάτη του Τάσο Μαντέλη:

"Δωροδοκήθηκε από την γερμανική εταιρία με ποσό περίπου 450.000 μάρκων (230.000 ευρώ), χρήματα που έλαβε το 1998 και το 2000, σε ελβετικό λογαριασμό με την ονομασία ROCOS. Τα χρήματα αποτελούσαν δώρο για την επιλογή της γερμανικής εταιρίας στο έργο ψηφιοποίησης κέντρων του ΟΤΕ με τη σύμβαση 8002 το 1997."

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια, σε 12 ο υπέυθυνος της ΖΗΜΕΝΣ και σε κάτι μήνες ενας συναργάτης του.

Για ποσά που ανευρίσκονται μάλιστα πάνω απο 150.000 μπορεί να επιβληθούν και ισόβια. Κι όμως στο δεύτερο βαθμό βρέθηκε εφέτης που μειοψήφησε και τάχθηκε υπέρ της αθώωσης του πρώην υπουργού!

Εν τέλει οι άλλοι 4 δικαστές του έβαλαν 5 χρόνια με εξογορα με συνολικό ποσό 140.000 ευρώ σε 32 δόσεις...

Ο Σημίτης δεν ήξερε τίποτα, δεν είχε ακούσει τίποτα παράνομο γιατί αν είχε ακούσει θα είχε πάει να δώσει μια κατάθεση.

Μια καθαρίστρια καταδικάστηκε για πλαστό πτυχίο σε 18 χρόνια πρωτοδίκως γιατί καθάριζε τουαλέτες  και έπαιρνε και μισθό η άτιμη!..

Οι δικαστές αυτοί και ιδιαίτερα αυτός ο εφέτης δεν ήξεραν τίποτα...

Και επι Σημίτη έγιναν πολλά δημόσια έργα και αυτοκινητόδρομοι.

Διαβάστε την αποκαλυπτική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για να δείτε ότι στην Ελλάδα (και του Σημίτη) το χιλιόμετρο στοιχίζει... 82 φορές πάνω από όσο στο εξωτερικό...

Και για αυτά δεν ήξερε τίποτα ο Σημίτης, γιατί αν ήξερε θα πήγαινε να κάνει μια κατάθεση...

Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

 

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος 

Αρ.  Πρωτ. 4590 / 21-12-2018 

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης 

ΘΕΜΑ: : Πως θ’ αξιοποιήσετε την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων;

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός χιλιομέτρου αυτοκινητόδρομου; Ενώ στην Ευρώπη το κόστος κυμαίνεται από 900.000 έως 1,2 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα η αντίστοιχη δαπάνη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 82,687 εκατ. ευρώ! Αυτό είναι το τίμημα για την κατασκευή ενός χλμ και 50 μέτρων έργου σύνδεσης της παράκαμψης της Πάτρας με τη νέα και την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, όπως διαμορφώθηκε το 2012, μετά από ανατιμήσεις έναντι του αρχικού προϋπολογισμού 12,544 εκατ. ευρώ, το 1998. Δηλαδή προσαύξηση της συνολικής δαπάνης κατά 560%. 

Πρόκειται για υπόθεση που χειρίστηκε το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και εστάλη στην εισαγγελία για τα περαιτέρω. Η έκθεση του σώματος ολοκληρώθηκε προ ημερών, με αποτέλεσμα να μη συμπεριληφθεί στην ετήσια έκθεση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Την ετήσια έκθεση για το 2017 παρέλαβε από την κ. Παπασπύρου η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία, συνεχάρη τους παριστάμενους επιθεωρητές-μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) για το έργο τους. Για το έτος 2017 η ΓΕΔΔ προχώρησε στον έλεγχο 1123 υποθέσεων μετά από τη διερεύνηση ενός υπερδεκαπλάσιου αριθμού καταγγελιών, επώνυμων και ανώνυμων, εκθέσεων - πορισμάτων ελέγχου ή εγγράφων άλλων Υπηρεσιών που τέθηκαν υπόψη της, καθώς και δημοσιευμάτων των ΜΜΕ. 

Σε ό,τι αφορά στη θεματική κατανομή των υπό έλεγχο υποθέσεων, δεν διαπιστώνεται σημαντική διαφοροποίηση με άλλες χρονιές. Οι υποθέσεις οικονομικής διαχείρισης αποτελούν σταθερά τη βασική κατηγορία των ελέγχων που πραγματοποιούνται κάθε έτος, ενώ για το 2017 παρατηρήθηκε μια αύξηση των ελεγκτικών υποθέσεων που αφορούν Ασφαλιστικά Ταμεία, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγηθεί από νομοθετικές αλλαγές που οι Υπηρεσίες κλήθηκαν να εφαρμόσουν. Στην ετήσια έκθεση της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται τρίτη κατά σειρά, ως προς την γεωγραφική θέση ελεγχόμενου φορέα με 6,1%, δηλαδή λίγο πάνω από τον μέσο όρο της χώρας (6%).

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε: 

  1. Πόσες και ποιες υποθέσεις σκανδαλωδών υποθέσεων, που σχετίζονται με υπερβάσεις προϋπολογισμών κατασκευής οδικών έργων, με βάση την τελευταία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη;
  2. Γενικότερα, πως θ’ αξιοποιήσετε την εν λόγω έκθεση, θα ζητήσετε την δικαστική διερεύνηση;
  3. Θα ζητήσετε να διερευνήσουν το ανωτέρω σκάνδαλο οι Οικονομικοί Εισαγγελείς;

ΚΟΙΝ.: Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

           Εισαγγελία Αρείου Πάγου

           Οικονομικός Εισαγγελέας

ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΣΟΚ

Στην εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου αναφερθήκαμε στην κατάθεση στη βουλή του στρατηγού Βασίλη Κωνσταντινίδη, ο οποίος είπε ότι το σύστημα ασφαλείας της Ολυμπιάδας του 2004 που παραγγγέλθηκε επι Σημίτη αρχικά ήταν αξίας 50 εκατομ.

Ομως μπήκε στη "δουλειά" και η ΖΗΜΕΝΣ και η τιμή έφτασε στα 300 σχεδόν εκατομμύρια. Οι ειδικοί την εκτίμησαν στα 211 εκατομμύρια και με έγγραφο του ΚΥΣΕΑ προσδιορίστηκε η τιμή στα 255 εκατομμύρια. Αναρωτήθηκε -ο μάρτυρας στρατηγός της ΕΛ-ΑΣ- πού πήγαν τα 40 εκατομμύρια και μαζί του είχαν απορίες και  βουλευτές και ρωτήθηκε ιδιαίτερα για μια εταιρεία με το όνομα "Βoartes", η οποία πήρε 10 εκατομμύρια.

Για όλα αυτά δεν ήξερε τίποτα ο Σημίτης. Στο ΚΥΣΕΑ ήταν, ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ, αλλά δεν έμαθε τίποτα, ούτε αργότερα, γιατί αν μάθαινε θα πήγαινε να δώσει μια κατάθεση...

Πιο προκλητική προσβολή της νοημοσύνης και των ανοήτων έχετε ξαναδεί;

Γιάννης Ντάσκας