Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

ΘΡΙΛΕΡ! Νέα λίστα τύπου Λαγκάρντ πίσω από Ρωσίδα που παραδόθηκε στον Κορυδαλλό

Ηχηρά ονόματα ξέπλεναν χρήματα από μίζες.
Ελεύθερη γραφή
Τετ, 28/03/2018 - 23:28
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Μια λίστα παρόμοια με τη λίστα Λαγκάρντ, με τη λίστα Μπόργιανς, τη λίστα των Παναμά και των  Παραντάϊζ, δηλαδή λίστα λίαν επωνύμων πολιτικών, επιχειρηματιών, κρατικών αξιωματούχων ανά τον κόσμο έρχεται αυτή τη φορά από την Τράπεζα Pilatus της Μάλτας!
Η λίστα περιλαμβάνει πρόσωπα και κυβερνητικούς αξιωματούχους από τη Ρωσία, την Κύπρο, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Βρετανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, πιθανόν και από την Ελλάδα.

Το ερώτημα κατά πόσον τα χρήματα που υπάρχουν ή έχουν διακινηθεί μέσω της Τράπεζας είναι νόμιμα ή παράνομα έχει απαντηθεί. Κάποια μπορεί να είναι νόμιμα, στην πλειονότητά τους όμως είναι χρήματα είτε προερχόμενα απο εγκληματική δραστηριότητα (βρόμικο χρήμα) είτε απο φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή.
 
Η λίστα προσλαμβάνει διαστάσεις θρίλερ στην Ελλάδα, καθώς η Ρωσίδα Μαρία Εφίμοβα φαίνεται να πήρε τη λίστα αυτή απο την Τράπεζα και στη συνέχεια η λίστα με διάφορους τρόπους έφυγε απο τη Μάλτα και πιθανόν να βρίσκεται ήδη στα χέρια κρατικών υπηρεσιών, πιθανότατα Αμερικανικών, αλλά πολύ πιθανόν και άλλων κρατών.

Μικρογραφία

Η Εφίμοβα, παντρεμένη με Ελληνα πολίτη κάποια στιγμή απειλήθηκε σοβαρά, ο φόβος της έγινε τρόμος, όταν στη Μάλτα δολοφονήθηκε η δημοσιογράφος Δάφνη Γκαλίζια Καρουάνα, στην οποία η Εφίμοβα πρόσφερε σοβαρή βοήθεια στην διασταύρωση στοιχείων τα οποία εμπλέκουν στη διαφθορά τον πρωθυπουργό της Μάλτας Μουσκάτ.
 
Ο τρόμος έγινε πανικός όταν

1ον: στη Σλοβακία δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιάν Κούτσιακ και η αρραβωνιστικιά του, ο οποίος είχε συγκεντρώσει στοιχεία για εμπλοκή στη διαφθορά μελών της κυβέρνησης της Σλοβακίας, στενών συνεργατών του παραιτηθέντος μετά την δολοφονία πρωθυπουργού Φίτσο. Και

2ον: Στη Βρετανία δηλητηριάστηκε ο ρωσος Σκριπάλ, πρώην διπλός πράκτορας, ο οποίος άφησε τη Ρωσία επιλέγοντας τη Βρετανία.
 
Η Εφίμοβα λογικά θα έπρεπε να καταφύγει στη Ρωσία, αλλά το γεγονός ότι αντι να καταφύγει εκεί επέλεξε να μπει σε ελληνικές φυλακές ενισχύει τις πληροφορίες ότι μέσω μιας αλυσίδας προσώπων, στην οποία κρίκοι είναι και η ίδια και η δημοσιογράφος της Μάλτας, η λίστα αυτή έχει φτάσει με σοβαρά στοιχεία στα χέρια των αμερικανικών αρχών.
Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η Εφίμοβα πολύ συντονισμένα παραδόθηκε στις ελληνικές φυλακές την ίδια ημέρα, κατά την οποία οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον ευρισκόμενο στις ΗΠΑ, Διευθυντή της Τράπεζας και πρώην αφεντικό της Εφίμοβα.

Μικρογραφία

Θεωρείται βέβαιο ότι με βάση τη λίστα της Εφίμοβα ο τραπεζίτης απειλείται με  δεκάδες χρόνια κάθειρξης και για το βρόμικο χρήμα της Τράπεζας και για την προσπάθειά του να σπάσει τις κυρώσεις τόσο στο Ιράν, όσο και στη Βενεζουέλα, μέσω της Τράπεζας αυτής.
Αν ο τραπεζίτης συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, τότε προφανώς τα στοιχεία που εκείνες θα αποκομίσουν θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα σε διάφορες χώρες.
Ερώτημα είναι αν η λίστα αυτή περιλαμβάνει και έλληνες, ενώ είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνει κύπριους και κυπριακές "εξωχώριες" εταιρείες πίσω από τις οποίες διακινήθηκαν μίζες απο Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν κλπ.
Αυτή η πληροφορία ενισχύεται από το γεγονός ότι ενώ υπήρχε δυνατότητα να συλληφθεί και να εκδοθεί στην Κύπρο η Εφίμοβα, η Κύπρος δεν κίνησε τη σχετική διαδικασία...

Μικρογραφία

Ενδεικτικό του τρόμου που προκαλεί στην κυβέρνηση της Μάλτας η λίστα που πήρε η μόλις 36 ετών Εφίμοβα είναι  το εξής:
Εσπευσμένα της έστησαν αστείες κατηγορίες περι υπεξαίρεσης ποσού περίπου 5.000 ευρώ για έκδοση εισιτηρίων.
Τα ταξιδια πράγματι έγιναν.
Το ποσό για την τράπεζα είναι αστείο.
Η δυσκολία να αποδείξει η Εφίμοβα ότι αυτά έγιναν με έγκριση της Τράπεζας μεγάλη, γιατί η Τράπεζα στράφηκε εναντίον της.

Η καυτή "λεπτομέρεια" είναι γι΄αυτό το αστείο ποσό η ποινή που προβλέπεται στη Μάλτα είναι μεγαλύτερη από ισόβια! Δηλαδή ενώ με ισόβια μπορεί κάποιος να αποφυλακιστεί μετά 20 χρόνια στη φυλακή, αυτή η κατηγορία που της "έστησαν" στη Μάλτα προβλέπει παραμονή στη φυλακή για...32 χρόνια!!!
Ακριβώς αυτή η δυσαναλογία ενισχύει τις πληροφορίες ότι της απέδωσαν τέοια κατηγορία για να εκβιαστεί και να μην ανοίξει το στόμα της.

Εκείνη φαίνεται ότι επέλεξε τις ελληνικές φυλακές και αν κάποια στιγμή προκύψουν στοιχεία εναντίον του πρώην αφεντικού της στις ΗΠΑ, όπου συνελήφθη, τότε μάλλον η Εφίμοβα θα καταλήξει οικειοθελώς στις ΗΠΑ για να προσφέρει στοιχεία και μαρτυρίες.
Προφανώς αυτή είναι η εξήγηση της ανεξήγητης επιλογής της να μην καταφυγει στη Ρωσία, αλλά σε ελληνικές φυλακές, επιβεβαιώνοντας ότι έδωσε πράγματι στοιχεία και λίστα.
Δικηγόρος της είναι ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας Αλέξανδρος Παπαστεργιόπουλος, ο οποίος μας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι πράγματι η Εφίμοβα έχει πάρει από την Τράπεζα λίστα με ονόματα ηχηρά από τις προαναφερόμενες χώρες.

Μικρογραφία

Ο κ.Παπαστεργιόπουλος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Τον ίδιο επέλεξε ως δικηγόρο σε δίκες εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου ο δημιουργός και διακινητής της λίστας Λαγκάρντ, δηλαδή ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ερβέ Φαλσιανί, ο οποίος ενέπλεξε τους Παπανδρέου και κέρδισε τη σχετική δίκη στην Ελλάδα!!!

Μικρογραφία

Η Εφίμοβα ζούσε στη Μάλτα, με τον Ελληνα συζυγό της και απο εκεί κατέφυγε στην ιδιαίτερη πατρίδα του συζύγου της στην Κρήτη.
Μετά τις δολοφονίες πανικόβλητη ήρθε στην Αθήνα και παραδόθηκε στις φυλακές επειδή εκκρεμούν εντάλματα των αρχών της Μάλτας εναντίον της.
 
Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Μικρογραφία

Η Εφίμοβα κινδυνεύει, όταν κυκλοφορεί ελεύθερη, πόσο μάλλον αν εκδοθεί στη Μάλτα, όπου απειλήθηκε απο τις αρχές και θα έχει την τύχη της συναδέλφους σας δημοσιογράφου" μας είπε ο κ. Παπαστεργιόπουλος και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία για το ξέπλυμα χρήματος μέσω της μαλτέζικης τράπεζας είναι πολύ σοβαρά και η Εφίμοβα θα συνεργαστεί για τη νομιμότητα...

Υ.Γ. Το Αζερμπαϊτζάν του Αλίγιεφ δεν είναι και τόσο μακριά από την Ελλάδα. Ναυάγησε την υστάτη στιγμή η υπόθεση της ΔΕΣΦΑ, την οποία θα αγόραζε ως επένδυση η κρατική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, η SOCAR.
Γιατί άραγε;
 

Γιάννης Ντάσκας