Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Τι μέλλει γενέσθαι με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Καταιγιστικές και μάλλον καλές για την Ελλάδα, εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Ελεύθερη γραφή
Τετ, 19/12/2018 - 13:59
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Η Αντιπολίτευση επιθυμεί να πέσει άμεσα η κυβέρνηση για έναν και ΜΟΝΟ λόγο: Να σταματήσουν οι έρευνες για τα σκάνδαλα, να περάσει (ν)τροπολογίες με αλλαγές βαρύτητας νόμων (να πέσουν τα κακουργήματα κλπ) με αλλαγές στη Δικαιοσύνη και αφαίρεση δικογραφιών και διάφορα πολλά τέτοια κόλπα, γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια.

Ενας τέτοιος λόγος είναι και η λυσσαλέα αντίδραση να μην πάει η Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και δει εκεί έργα και ημέρες…

Και όταν λέμε αντιπολίτευση εννοούμε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ.

Εχει επενδύσει τελευταία στην πτώση της κυβέρνησης λόγω Σκοπίων και Συμφωνίας Πρεσπών.

Εχουμε καταγράψει την εγγύηση που παρέχει στο θέμα αυτό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και έχουμε καταγράψει ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση λόγω Καμμένου.

Εχουμε γράψει και έχουμε πει στα κανάλια ότι «μεταξύ χειλέων (Συμφωνίας Πρεσπών) και κύλικος (ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων) πολλά πέλει…».

Δηλαδή πολλά μπορούν να συμβούν και είτε να μην έρθει καθόλου η συμφωνία, είτε να έρθει με τρόπο που δεν θα μπορούν να αρνηθούν την ψηφισή της και τα άλλα κόμματα.

Ο Πάνος Καμμένος είτε θα ικανοποιηθεί, είτε θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία σε τόσο δύσκολη θέση όσο θα είναι να ψηφίζει την συμφωνία η Νέα Δημοκρατία και να απέχει από αυτή ο Καμμένος…

Τούτων δοθέντων προσέξτε μια άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου και κρατήστε την γιατί οι εξελίξεις μπορεί να είναι καταιγιστικές στο προσεχές μέλλον και καθόλου άσχημες για τις ελληνικές θέσεις: 

Μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη.

Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κα Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μην στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!

Γιάννης Ντάσκας