Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελεύθερη γραφή

Τσίπρας διασύρει Μητσοτάκη με ντοκουμέντα και πήρε εμπιστοσύνη!

Ο Καμμένος αποκάλυψε την υποκρισία για την συμφωνία των Πρεσπών
Ελεύθερη γραφή
Τετ, 16/01/2019 - 23:22
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ηταν η πιο γρήγορη επιβεβαίωση... εμπιστοσύνης σε Κυβέρνηση και προσωπικό ρεσιτάλ του νικητή Αλέξη Τσίπρα.

Η ψηφοφορία άρχισε μετά τις 10 το βράδυ και ολοκληρώθηκε ταχύτατα. Η καταμέτρηση άρχισε στις... 10.34!Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε στις... 10.36!

Ψήφισαν 299 και η κυβέρνηση πήρε 151 ΝΑΙ έναντι 148 ΟΧΙ. 

Στην συνεδρίαση δεν υπήρξαν δευτερολογίες και αυτό για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ λέει πολλά για τον πάγο που έβαλαν πολλές φιλικές μεγάλες δυνάμεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις ακροδεξιές πιρουέττες και τις Πρετεντεροαφέλειες για τις οποίες τον εγκάλεσε ο Πρωθυπουργός και εκείνος δεν απάντησε.

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε στη Βουλή τελειώνοντας την ρηματική διακοίνωση που δεν έφτασε απο τα Σκόπια τυχαία, λίγα λεπτά νωρίτερα διαρκούσης της συζήτησης στη Βουλή.

Με την διακοίνωση τα Σκόπια επιβεβαιώνουν την συμφωνία και διευκρινίζουν δεσμευτικά ότι δεν έχουν εθνότητα Μακεδονική, αλλά και η γλώσσα τους είναι της ομάδας σλαβικών γλωσσών.

Τι απομένει; Εκλογές με βεβαιότητα τον Οκτώβρη!

Και ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή.

Πότε θα γίνει αυτό;

Την απάντηση έδωσε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

Κύριε Μητσοτάκη θα τη φέρω στη Βουλή όποτε θέλετε. Οποτε μου πείτε! Πότε θέλετε; Σε 2-3 ημέρες; Σε είκοσι ημέρες; Σε περισσότερες; Σε λιγότερο; Οποτε μου πείτε! Πέστε το λοιπόν! Πότε;

Και εκείνος δεν απάντησε...

Ο κ.Τσίπρας εξερχόμενος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πήρε εντολή να προχωρήσει το έργο της με σταθερότητα και αποφασιστικότητα.

Ο κ.Τσίπρας πριν την ψηφοφορία ειρωνευόμενος τον κ. Μητσοτάκη και τις θλιβερές ιστορίες χρηματισμού του παρελθόντος με τον ΣΚΑΪ (το χαμαιτυπείο κατά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) προκαλούσε τον κ. Μητσοτάκη να συζητήσουν οι δυό τους, όπου, οπότε και όπως θέλει την Συμφωνία των Πρεσπών ενώπιον του κοινού.

"Θέλετε στη Βουλή; Θέλετε στον ΣΚΑΙ και να σπάσουμε και το εμπάργκο μας σε εκείνον; Θέλετε στην ΕΡΤ, σε άλλο κανάλι; Μάλλον θα πείτε στη Βουλή γιατί αυτά που λέτε σας τα γράφουν αφού δεν τα πιστεύετε και δεν τα θυμάστε".

Και ω της... αφροσύνης!.. Ο Κυριάκος απαντούσε απο το έδρανο ότι η συζήτηση θα γίνει στη Βουλή.

Ο κ.Τσίπρας έκανε το ντέρμπι της Βουλής να μοιάζει με παιχνίδι Παναθηναϊκού-Θύελλας Αμπελοκήπων διασύροντας τον κ.Μητσοτάκη με ντοκουμέντα, ονόματα, ημερομηνίες.

Το πιο χαρακτηριστικό ντοκουμέντο είναι αυτό που είχε καταθέσει ο κ. Καμμένος. Είναι ερώτηση που είχε κάνει στις 8 Μάη 2017 η Νέα Δημοκρατία με υπογραφές Άδωνη, Κουμουτσάκου, Τασούλα, Κεφαλογιάννη και άλλων.

Στην ερώτηση οι νεοδημοκράτες αποκαλούν τα Σκόπια Σλαβομακεδόνες και επιτίθενται στον Πάνο Καμμένο, τότε υπουργό Αμυνας για το πώς τολμάει να μην δέχεται ονομασία με το όνομα Μακεδονία και γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, αφού αυτή ήταν η εθνική θέση μας για χρόνια.

Ιδού η ερώτηση και... κάτω τα μολύβια!...

Μικρογραφία
Μικρογραφία
Μικρογραφία
Γιάννης Ντάσκας