Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ανθόπουλος, Σμπώκος, Ακης, Γιάννος: Καλύτερα απο την καθαρίστρια!

Μια καταγραφή των ποινών αυτό δείχνει...
Ελλάδα
Πέμ, 13/12/2018 - 22:39
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ο Γιάννης Ανθόπουλος ήταν υπουργός επι Σημίτη και μέσα στον στενό πυρήνα της θεωρούμενης "σημιτικής εξουσίας".
Ηταν βουλευτής Σερρών, υπουργός Οικονομίας και Παιδείας αργότερα και όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον απομάκρυνε μαζί με άλλους βουλευτές για την περίφημη τροπολογία στη Χαλκιδική οι υποστηρικτές των βουλευτών θεώρησαν ότι ο Γιώργος χτυπούσε την σημιτική ομάδα για να εδραιώσει την εξουσία του στο ΠΑΣΟΚ ή χτύπησε βουλευτές με προσωπικά και όχι πολιτικά η κομματικά κριτήρια.

Κάποια στιγμή προέκυψε η υποθεση τοκογλυφίας και ξεπλύματος χρήματος και κατήγορος του κ.Ανθόπουλου ήταν η κ.Πετρίδη, κληρονόμος μια εταιρείας καπνοβιομηχανίας. Ο πατέρας της κ.Πετρίδη εθεωρείτο κάτι σαν "στέμμα καραμανλισμού" στη Βόρειο Ελλάδα και στην εταιρεία που ήταν απο τις καλύτερες στην Ευρώπη και παγκοσμίως εργάστηκε και ο Γραμμένος Καραμανλής, αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος φωτογραφιζόταν με το κυβερνητικό του επιτελείο, τον Γ.Ράλλη και άλλους μαζί με τον καπνοβιομήχανο Πετρίδη

Μικρογραφία

Όταν διατυπώθηκαν επίσημα κατηγορίες πήγαμε και βρήκαμε τη βίλα του Γιάννη Ανθόπουλου στη Βούλα και μιλήσαμε μαζί του για τα πως και γιατί της υπόθεσης.

Μας μίλησε για κουμπαριά με την κ.Πετρίδου, μας είπε ότι η βίλα είναι πεντακάθαρη απο πλευράς πόθεν έσχες και γενικά αρνήθηκε κάθε κατηγορία προβλέποντας ότι θα απαλλαγεί κάθε κατηγορίας.
Η Οδέττη Πετρίδη έσερνε τεράστιες βαλίτσες στα δικαστήρια και πίστευε ότι θα δικαιωθεί.
Ανάμεσα στα "χαρτιά" της και κάποια ντοκουμέντα για ανάμειξη του τραπεζικού συστήματος που ήλεγχε ο μακαρίτης Βγενόπουλος και μια πρωτοφανής πτυχή για πλαστές υπογραφές σε τραπεζική επιταγή στην Κύπρο.
Μάλιστα στην Κύπρο υπήρξε δικαστική πτυχή για το θέμα αυτό και θυμόμαστε την Οδέττη Πετρίδη να διερωτάται για την παντοδυναμία(τότε) του συστήματος Βγενόπουλου.

Αυτό το διαπιστώσαμε όταν πασίγνωστος δικηγόρος της Κύπρου μας ρώτησε αν ξέρουμε πόσο δυνατό είναι αυτό το σύστημα και το ίδιο συνέβη και όταν ένας ΜΜΕ μας είπε ότι θα μας μιλούσε για την υπόθεση, αλλά ανέβαλε κάθε συνάντηση.
Η Οδέττη Πετρίδη παραπονιόταν για την αργοπορία και η υπόθεση κοντολογής ήταν μια υπόθεση δανείου απο εταιρεία με όρους τοκογλυφικούς και αφού πρώτα αρνήθηκαν την χρηματοδότηση γνωστότατα τραπεζικά ονόματα, παρότι η εταιρεία διέθετε όλες τις εξασφαλίσεις.
Ο Γιάννης Ανθόπουλος απέτυχε στην δημόσια πρόβλεψη ότι θα αθωωθεί και μετά πολυτελέστατη σε μάκρος διαδικασία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών μαζί με άλλους συγκατηγορούμενους.

Μικρογραφία

Εντύπωση μας είχε κάνει η σκαιότατη αντιμετώπιση που είχε η κ.Πετρίδου απο στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ είχαν ασκηθεί βαρύτατες διώξεις σε όσους κατηγορούσε.
Σε μία δίκη με διαφορά 5 μηνών σε άλλη (αστικής φύσης) διαδικασία, σε διαφορετικά κτήρια βρέθηκαν κατα σύμπτωση οι ίδιοι ακριβώς δικαστές στην έδρα... Σύμπτωση;
 
Μας έκανε εντύπωση το ύψος της ποινής παρά τα τεράστια ποσά.Ειναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από την αρχική καταδίκη της καθαρίστριας στη Λάρισα και μιας καθαρίστριας της Βουλής για πλαστά απολυτήρια δημοτικού η Λυκείου...
Υστερα ήρθε η καταδίκη του Γιάννη Σμπώκου για επίσης τεράστια ποσά. Λίγο παραπάνω από την ποινή του κ.Ανθόπουλου και των καθαριστριών...
Αλλοι δυο επώνυμοι κατηγορούμενοι για τεράστια ποσά καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 3 ετών εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ την ημέρα.Σύνολο 7-8 χιλιάδες ευρώ...

Μικρογραφία

Πριν 4-5 χρόνια ένας Νομικός Σύμβουλος του Κράτους καταδικάστηκε γιατί βρέθηκαν στο λογαριασμό του 350.000 ευρώ που κατατέθηκαν απο έμπορο όπλων, υπέρ των συστημάτων του οποίου είχε γνωμοδοτήσει ο σύμβουλος.
Ο λογαριασμός του Νομικού Συμβούλου ήταν κοινός με την σύζυγό του....Τόσο σοφός ήταν..
Καταδικάστηκε σε...ισόβια!!! Και η σύζυγός του σε 15 χρόνια...
Εχουμε δικαίωμα να κάνουμε και οξύτατα σχόλια για αυτά. Χρειάζονται;

Στους διαδρόμους των δικαστηρίων παλιά είχαμε συναντήσει έναςν ασπρομάλλη σοφό δικηγόρο και με αφορμή μια υπόθεση μας είχε πει:
"Αν κλέψεις λίγα θα πας Κορυδαλλό,αν κλέψεις πολλά θα πας στη βίλα σου"!

Μικρογραφία
Γιάννης Ντάσκας