Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Απίστευτη εισαγγελική έρευνα για 300 Ελληνοποιήσεις Αλβανών (μόνο;) στα Γιάννενα

Μετά τη ρωσική Μαφία σειρά έχει η Αλβανική
Ελλάδα
Πέμ, 21/02/2019 - 23:05
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα μέσω κυκλωμάτων πολιτικών και κρατικών στελεχών βάφτιζε "Ελληνες ομογενείς" μαζικά κάποιους που δήλωναν Ελληνοπόντιοι και Ρωσοπόντιοι κλπ

Μεταξύ άλλων βάφτισε και Ελληνα με καταγωγή από το Μενίδι Αττικής και του έβγαλε και ελληνική ταυτότητα τον στρατηγό Αλεξάντερ Λέμπεντ.

Το μέγεθος του σκανδάλου και της έλλειψης δισταγμού φάνηκε αργότερα όταν ο στρατηγός Λέμπεντ (ο οποίος ποτέ δεν ρωτήθηκε αν γνώριζε την "ελληνοποίηση") ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ρωσικής δημοκρατίας και αντίπαλος του Βλαντιμίρ Πούτιν!

Ποτέ δεν αποκαλύφθηκε ποιοί και γιατί έκαναν μεταξύ άλλων και αυτή την ελληνοποίηση.

Υποψίες όμως δημιουργήθηκαν γιατί το κύκλωμα ελληνοποίησε πραγματικά "αφεντικά" της Μαφίας που δρούσε και στην αχανή Ρωσία και στον Καύκασο και σε άλλες πρώην "σοσιαλιστικές" δημοκρατίες.

Τα "αφεντικά" αυτά απέκτησαν ελληνική ταυτότητα ,εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και άρχισαν να... μοιράζουν πτώματα. Σε βίλα στη Βούλα διαμελίστηκαν μοντέλες από την Ανατολική Ευρώπη στα πλαίσια του πολέμου και των εκβιασμών.

Ενα από τα αφεντικά βρέθηκε "πακεταρισμένο" και θαμμένο πρόχειρα στη Βαρυμπόμπη και αποκαλύφθηκε ότι σχετιζόταν με το κύκλωμα ελληνοποιήσεων για το οποίο δρούσε ευρύ δίκτυο χρηματισμών διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, ενώ υπήρξαν και παραπομπές στη Δικαιοσύνη στελεχών ελληνικών αντιπροσωπειών.

Το κύκλωμα αυτό είχε δράσει με μαζικές ελληνοποιήσεις στις εκλογές του 2000 και σε χωριά της Μαγνησίας, της Χαλκιδικής και άλλων νομών στη Βόρεια Ελλάδα την ημέρα των εκλογών εμφανίστηκαν μαζικά ψηφοφόροι από τις σοβιετικές δημοκρατίες που δεν μιλούσαν λέξη ελληνικά (π.χ, στη Μηλίνα Μαγνησίας) και αμέσως μετά με λεωφορεία πήγαν σε αεροδρόμια και αναχώρησαν με τσάρτερ.

Αφησαν πίσω τους οι μαζικές αυτές αφίξεις μέλη με τα οποία στελεχώθηκαν οι στρατοί της Μαφία που δρα σήμερα προκλητικά εντός και εκτός ελληνικών φυλακών.

Ακόμα και στην δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου αναμίχθηκε μια ομάδα Αλβανών μαφιόζων, η οποία είναι απλωμένη και εντός και εκτός φυλακών και φυσικά δικτυωμένη με πολιτικά κυκλώματα και κυκλώματα επιχειρηματιών και -κυρίως-στελέχη κρατικής μηχανής.

Πόσοι έμαθαν ότι στη Ζάκυνθο στέλεχος της Αστυνομίας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη γιατί οργάνωσε την ληστεία  πολίτη που είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία για προστασία των χρημάτων που θα έστελνε σε φιλανθρωπικό σκοπό;

Πόσοι έμαθαν ότι ο αξιωματικός αυτός είχε οργανωμένη ομάδα Αλβανών κακοποιών και εντός και εκτός φυλακών;

Αυτές οι δράσεις αποκτούν τεράστια σημασία και επικαιρότητα στα Γιάννενα,όπου μετά από επώνυμη καταγγελία η Εισαγγελία Ιωαννίνων διέταξε έρευνα για μαζική ελληνοποίηση 300 αλλοδαπών στην περιοχή Πωγωνίου.

Άγνωστο είναι αν οι ελληνοποιήσεις αυτές συνδέονται με έρευνα που διεξάγεται ήδη εδω και καιρό και αφορά νομιμοποιήσεις αλλοδαπών, στις οποίες εμπλέκεται και γνωστός δικηγόρος της περιοχης με έντονη πολιτική δράση τόσο στην τοπική περιφέρεια, όσο και στη Νέα Δημοκρατία.

Ομως ιδιαίτερα σοβαρή πλευρά είναι ότι οι πάνω απο 3000 ελληνοποιήσεις που καταγγέλλονται και ερευνώνται στην περιοχή Πωγωνίου περιλαμβάνουν και Αλβανούς και ερώτημα είναι αν περιλαμβάνουν πράγματι και "τριαντάφυλλα" του αλβανικού υποκόσμου και έχουν στόχο να επηεράσουν τόσο τις εκλογές στην Ελλάδα, όσο και τις εξελίξεις που είναι ιδιαίτερα έντονες στην Αλβανία...

Γιάννης Ντάσκας