Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Βόμβα στο σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου στο Βύρωνα

Προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα.
Ελλάδα
Τρί, 13/11/2018 - 08:35
Γράφει το Newsroom

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα. 
Εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στο Βύρωνα έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι άγνωστοι ενημέρωσαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεφώνημα λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στην Εφημερίδα των Συντακτών και ιστοσελίδα.

Ο άγνωστος που έκανε το τηλεφώνημα είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στο Βύρωνα, ότι θα ενεργοποιηθεί σε 20 λεπτά και ότι δεν είναι φάρσα.

Άμεσα στην περιοχή έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετά από έρευνες εντόπισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε κατσαρόλα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί με τους άνδρες των ΤΕΕΜ να επιχειρούν, κατά πληροφορίες, να απενεργοποιήσουν πλήρως τον μηχανισμό χωρίς να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα στη συνέχεια να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες διατηρώντας άθικτο τον μηχανισμό.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση ο μηχανισμός δεν εξερράγη πιθανότατα από κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία με την αστυνομία να ερευνά πλέον ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή.


Οι πρώτες δηλώσεις του Ισίδωρου Ντογιάκου για τη βόμβα
 
Βόμβα, η οποία δεν εξερράγη, τοποθέτησαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα τα ξημερώματα.

Ο κ. Ντογιάκος δήλωσε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ότι «ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας που βρίσκομαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου».

Λίγη ώρα αργότερα η ΕΡΤ μετέδωσε ότι επικοινώνησε με τον κ. Ντογιάκο ο οποίος ανέφερε ότι αρχικά τον ειδοποίηση ο φρουρό του για την ύπαρξη της βόμβας και στη συνέχεια η αστυνομία. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία του ανέφερε ότι η βόμβα είναι τοποθετημένη σε δίκυκλο, σε μπαγκαζιέρα μέσα σε κατσαρόλα.

 

Newsroom