Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Βόμβες απο Νικολόπουλο-Ntokoumenta.gr ζωντανά στο ΚΟΝΤΡΑ στις 20.00

Μη χάσετε μοναδικές αποκαλύψεις.
Ελλάδα
Κυρ, 30/09/2018 - 17:09
Γράφει o Κώστας Ντέμος

Βρέθηκαν εκατομμύρια σε λογαριασμούς του Φρουζή της Νοβάρτις και θα βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο Χριστοφοράκο;
Θα πάνε φυλακή στελέχη Κομμάτων για την κατασπατάληση των θαλασσοδανείων στη διαδικασία που άνοιξε και πάλι στη Δικαιοσύνη;
θα κατεδαφίζονται σπίτια φτωχών σε παραλίες και οι βίλες δημάρχων και ισχυρών θα μένουν πάνω στο κύμα ανενόχλητες;
Μπορεί στέλεχος του κρατικού μηχανισμού να λέει θρασύτατα σε δημοσιογράφο ότι και 104 χρόνια να έχει δουλέψει κάποιος σύνταξη δεν θα πάρει ποτέ;

Μικρογραφία

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού μπορεί να μας χρεώνει τα προσωπικά κόλπα των στελεχών της προς χάριν των καρτέλ τα οποία υποτίθεται πως κυνηγάει;
Ποιά πολιτικά στελέχη κρύβονται πίσω από το μεγάλο κανόνι των (όνομα και πράμα...) Κουτσολιούτσων και πόσο εύκολα πήραν τα χρυσοφόρα καταστήματα στα αεροδρόμια με τα  αφορόλογητα από πράσινους Υπουργούς επι εποχής Σημίτη;
Πως κατάφερναν και ξέφευγαν απο κάθε έλεγχο της περίφημης κεφαλαιογαράς τόσα χρόνια αν και οι τρύπες ηταν τεράστιες στα οικονομικά τους;

Μικρογραφία
Μικρογραφία

Πως ο Βγενόπουλος κατάφερε και πήρε την Ολυμπιακή και τεράστια θαλασσοδάνεια και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς τα έβρισκε όλα περίφημα;
Γιατί κανένα ελληνικόμέσο ενημέρωσης δεν δημοσιεύει την απόφαση κυπριακού δικαστηρίου που μπλοκάρει το ξεπούλημα των ασημικών που ο Βγενόπουλος έβαλε στο χέρι με τα  γνωστά σκάνδαλα;
Γιατί το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του γνωστού Θέμου δημοσίευσε την είδηση αυτή και αμέσως μετά την εξαφάνισε και μας ενημερώνει ότι είναι μπλοκαρισμένη η σελίδα με την είδηση;
Μήπως για να προλάβει να γίνει η πώληση των ασημικών και να πούμε στους Κύπριους "αδέλφια δεν προκάναμε να εφαρμόσουμε το νόμο";

Μικρογραφία

Μη χάσετε στις 20.00 αόψε στο ΚΟΝΤΡΑ channel την επιστροφή του Νίκου Νικολόπουλου στις τηλεοπτικές επάλξεις με τον μοναδικό τρόπο που έχει να τσακίζει τα κόκκαλα της διαπλοκής.

 

Μικρογραφία

Μαζί του καλεσμένοι, όπως η μαχητική έπαλξη της  ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ του Κυρ.Τόμπρα και φυσικά και ο Γιάννης Ντάσκας (στις 20.30) με τα NTOKOUMENTA.GR, όπως σε κάθε εκπομπή του Νίκου Νικολόπουλου.
Και όσα δεν ακούει το ...ΜΑΞΙΜΟΥ τα πάμε κατευθείαν στις αρμόδιες αρχές  και στη Δικαιοσύνη.

Μικρογραφία

Ιδού ρεπορτάζ του Κυπριακού ΣΙΓΜΑ για το μπλόκο του Κυπριακού Δικαστηρίου στην πώληση του ΥΓΕΙΑ από το σύστημα Βγενόπουλου-ΜΙG:

ΣΙΓΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

29/9/2018

Βόμβα στα θεμέλια της Μαρφίν βάζει η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου.
Η απόφαση έρχεται να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία της MIG, υπέρ εταιρείας, η οποία απώλεσε καταθέσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, περίπου, εξαιτίας του "κουρέματος" το 2013 στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.     

Πρόκειται, ουσιαστικά για την πρώτη υπόθεση "κουρεμένου" καταθέτη, στην οποία κυπριακό δικαστήριο δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία της MIG, του αποθανόντα Ανδρέα Βγενόπουλου, για να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις που διεκδικεί στη βάση της αγωγής της.

Με βάση τη δικαστική απόφαση, την οποία εξασφάλισε το Σίγμα:

- Απαγορεύει στην εταιρεία MIG να πωλήσει τις μετοχές, που κατέχει είτε άμεσα, είτε έμμεσα στην ελλαδική εταιρεία Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών "ΥΓΕΙΑ" Α.Ε.
- Απαγορεύει στη MIG να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης της 27ης Αυγούστου 2018 ή και οποιασδήποτε άλλης ημερομηνίας, που αφορούν στην πώληση στις εταιρείες Hellenic Healthcare όλων των μετοχών, που κατέχει άμεσα ή έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο του "ΥΓΕΙΑ".

Η συμφωνία της MIG έλαβε μόλις χθες την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και αναμένεται, σύμφωνα με τα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.  

Μικρογραφία

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα.Η απόφαση προβλέπει την ταχεία επίδοση του δικαστικού διατάγματος στα γραφεία της MIG στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο καθιστά σαφές ότι το διάταγμά του ισχύει μέχρι την πλήρη εκδίκαση της αγωγής εναντίον της MIG, εκτός και εάν η εταιρεία εμφανιστεί ενώπιόν του στις 12 Οκτωβρίου και αποδείξει ότι το διάταγμά του δεν πρέπει να ισχύει. 

Μέχρι τότε, αναφέρει το διάταγμα:

Εάν η MIG, οποιοσδήποτε διευθυντής, αντιπρόσωπος και υπάλληλος της αμελήσουν να συμμορφωθούν με το διάταγμα υπόκεινται σε σύλληψη και η περιουσία τους σε κατάσχεση.

Έχει σημασία να δούμε τους λόγους που επικαλέστηκε στην αγωγή της η εταιρεία, που έχασε τις καταθέσεις της στην πρώην Λαϊκή.Λέγαμε και στην αρχή ότι η αγωγή στρέφεται εναντίον και άλλων προσώπων.

Οι απαιτήσεις της εταιρείας στρέφονται εναντίον και των Ευθυμίου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα και Βασίλειου Θεοχαράκη.

Σε διάφορες περιόδους, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η εταιρεία στην αγωγή της, τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας και με συντονισμένες πλην όμως παράνομες αποφάσεις μαζί με την MIG, συνετέλεσαν στην χορήγηση δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ίδια την MIG, στην οποία είχαν, άμεσα ή έμμεσα  προσωπικό συμφέρον, αφού υπήρξαν κατά την ίδια περίοδο αξιωματούχοι της.

Μικρογραφία

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, που προβάλλει ενώπιον του δικαστηρίου η εταιρεία, που απώλεσε τις καταθέσεις της τα συγκεκριμένα πρόσωπα:
Χρησιμοποίησαν δόλιες ενέργειες, οι οποίες επέφεραν την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, την οποία τα εν λόγω πρόσωπα διοικούσαν με αντιληπτό στα ίδια τα συμφέροντα των καταθετών της που έχασαν τα χρήματά τους.

Η αγωγή στρέφεται και εναντίον του Χριστόδουλου Χριστοδούλου. Η εταιρεία επικαλείται στους ισχυρισμούς της, την εν εξελίξει ποινική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου καταλογίζεται, στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και το αδίκημα της δωροληψίας από την εταιρεία Focus, έτσι ώστε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να μπορέσει να αποκτήσει κατά τρόπο μη συμβατό συμμετοχή της MIG και του επενδυτικού ταμείου του Tosca Fund στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώην Λαϊκής Τράπεζας.

Ανάμεσα στους ισχυρισμούς της εταιρείας φαίνεται να περιλαμβάνεται και η εξεταζόμενη από τις αστυνομικές αρχές παροχή χρημάτων σε πολιτικά κόμματα της Κύπρου από την Focus.

Αυτό όπως υποστηρίζει η εταιρεία είναι κάτι το οποίο αφήνει να νοηθεί ότι αποσκοπεί στη διευκόλυνση των παράνομων στόχων του Ανδρέα Βγενόπουλου και των Εναγομένων, στην υπόθεση της, που κατέληξαν στην άμεση ή έμμεση χορήγηση στην MIG εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την Λαϊκή Τράπεζα και την θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα Marfin Egnatia Bank.

Κώστας Ντέμος