Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Χάος με οργανόγραμμα στην ΕΡΤ, παρεμβάσεις καταγγέλουν ΝΔ, ΕΣΗΕΑ, εργαζόμενοι

Καταγγελίες για αδιαφάνεια και κομματικοποίηση της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης.
Ελλάδα
Παρ, 20/04/2018 - 22:29
Γράφει το Newsroom

Χάος στην ΕΡΤ με το οργανογραμμα. Καταγγελίες για αδιαφάνεια, κομματικοποίηση της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης αλλά ωμές παρεμβάσεις καταγγέλουν οι εργαζόμενοι αλλά και η Ένωση Συντακτών. Οργισμένη ανακοίνωση με ευθείες βολές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κοινή επιστολή απέστειλαν το πρωί της Παρασκευής οι Ενώσεις Συντακτών προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. Βασίλη Κωστόπουλο, σχετικά με τη θεσμοθέτηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΕΡΤ (οργανόγραμμα).

Ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «η στελέχωση της ΕΡΤ και ο τρόπος δόμησής της εταιρείας πρέπει να αποπνέει δυναμισμό, αξιοκρατία και προοπτικές ανάπτυξης κι όχι συρρίκνωσης του έργου της. Διχαστικές πρακτικές αλλά και κατακερματισμός υπηρεσιών πρέπει να αποφευχθούν».

Τέλος ανέφεραν πως «η ΕΡΤ δεν είναι ένα οποιοδήποτε ιδιωτικό ραδιόφωνο ή τηλεόραση καθώς ο ρόλος της είναι πολύπλευρος και σε αυτή τη δημόσια επιχείρηση θεωρούμε ότι πρέπει σοβαρά να λαμβάνονται υπόψη οι παρατηρήσεις των κοινωνικών φορέων. Για το λόγο αυτό, επιθυμούμε να μη ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά αντίθετα να δοθεί παράταση δεκαπέντε (15) ημερών προκειμένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα».

Σκληρή απάντηση ΝΔ

«Όσα συμβαίνουν πλέον στην ΕΡΤ θα διδάσκονται στο μέλλον ως η επιτομή μιας στιγνής κομματικής προπαγάνδας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βλέπει την ΕΡΤ ως «βιλαέτι» Κουμουνδούρου, αδυνατώντας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ δημόσιας και κομματικής τηλεόρασης.

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει λέγοντας πως «H Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να επαναφέρει σύντομα στην ΕΡΤ μια άγνωστη λέξη στον ΣΥΡΙΖΑ που λέγεται πολυφωνία. Μέχρι τότε ας συνεχίσει η κυβέρνηση το μόνο που ξέρει να κάνει καλά. Να προπαγανδίζει μόνη της τον αυταρχισμό της».

Τέλος να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες πως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έκαναν λόγο για «για φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, πολιτικών παρεμβάσεων και συνδιοίκησης εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΕΡΤ κι όλα όσα τη «γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα», όπως αναφέρουν.

Τέλος κατήγγειλαν την χωρίς διαφάνεια ή διαβούλευση επεξεργασία του νέου οργανογράμματος της ΕΡΤ.

Newsroom