Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Χωρίς ταξί για 12 ώρες η Αθήνα

Σήμερα η αγωγή της Beat κατά του Λυμπερόπουλου.
Ελλάδα
Πέμ, 08/11/2018 - 08:27
Γράφει το Newsroom

Με 12ωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου (04:00-16:00), και συγκέντρωση στις 9 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, απαντούν οι οδηγοί ταξί στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει η BEAT εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και η οποία πρόκειται να εκδικαστεί την ίδια ημέρα.

«Δεν πρόκειται για σύμπτωση αλλά για συνειδητή επιλογή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί.

Η Βeat, όπως τονίζει, «συνεργάζεται με οδηγούς ταξί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή του στο facebook ο ιδρυτής της BEAT, Νίκος Δανδράκης, «αυτό δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά, και νομίζω ότι αγγίζει τα όρια κατάχρησης εξουσίας - μια εξουσία που κανείς δεν θα έπρεπε να έχει έναντι των πολλών για το προσωπικό του συμφέρον».

Η Beat, η οποία ζητεί αποζημίωση ύψους 260 χιλιάδων ευρώ, κατηγορεί τον κ. Λυμπερόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της με αφορμή αναφορές του γνωστού συνδικαλιστή πως η εταιρεία έχει βρει τρόπους να μην πληρώνει φόρους στην Ελλάδα.

Η Beat υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του κ. Λυμπερόπουλου οδήγησαν σε ζημία της εταιρείας καθώς, όπως αναφέρει, το 20% από τους περίπου 8.000 οδηγούς ταξί με τους οποίους συνεργάζεται, σταμάτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Στο δικαστήριο αναμένεται να σταθούν στο πλευρό του Προέδρου της ΠΟΕΙΤΑ ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας.

Για σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί Αγοραίων (ΠΟΕΙΤΑ) έχει κηρύξει δωδεκάωρη στάση εργασίας, από τις τέσσερις το πρωί έως τις τέσσερις το απόγευμα, ενώ απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Newsroom