Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Δήλωση Παπακώστα για "Ρουβίκωνα" με πολλούς αποδέκτες...

Τι είναι ο Ρουβίκωνας;
Ελλάδα
Τρί, 18/09/2018 - 17:58
Γράφει o Κώστας Ντέμος

Πόσο επικίνδυνος είναι και για ποιούς;
Γιατί η Αντιπολίτευση έχει αναγάγει τον Ρουβίκωνα και τις μπογιές του σε μέγα διασαλευτή της τάξης και απειλή για την ασφάλεια των πολιτών;

Γιατί τον ταυτίζει με την Κυβέρνηση, υπονοώντας ότι προστατεύονται και τα μέλη του και η δράση τους;

Τα περί επικινδυνότητας του Ρουβίκωνα για την τάξη και ασφάλεια των βουλευτών είναι αστεία.

Οι παρεμβάσεις του (γιατί περι αυτών πρόκειται) είναι όντως θεαματικές και θεωρητικά θα μπορούσε να προκληθεί και σοβαρότερο επεισόδιο απο κάποια τυχαία έντονη αντίδραση σε αυτές.

Από την άλλη μεριά οι αντιδράσεις ορισμένων αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους είναι υπαρκτό πρόβλημα που σχετίζεται με την προσωπικότητα και ικανότητα καθενός.

Αν αστυνομικοί φρουροί στη Βουλή η σε ευαίσθητους χώρους παίζουν τάβλι και εννοούν ότι η δουλειά τους είναι να παίζουν τάβλι και στο οκτάωρο εργασίας, για να είναι ξεκούραστοι να κάνουν δουλειές- πάρεργα στη συνέχεια και ακόμα και να εργάζονται σε μπαρ και αλλού, τότε ...Ρουβίκωνας που τους χρειάζεται!

Αν ορισμένοι πολιτικοί έχουν καταφέρει από πάμφτωχοι πριν μερικά χρόνια να ζουν σε βίλες και πισίνες και όταν πιάνονται με την μίζα στο χέρι, να τροποποιείται ο νόμος ή να μένει η δικογραφία στο συρτάρι μέχρι να παραγραφεί και ύστερα να διδάσκουν περί ευνομίας, ευταξίας και ασφάλειας, τότε...Ρουβίκωνας που τους χρειάζεται.

Το ίδιο και για μερικούς επιχειρηματίες που εμφανίζονται σε καρτέλ ληστειών κρατικού χρήματος και μερικούς επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι...

Οι επιθέσεις σε πρεσβείες βέβαια είναι διαφορετικό θέμα, αλλά ως τώρα είναι απλά για να τραβήξουν την προσοχή, χωρίς πραγματικό πλήγμα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. 
Οχι βέβαια ότι αποκλείεται να ανταποδώσουν σκληρότερα σε ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό αντίστοιχοι "Ρουβίκωνες" εκεί...

Επομένως οι φανερές και μυστικές υπηρεσίες πρέπει να προσέχουν τα όρια...

Η νέα Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα ρωτήθηκε από την τηλεόραση του ΣΤΑΡ για την παρεμβατική "επίθεση" του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν και απάντησε σιβυλλικά προς όλες τις "αρμόδιες" κατευθύνσεις ως εξής:

«Προφανώς πρέπει να αξιολογήσουμε το πλαίσιο φύλαξης στόχων, αυτό είναι το πρώτο. Προφανώς αξιολογώντας το περιστατικό, θα δούμε, θα αξιολογήσουμε τα πραγματικά περιστατικά και νομίζω ότι είναι διαδικασίες οι οποίες κινούνται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι, προς χάριν της επικοινωνίας, ζημιώνεται ως μη όφειλε, πολύ η εικόνα της χώρας από κάποιους οι οποίοι βλέπω ότι έχουν υιοθετήσει παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορές, προκειμένου να επιτύχουν αυτή την επικοινωνία ζημιώνοντας,  πάρα πολύ την εικόνα της χώρας.» 

Κώστας Ντέμος