Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Η εκατόμβη νεκρών, ο παράδεισος, το μπάχαλο, οι βίλες στα δάση και ο ΣKAΪ...

Πώς γλίτωσε το "δημοσιογραφικό" χωριό στον Βουτζά
Ελλάδα
Τρί, 24/07/2018 - 22:20
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη και από τον αριθμό των νεκρών που πλησιάζουν τους 100 και ακόμα δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσοι αγνοούνται...

Είναι σοκαρισμένη από τον άγριο βασανιστικό θάνατο...

Ορισμένοι στις οθόνες είναι πράγματι συγκρατημένοι, ευαίσθητοι, ταλαιπωρημένοι και με πραγματική προσφορά ενημέρωσης.

Μικρογραφία

Ο προβληματισμός μέγας για το πεντακάθαρο εμπρηστικό σχέδιο που εξελίχθηκε.

Αυτό που υπαινίχθηκε αρχικά ο Πρωθυπουργός στο συντονιστικό κέντρο και ο Πάνος Καμμένος το κάνει πιο  καθαρό με την δήλωση ότι θα έρθουν συμμαχικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτηρούν και να ερευνήσουν τα αίτια...

Ορισμένοι στις οθόνες αγράμματοι, αναίσθητοι, υποκριτές...

Και αναπάντητο το ερώτημα που έρχεται αθέλητα στο μυαλό πολλών καθώς αναγκαστικά βλέπουν και ακούν: γιατί δεν τσακίζονται να εξαφανιστούν απο τις οθόνες;

Γιατι πρέπει να βασανίζουν τους Ελληνες και απο τις οθόνες, να τους κάνουν τα μυαλά κουρκούτι και να ψάχνουν να δουν αν είναι ανόητοι και δεν δέχονται αυτά που ακούνε;

Τα ζούμε σε κάθε τραγωδία σχεδόν, χρόνια τώρα με ευθύνη ασυνείδητων στελεχών των ΜΜΕ, οι οποίοι επιδιώκουν απλά χειραγώγηση και φιλτράρισμα.

Τρίτη απόγευμα.

Ενας Δημήτρης Οικονόμου του ΣΚΑΪ. Εμφανίζεται στην οθόνη με το μαύρο γυαλί περασμένο μάγκικα στο μπλουζάκι.

Διαμένει στην περιοχή Βουτζάς.

Εκεί το 1990 είχε ξεσπάσει σκάνδαλο. Η τότε κυβέρνηση ήθελε να πάρει τους δημοσιογράφους με το μέρος της, στην πλειοψηφία, έστω.

Και προώθησε την δημιουργία "Δημοσιογραφικού Συνεταιρισμού". Θα τους έδινε μια περιοχή, θα την μετέτρεπαν σε δημοσιογραφικό χωριό. Οπως το δικαστικό χωριό, όπως το χωριό Μηχανικών, όπως το χωριό Εθνικής Τράπεζας, το χωριό Πανεπιστημιακών,το χωριό ΔΕΗ, το χωριό ΟΤΕ, τα τόσα και τόσα χωριά που δημιουργήθηκαν μέσα σε δασικές περιοχές, τις οποίες αυθαίρετα ή με ρουσφέτια πολιτικών δημιουργούσαμε.

Το "Δημοσιογραφικό Χωριό" δεν δημιουργήθηκε γιατί αντέδρασε σφοδρά η "Ελευθεροτυπία", και ιδιαίτερα ο Γιώργος Βότσης με πύρινα άρθρα για καταπατήσεις, εγκλήματα κλπ. Φοβήθηκαν την ποινική Δικαιοσύνη αν και αυτή η Δικαιοσύνη ενέκρινε την δημιουργία του Ντραφιού στην καρδιά του τότε δάσους και σήμερα γυμνού βουνού.

Σήμερα μπαίνετε στο χάρτη και βλέπετε ότι η Ανατολική Αττική δεν έχει παρά ελάχιστα δάση και στη θέση τους ολόκληρες πόλεις...

Γι' αυτό καθυστερεί με κάθε κυβέρνηση στην εξουσία η δημιουργία Κτηματολογίου και η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΗ χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει Κτηματολόγιο.

Το Σύνταγμα λέει ότι "άπαξ δάσος, για πάντα δάσος"

Το 1971 η Αττική είχε αρχίσει να γίνεται λεία οικοπεδοφάγων, πίσω από τους οποίους κρύβονταν πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες κλπ. Ας δούμε λοιπόν πόσους κατοίκους είχαν ορισμένα σημερινά θέρετρα της Ανατολικής Αττικής τα οποία στη συνέχεια σαρώθηκαν απο φωτιές.

Ποιός ξέχασε τις τρομερές φωτιές της δεκαετίας του 1980, για τις οποίες οι πολιτικοί έχυναν δάκρυα και υπόσχονταν ότι θα αναδασωθούν μέχρι το τελευταίο μέτρο γης.

Η Ανατολική Αττική είχε το 1971 135.000 κατοίκους. Η Κερατέα είχε 6.381 κατοίκους. Η Λούτσα είχε 564 κατοίκους. Η Ανάβυσσος 1261. Η Νέα Μάκρη είχε 3.764 κατοίκους με το Μάτι, το οποίο δεν υπήρχε στο χάρτη. Το Πικέρμι είχε 262 κατοίκους.

Η Ραφήνα είχε 2.674 εκ των οποίων 2527 στην πόλη της Ραφήνας και 147 στον οικισμό-σανατόριο Νταού Πεντέλης. Το Ντράφι είχε... 3 κατοίκους, δηλαδή μια οικογένεια βοσκών, το Πόρτο Ράφτη είχε 433 κατοίκους. Οι Θρακομακεδόνες είχαν 303 κατοίκους και η Βαρυμπόμπη 171 κατοίκους. Το Καπανδρίτι μαζί με Λίμνη Μαραθώνος και το Μικροχώρι είχε 1534 κατοίκους. Ο Κάλαμος με Αγίους Αποστόλους είχε 1401, η Δροσιά 534 κατοίκους, το Κρυονέρι είχε 517 κατοίκους, ο Βαρνάβας 1024 κατοίκους, η Βάρη 2.108, η Κινέτα είχε 163 κατοίκους.

Τα στοιχεία είναι από την επίσημη απογραφή.

Ας δούμε ενδεικτικά τα επίσημα στοιχεία της απογραφής 40 χρόνια μετά, δηλαδή το 2011:

Το Ντράφι των 3 κατοίκων το 1971, το 2011 είχε...3055 !!!

Η Βαρυμπόμπη είχε 1377, οι Θρακομακεδόνες 6.300, η Βάρη 15.855, η Ανοιξη 6.510, η Δροσιά 7.186, το Κρυονέρι 5.040, η Κερατέα 14.763, ο Βαρνάβας 2.081, η Νέα Μάκρη 16.670 εκ των οποίων 1116 στον Βουτζά,το Πόρτο Ράφτη 9.686, τα Γλυκά Νερά από 2.112 πήγαν 11.434, το Πικέρμι 7175, εκ των οποίων 2.111 στη Διώνη, η οποία δεν υπήρχε στο χάρτη το 1971 και στις χθεσινές φωτιές είχε δημοτικό άρχοντα που δήλωσε μόνιμος κάτοικος, πάππου προς πάππου. Η Ραφήνα έχει 13.091 εκ των οποίων 955 στην Καλλιτεχνούπολη, η οποία δεν υπήρχε το 1971, η Λούτσα 21.488, το Καπανδρίτι 4.565. Η Κινέτα το 2011 είχε 1446.

Το Μάτι κατοικήθηκε στη δεκαετία του 1960 με 2-3 σπίτια και σήμερα έχει χιλιάδες.

Η περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχασε τα δάση της απο τις πυρκαϊές.

Οι πολιτικές ηγεσίες υπόσχονται συνεχώς  αναδάσωση και κυνηγητό στους οικοπεδοφάγους.

Μόλις προς μηνών δικαστές,όπως οι κ.κ. Παπανδρέου,Γιαννακόπουλος,Μαγιάκου,Προγάκη κ.α. σταμάτησαν ομάδες -συμμορίες του λευκού κολλάρου που πήγαν να καταπατήσουν και τον Υμηττό,από την Αιξωνή και την Αργυρούπολη μέχρι την Ηλιούπολη.

Αναδάσωση δεν έχει γίνει παρά ελάχιστη.Οποιος κινείται στην Πεντέλη βλέπει επαύλεις να ανεβαίνουν προς την κορυφή του βουνού,εκεί που ήταν δάση.

Μικρογραφία

Τα λόγια αυτού του Οικονόμου,από τον ΣΚΑΙ είναι αρκετά για να καταλάβετε γιατί γράψαμε αυτό τον πρόλογο. Βγήκε στο δελτίο της Σίας (ναι με αυτό το όνομα γράφει την ιστορία της...) και είπε:

"Η περιοχή εδώ στο Βουτζά και στο Μάτι είναι ένας παράδεισος. Μέσα στο πράσινο. Ο Βουτζάς είναι στο σχέδιο. Εκεί κάτω στο Μάτι είναι το βασίλειο της αυθαιρεσίας. Το απόλυτο μπάχαλο. Το ελληνικό μπάχαλο βρε παιδί μου. Αλλά ειναι μια περιοχή παράδεισος. Αυτή κάηκε."

Κάπου πήγε να ρίξει και ένα δάκρυ για μια οικογένεια φίλων που του είπαν κάτι συγκινητικό και ευτυχώς γλίτωσαν από τη φωτιά.

Πως μπορεί μια περιοχή μπάχαλο, μια περιοχή γεμάτη αυθαίρετα, μια περιοχή που ευθύνεται με όλους τους δημιουργούς της για την εκατόμβη των νεκρών, ανάμεσα στους οποίους εντελώς αθώοι εγκλημάτων τουρίστες και παιδιά να είναι παράδεισος;

Πως μπορεί κάποιος σε τέτοιες ματωμένες  ώρες να προπαγανδίζει με αυτό το στυλ την αυθαιρεσία και την παρανομία ονομάζοντάς την παράδεισο, αντί "κόλαση παρανομίας", κόλαση για αθώα θύματα και άλλα συναφή;

Ο Βουτζάς πότε και με ποιές συνθήκες μπήκε στο σχέδιο; Ποιοί επώνυμοι έχουν εκεί βίλες; 

Πόσο κοντά είναι αυτές οι βίλες από την περιοχή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθούσε για δημοσιογραφικό χωριό το 1990-1993;

Και γιατί σταμάτησε αν ήταν όλα νόμιμα;

Πόσοι δημοσιογράφοι έχουν βίλες στην Ανατολική Αττική, μαζί με πολιτικούς και είναι και εκείνοι από τους κατοίκους της περιοχής;

Φυσικά οι αριθμοί που δίνουμε είναι των κατοίκων που ψηφίζουν εκεί. Εννοείται ότι χιλιάδες άλλοι μένουν εκεί χωρίς να ψηφίζουν και άρα αυξάνεται ο αριθμός...

Γιάννης Ντάσκας