Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Εικόνες αποκάλυψης από την πυρκαγιά στην Κινέτα

Φλόγες καίνε σπίτια στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα και Πανόραμα.
Ελλάδα
Δευ, 23/07/2018 - 17:05
Γράφει το Newsroom

Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στο πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, στα όρια Κορινθίας - Δυτικής Αττικής, ενώ οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική, ενώ οι φλόγες βρίσκονται κοντά στους οικισμούς Γαλήνη και Μαρούλα, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση προς το Αλεποχώρι. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2.  Λόγω της φωτιάς εκκενώνεται ξενοδοχείο στην παραλία της Κινέτας. 

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 15 έως 26 μίλια, βόρειοι-βορειοδυτικοί, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή στο πευκοδάσος, που είναι δυσπρόσιτη για τις αρχές. Κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές τους παρακινούν να κατέβουν στην παραλία. 

Στο σημείο πετούν τέσσερα ελικόπτερα Ericsson, τρία Canadair CL-415 και άλλο ένα CL-215. 

Αξιωματικός από το Πεντάγωνο εκτιμά ότι στην παρούσα φάση η φωτιά είναι δύσκολο να περιοριστεί και οι αρμόδιοι κάνουν προγραμματισμό για τις επόμενες ώρες. 

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό Μαρούλα, που απειλείται από το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία ήδη έχει μπει σε αυλές. 

Εκτροπή κυκλοφορίας στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου 

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο, ενώ στην εθνική οδό επκρατεί μποτιλιάρισμα. 

Δείτε βίντεο: Η φωτιά έφτασε στον οικισμό - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της νέας  και της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο χιλιόμετρο στα Μέγαρα έως το 56ο χιλιόμετρο στην Κινέτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που δεν μπορούν να ταξιδέψουν μια απόσταση 17 χιλιομέτρων λόγω της πυρκαγιάς. Η Τροχαία υποχρεώνει τα αυτοκίνητα σε αναστροφή, είτε προς Αθήνα, είτε προς Κόρινθο ανάλογα στο σημείο που αυτά βρίσκονται. 

Συγκεκριμένα η κυκλοφορία προς Πάτρα έχει κλείσει και από την νέα και από την παλαιά Εθνική. Όσοι πρόλαβαν να περάσουν πριν τα μέτρα της Τροχαίας μεταξύ Κινέτας -Μεγάρων γίνεται αναστροφή μετά τον κόμβο της Κινέτας και γυρίζουν Κόρινθο. Όσοι κινούνται προς Πάτρα κάνουν αναστροφή πριν την πρώτη σήραγγα της Κακιάς Σκάλας. 

Πληροφορίες για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα δεν επιβεβαιώνονται. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τους υπεύθυνους της Ολυμπίας Οδού μας διαβεβαίωσαν πως κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν στην παλαιά εθνική οδό, όπου ο δρόμος είναι πολύ πιο στενός και βέβαια εκεί είχει διοχετευτεί νωρίτερα όλος ο όγκος των αυτοκινήτων. 

Μικρογραφία
Newsroom