Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Επίθεση στον δημ. Θεσσαλονίκης. Στο Ιπποκράτειο ο Γιάννης Μπουτάρης

Υποβάλλεται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν είναι καλά στην υγεία του.
Ελλάδα
Κυρ, 20/05/2018 - 09:14
Γράφει το Newsroom

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την επίθεση που δέχτηκε από μερίδα συμμετεχόντων στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μετά το περιστατικό που συνέβη στην πλατεία Λευκού Πύργου, συνεργάτες του μετέφεραν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Στο πλευρό του βρίσκονται πέρα από τους συνοδούς του, οι οποίοι ήταν παρόντες και την ώρα της επίθεσης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαρράς, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παπαστεργίου.

«Προσπαθήσαμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα, αλλά χωρίς επιτυχία»

Η περιγραφή των επεισοδίων από τον αντιδήμαρχο του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης περιγράφει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης - Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Όσοι συμμετείχαν στα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν καμία αγανάκτηση. Εκφράζουν μία παραβατική συμπεριφορά απόλυτα καταδικαστέα. Ήμουν δίπλα στον δήμαρχο από την αρχή των επεισοδίων. Προσπάθησα μαζί με πολλούς από εμάς να ηρεμήσουμε τα πνεύματα, αλλά χωρίς επιτυχία όπως φαίνεται», αναφέρει ο κ. Σαουλίδης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αντιδήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους Πόντιους, τονίζοντας πως «δεν μας εκφράζουν τέτοιες ενέργειες. Δεν τιμούν κανέναν και κυρίως προσβάλουν την ημέρα. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε».

Πηγή:thestival.gr

Newsroom