Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Το «ευχαριστώ» προς τους νοσηλευτές, η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος;

Οι πολίτες που γνωρίζουν την αυτοθυσία των νοσηλευτών αναρωτιούνται...
Ελλάδα
Τρί, 08/05/2018 - 16:04
Γράφει το Newsroom

Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο χρόνο νοσηλεύτριες και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα υποβάλλονται σε εμβολιασμούς, προκειμένου να θωρακιστούν έναντι της ιλαράς. Δυστυχώς, όμως, αρκετοί συνάδελφοί τους προσβλήθηκαν από τη συγκεκριμένη νόσο και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα. 

Το δραματικό αυτό γεγονός έρχεται με τη σειρά του να υπενθυμίσει τους εμφανείς κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες το καθήκον τους. 
Όμως έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, αφού όπως έγινε γνωστό αυτό παραπέμπεται σε επιτροπή, η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. 

Οι πολίτες που γνωρίζουν την αυτοθυσία των νοσηλευτών αναρωτιούνται «καλά αυτό είναι το «ευχαριστώ» για όλα όσα προσφέρουν, χάνοντας ακόμη και την υγεία τους, σωματική και ψυχική; Διότι δεν είναι μόνο όσες και όσοι νόσησαν από την ιλαρά. Είναι και οι συνάδελφοί τους που έχουν καταρρεύσει από την υπερκόπωση, περιμένοντας να πάρουν δεκάδες ρεπό και μέρες άδειας που τους οφείλονται.  

Το συγκεκριμένο επίδομα (που δεν είναι δα και κάποιο μεγάλο ποσό) είναι από συμβολική άποψη μια μικρή ανταμοιβή για τον καθημερινό τους αγώνα, που γίνεται νυχθημερόν και δεν κάνει διακρίσεις σε γιορτές και αργίες. 

Επειδή όλα αυτά  αποδεικνύουν πράξεις μια Ευρωπαϊκής χώρας που δεν σέβεται αυτούς συμπολίτες μας που μοχθούν να κάνουν τόσα πολλά για το κοινό καλό μέσα από την θυσία της προσωπικής τους υγείας , ο αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος θέτει το θέμα προς τον υπουργό Οικονομικών με επίκαιρη ερώτηση στην οποία  ο υπουργός πρέπει να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην περικοπεί το πενιχρό ανθυγιεινό επίδομα και να εντάξει, ως πρέπει, το κλάδο των νοσηλευτών  στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα;

Newsroom