Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Γεννηματά: Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια - Ζητάω εκλογές

Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ελλάδα
Τετ, 23/05/2018 - 12:17
Γράφει το Newsroom

Πρόκειται για ολιστικό πρόγραμμα περικοπής των συντάξεων» - «Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και πρόσθεσε: «Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα».

«Περιμέναμε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Θα μου πείτε: έχετε και εσείς αυταπάτες»; Με τη φράση αυτή η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα. 

«Αρκετά με τα ψέματα και τα παραμύθια. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ. Η έξοδος οδηγεί σε νέο πρόγραμμα. Ο Αύγουστος οδηγεί σε έναν βαρύ χειμώνα» είπε χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, περιέγραψε τη μαύρη τρύπα που δηιούργησε: 200 δις κόστος η διαπραγμάτευση το 15', αφελληνισμός δημόσιας περιουσίας και παραγωγικής βάσης, εξάντληση της μεσαίας τάξης. 

«Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο. Για αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους τόπου και του λαού» συνέχισε και προσέθεσε: «Η συγκυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση. Τα έχετε ήδη δώσει όλα: δημόσια περιουσία και τράπεζες με βλάβη για το δημόσιο 25 δις ευρώ. Διαλύσατε το σήμερα, υποθηκεύετε και το αύριο. Η έξοδος είναι τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρήματα».

«Έχετε επιλέξει στρατόπεδο. Υλοποιείται συντηρητικές επιλογές, για αυτό κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη ΝΔ» υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Με βάση αυτές τις θέσεις άνοιξε τη βεντάλια της κριτικής: «Οι Έλληνες στρατωτικοί κρατούνται στις φυλακές της Ανδριαανούπολης, η Τουρκία μιλά για κυριαρχία στο Αιγαίο και στο Σκοπιανό προτάθηκε η πλέον αλυτρωτική λύση». Επισήμανε και την απουσία, καθώς και τη διαφορετική στρατηγική του Πάνου Καμμένου.

«Οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν έχουν σχέση με τους συσχετιμούς στην κοινωνία. Είστε πια θλιβερή μειοψηφία» τόνισε και στηλίτευσε τις παρεμβάσεις τους θεσμούς (δικαιοσύνη, αυτοδιοίκηση κοκ).

Χαρακτήρισε «κροκοδείλια» τα δάκρυα της κυβέρνησης για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη. «Είναι δική σας δήλωση ότι «θα σας κάνουμε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας», δεν καταδικάσατε την επίθεση στον Κάρολο Παπούλια στη Θεσσαλονίκη ακι σημερα δείχνετε προκλητική ανοχή στη βία και την ανομία» σημείωσε. 

Εστιάζοντας στην οικονομία μίλησε για... πεσκέσι στην επόμενη κυβέρνηση εννοώντας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνηση. Όμως, κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι αφήνει τον Αλέξη Τσίπρα να καθορίσει εν λευκό τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο. 

Πολιτική αλλαγή- αξιόπιστη κυβέρνηση:

«Η χώρα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μία αξιόπιστη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει την εθνική γραμμή» επανέλαβε την πάγια θέση της η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να εστιαστεί το βάρος της διαπραγμάτευσης στον ESM. Συνέδεσε την αναδιάρθρωση του χρέους με τη μείωση των πλεονασμάτων στο 2% και μίλησε για γραμμή άμυνας σε περίπτωση κερδοσκοπικών επιθέσεων στα ελληνικά ομόλογα. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στηλίτευση και την δημόσια αντιπαράθεση κυβέρνησης- Τράπεζας της Ελλάδος. 

Μόνο η συναίνεση μπορεί να φέρει επενδύσεις, ανέπτυξε το σκεπτικό της για την επόμενη μέρα (ασφαλιστικά/φορολογικά κίνητρα, μείωση φόρων/εισφορών, ΣΔΙΤ κοκ).

Ειδικότερα η Φώφη Γεννηματά μίλησε για ριζική αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου με πλαφόν στις εισφορές και ενίσχυση των συντάξεων. 

«Η χώρα δε μπορεί να βρεθεί προ τετελεσμένων. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει με ποιους στο τιμόνι θα προχωρήσει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε: 

«Με μια ηγεσία και μια κυβέρνηση ικανή για την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, μια ηγεσία και κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την κυριαρχία της χώρας. Μια πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση, κόντρα στον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό. Η πολιτική ανατροπή είναι αναπόφευκτη, η ιστορία αλλάζει πορεία».
 

Newsroom