Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Γολγοθάς για μια μεταβίβαση αυτοκινήτου

Κράτος βασανιστής.
Ελλάδα
Τρί, 24/07/2018 - 10:59
Γράφει το Newsroom

Πριν από χρόνια μας συνέβη τροχαίο σε ερημικό σημείο της Ελβετίας.
Δεν είχαμε ευθύνη καθώς προπορευόμενο όχημα έπεσε πάνω σε πινακίδες, τις έσπασε και μας διέλυσε λάστιχα και ζάντες, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.
Σε χρόνο ρεκόρ ήρθε ένας αστυνομικός με αλογοουρά και σκουλαρίκι, είδε άδειες κλπ μας μετέφεραν σε κοντινή πόλη (Βιντερτουρ) μας άλλαξαν λάστιχα και ζάντες και φύγαμε χωρίς να βάλουμε ούτε μια υπογραφή. Πουθενά!

Ετσι λειτουργεί το κοινωνικό κράτος.
Προσέξτε πως λειτουργεί το ελληνικό σύμφωνα με την καταγγελία της Αντωνίας Ανδριόπουλου, αγωνίστριας χρόνια μέσα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών:

Της Αντωνίας Ανδριοπούλου

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Μετά από πολύ αγανάκτηση και θυμό αποφάσισα να γράψω αυτή την καταγγελία, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να σταματήσουμε κάποιους που έχουν καταλάβει μια θέση στο Δημόσιο και έχουν ως μέλημα τους να ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Εγώ είχα, έχω και όσο ζώ θα έχω φωνή και θα αντιστέκομαι σε κάποιους τυπολάτρες, γραφειοκράτες και ανίδεους υπαλλήλους και θα τους δίνω τα μαθήματα που τους αναλογούν, με την ελπίδα ότι ίσως συνέλθουν και αν όχι θα παλεύω  με ένα μόνο σκοπό να αφήσουν τη θέση τους σε κάποιους άλλους που έχουν τη διάθεση να πορεύονται δίπλα και όχι παράλληλα  με τον πολίτη.

Μικρογραφία

Μία τέτοια υπάλληλος είναι η κυρία Φ Α της Διεύθυνσης Μεταφορών και επικοινωνιών της Νομαρχίας Ξάνθης. Η προαναφερόμενη κυρία θεώρησε σωστό από το Μάρτιο να ταλαιπωρεί χήρα αναπήρου, στην οποία για κακή της τύχη ο θανών σύζυγος άφησε σαν κληρονομιά και ένα αναπηρικό αυτοκίνητο.
 
Η κληρονόμος έκανε όσα ορίζει η νομοθεσία δηλαδή: Πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους για να αποχαρακτηρίσει  το αυτοκίνητο από αναπηρικό και θέλησε να το μεταβιβάσει σαν κανονικό πλέον επιβατικό αυτοκίνητο σε μένα που είμαι αφενός μεν ανάπηρη και έχω αυτοκίνητο με ατέλεια, αφετέρου όμως έχω κάθε δικαίωμα να έχω στην κατοχή μου όχι μόνο ένα επιπλέον αυτοκίνητο, αλλά δέκα εφόσον πληρώνω τους φόρους και τα τέλη μου.

Η κυρία Φ Α, επειδή το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος διαθέτει ράμπα για την διευκόλυνση επιβίβασης ατόμων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων αρνείτο να κάνει τη μεταβίβαση λόγω της ύπαρξης της. Εκανε συνεχώς ερωτήματα αν επιτρέπεται η μεταβίβαση πότε στην Περιφέρεια Θράκης, πότε στα κεντρικά του Υπουργείου Μεταφορών και επικοινωνιών κ.λ.π. 

Για να την διευκολύνω στην άγνοια και την αμάθεια της ( δεν το έκανα μόνο προσωπικά για μένα, αλλά και για να βοηθήσω άλλους συναδέλφους μου ανάπηρους της Ξάνθης, που ίσως χρειαστεί να εξυπηρετηθούν από την κυρία και δεν έχουν τη δική μου φωνή και το πείσμα να μάχονται εναντίον του άδικου ), επειδή έχω την τιμή επί 40 χρόνια να αγωνίζομαι για τα προβλήματα των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών,  στείλαμε ερώτημα στο Υπουργείο Οικονομικών Δ/νση Τελωνείων σαν Σύλλογος, αν και το γνωρίζαμε, γιατί εμείς μελετούμε και καθημερινά ενημερωνόμαστε, να μας απαντήσουν αν δύναται κληρονόμος αναπήρου να μεταβιβάσει αναπηρικό αυτοκίνητο αφού αποχαρακτηριστεί ως κανονικό επιβατικό, με μοναδικό σκοπό να έχουμε μια επίσημη απάντηση ,ώστε να σταματήσουμε  την κυρία από τις παράλογες και απαράδεκτες αιτιάσεις της και να σταματήσει να μας ταλαιπωρεί.

Μικρογραφία

Η απάντηση της κυρίας Φ.Α, όταν της κοινοποιήσαμε το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, ήταν ότι δεν μπορούσε να το λάβει υπόψη της (δηλαδή απαξίωσε τους νόμους και τις εγκυκλίους του Υπουργείου), γιατί δεν είχε αποδέκτη την ιδία. ( Εδώ είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα). 
Επίσης χωρίς να υφίσταται λόγος ζητούσε να μάθει τον τρόπο μεταβίβασης και αν χρειαζόταν νέα έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας του αυτοκινήτου από το Τελωνείο, γιατί θα μεταβιβαζόταν σε άτομο με αναπηρία, ενώ αυτό προϋπήρχε στο φάκελο του θανόντος αναπήρου, Αυτό το ερώτημα από μόνο του τι δηλώνει; 

Ερωτώ εγώ την πανέξυπνη τυπολάτρισσα, αδιάβαστη κυρία Φ.Α: 

-Ποιος της έδωσε το δικαίωμα να μας εμπαίζει.
-Με ποιο δικαίωμα έφτασε την υπομονή μας στα όρια της;
-Θα μπορούσαμε αν ήμασταν κάπου παράνομοι να έχουμε αφαιρέσει τη ράμπα έως ότι γίνει η μεταβίβαση και μετά να την επανατοποθετήσουμε;
 Ποιος θα μπορούσε να μας το απαγορεύσει ή ποιος θα μπορούσε να μας ελέγξει τη στιγμή που το αυτοκίνητο δεν είναι με ατέλεια; 
Πόσα αυτοκίνητα αγοράζονται και μετά οι ιδιοκτήτες τοποθετούν σε αυτά ότι θέλουν; 
Mήπως η κυρία Φ.Α το γνωρίζει;
 Η κυρία Φ.Α , που εκδίδει άδειες κάθε μέρα παρακολουθεί τα αυτοκίνητα των πολιτών όταν παραλαμβάνουν τις άδειες κυκλοφορίας; 
Aν μπορεί να το κάνει αυτό έστω και στην πόλη σας ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!!!!
 Να μας πεί τις μαγικές ικανότητες της για να τις εφαρμόσουν και άλλοι.
-Με ποιο δικαίωμα παρακρατούσε πινακίδες αυτοκινήτου για τις οποίες έχουν πληρωθεί όλοι οι αναλογούντες φόροι και τέλη κυκλοφορίας;

Μικρογραφία


Με λίγα λόγια η κυρία Φ.Α έχει παντελώς άγνοια του αντικειμένου που υπηρετεί και καλά θα κάνει για να μη ταλαιπωρεί τους πολίτες ή να αφιερώσει χρόνο να μελετήσει ή η υπηρεσία και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της, να φροντίσει να της δώσει αντικείμενο που να μην έχει σχέση συναλλαγής με τον πολίτη. 

Αρκετά πια. 
Αν θέλουμε να λέμε ότι ζούμε σε Ευρωπαϊκή χώρα τέτοιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να υπάρχουν.
Δεν τους χρειαζόμαστε, δεν τους θέλουμε. Μας είναι ανεπιθύμητοι.
Η Πατρίδα μας χρειάζεται υπαλλήλους με ευρύ μυαλό, καταρτισμένους, με ευγένεια και με διάθεση να είναι δίπλα στον πολίτη, να τον εξυπηρετούν και όχι να τον βασανίζουν.

Ας έχουν πάντα στο μυαλό τους και ιδιαίτερα η κυρία Φ.Α, ότι τα χρήματα που λαμβάνουν  έχουν υποχρέωση να τα σέβονται, γιατί είναι από το υστέρημα του κάθε πολίτη.
Ότι τα λαμβάνουν, για να είναι γνώστες των αντικειμένων τους και όχι αδαείς.
Ότι τα λαμβάνουν, για να εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι να τον ταλαιπωρούν.
Πολλοί άνεργοι ιδίως νέοι, θα ήθελαν να είχαν τη θέση υπαλλήλων σαν την κυρία Φ.Α.

Τέλος σας ενημερώνω, ότι επιτέλους η μεταβίβαση έγινε σήμερα 20/7/2018 απούσης της κυρίας Φ.Α (είχε ως είπαν αναρρωτική άδεια ως την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ στην αρχή είχε δηλώσει μια ημέρα. Τυχαίο;;;;;;;;;;;;; ) με παρέμβαση και εντολή του Υπουργείου Υποδομών της Αθήνας, του οποίου οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν πίστευαν ότι συνάδελφος τους θα  μπορούσε να επιδίδεται στην αποστολή και παραλαβή ερωτημάτων και εγγράφων, ενώ όφειλε να είναι γνώστης και άδικα να ταλαιπωρεί μια χήρα και ένα άτομο με αναπηρία.

Newsroom