Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ικανοποίηση βενζινοπωλών για την εξάρθρωση σπείρας που νόθευε καύσιμα

Κάνουν λόγο για φαινόμενα που δηλητηριάζουν την αγορά.
Ελλάδα
Πέμ, 14/06/2018 - 08:39
Γράφει το Newsroom

Με αφορμή την εξάρθρωση σπείρας νόθευσης καυσίμων, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει την ικανοποίησή της για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Η Ομοσπονδία μας έχει καταγγείλει επανειλημμένως την παραβατικότητα στον τομέα καυσίμων που εντοπίζεται κυρίως στη λαθρεμπορία, στη νοθεία, στα ναυτιλιακά καύσιμα, στις εικονικές εξαγωγές, στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές επικίνδυνων χημικών υποκατάστατων, στην κλοπή καταναλωτών κ.α. Δυστυχώς, μέχρι τώρα τα φαινόμενα αυτά εξακολουθούν να υφίστανται και να δηλητηριάζουν την αγορά καυσίμων», τονίζει η ΟΒΕ.

«Η πάταξη της παραβατικότητας απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των κυκλωμάτων που την προωθούν σε βάρος των νομίμων βενζινοπωλών, των καταναλωτών και των εσόδων του κράτους. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε "περίεργες" τιμές που πλησιάζουν ή είναι ίδιες με τις τιμές διυλιστηρίου.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων κλάδων στα καύσιμα και η συνεχής απομακρυσμένη παρακολούθησή τους. Μόνο αυτό θα φέρει νομιμότητα στην αγορά των καυσίμων», συμπληρώνει.

Newsroom