Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Κ. Καραμανλής: Θα δεχθούμε την συμφωνία των Πρεσπών!

Η Παπακώστα πρόλαβε τον Κυριάκο, που έπαιζε με τον... Πρετεντέρη
Ελλάδα
Τετ, 16/01/2019 - 20:07
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

O Πρετεντέρης είναι γνωστός. Οι σχέσεις του με το ΨυχαροΔΟλέϊκο γνωστές. Οι μπουρνουζοφωτογραφίες -αποτύπωμα της μαγείας που σκορπίζει στις παραλίες γνωστές.

Οι εκπομπές τους με τον γνωστό μαχητή της πάλαι ποτέ ΚΝΕ και στρατηγό σήμερα επικοινωνίας του κυριάκου γνωστότατες. Ο Θεοδωρικάκος έτσι... Ο Θεοδωρικάκος γιουβέτσι... Και δώστου προβλέψεις στα άρθρα του ο Πρετεντέρης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγαινε ποτέ, θα έπεφτε ως παρένθεση ως τον Ιούνιο του 2015, θα κέρδιζε το ΝΑΙ κλπ.

Δεν καταλαβαίνουμε ακόμα γιατί μολις εμφανίζεται στην τηλεόραση ,στα ράδιο ή σε ένα αρθρο θυμόμαστε αμέσως τον Ρόουαν Ατκινσον. Αβυσσος...

Εγραψε ένα άρθρο προχθές για Σπαντιδάκη και Αποστολάκη κλπ

Το πήρε ο Κυριάκος και πήγε στη Βουλή.Εκεί το εξέμεσε...Του 'χωσε αυτά που του έπρεπαν ο Αλέξης και το μισομάζεψε, αλλά κάτι στο ύφος του Κυριάκου έδειχνε κατάπληξη, απορία κλπ.

Το άρθρο του Πρετεντέρη είχε ξεχάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, την πατέντα του οποίου (στρατάρχης Ντάβος, 1980) ακολούθησε (για τους ίδιους αμυντικούς-εξωτερικούς λόγους) ο Αλέξης, που ως γνωστόν διατηρεί την πιο γνήσια γέφυρα με τον Καραμανλισμό, έστω και αν δεν φαίνεται σε όλο το εύρος της.

Είχε χρόνο και διάβασε μόνος του ο Κυριάκος και άρα ευθύνεται ο ίδιος; Του το έδωσαν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας ή κάποιος άλλος;

Πάντως την επομένη ημέρα ο Πρετεντέρης είχε ένα άρθρο με τίτλο "ΑΛΗΤΕΙΑ". Σπεύσαμε νομίζοντας ότι το γράφει γι' αυτούς που υπέδειξαν στον Κυριάκο το θέμα Σπαντιδάκης-Αποστολάκης-Κωνσταντίνος Καραμανλής-Τσίπρας...

Και τότε εμφανίστηκε στην οθόνη ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα. Βουλευτής Σερρών, δεύτερος ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Κρατήσαμε το πιο σημαντικό: Η Νέα Δημοκρατία εάν και όταν γίνει κυβέρνηση θα διατηρήσει σε ισχύ και δεν ακουμπήσει προς ακύρωση την συμφωνία των Πρεσπών, εάν αυτή ψηφισθεί από την σημερινή Βουλή, όσες ψήφους και αν λάβει π.χ. 152 υπέρ 140 κατά, αποχές κλπ. Είπε κι άλλα διάφορα, αλλά κάποιος που έχει τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Προβοκατόρων μας είπε να τα προσπεράσουμε, τουλάχιστον στο κείμενο αυτό, γιατί του θύμιζαν πολλά απο τα μαθήματα.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν 5,5 χρόνια πρωθυπουργός και ο μακροβιότερος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μίλησε και δεν προβλεπόταν να μιλήσει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Δεν μίλησε επίσης καθόλου για το θέμα αυτό και ο επί 8 χρόνια πρωθυπουργός Κωστας Σημίτης. Δεν μίλησε καθόλου επίσης για το θέμα αυτό και ο επί 2 χρόνια πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ούτε για όσα λέγονται και γίνονται στη Βουλή, ούτε εκτός αυτής. Ούτε για την ιδέα του δημοψηφίσματος, την διεξαγωγή των οποίων πάντα στηρίζαμε για μεγάλα, αλλά και μικρά θέματα που αφορούν την κοινωνία.

Πιστεύαμε οτι ο Κυριάκος της Μαρέβας και του Κωνσταντίνου, με νωπά τα ρεπορτάζ για Χριστοφοράκους και Καραβέλες θα καταδίκαζε όσους απειλούν με... πολτοποίηση κεφαλιών βουλευτές που θα ψηφίσουν την συμφωνία. Αυτή που θα δεχθεί η Νέα Δημοκρατία μετά,ενώ μπορούσε να την σπάσει, εν ανάγκη σπάζοντας και καλές σχέσεις με άλλες χώρες.

Αυτή που απειλεί να μπλοκάρει η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μίλησε όμως η Κατερίνα Παπακώστα. Η οποία αποδείχθηκε ταχύτερη από τον Κυριάκο και πριν εκείνος μιλήσει για συναλλαγές βουλευτών με την Κυβέρνηση, υπέβαλε το εξής κείμενο στον Πρωθυπουργό:

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

"Κύριε πρωθυπουργέ,

Διαγράφηκα από τη Νέα Δημοκρατία επειδή παραμένω πιστή στις πολιτικές αρχές που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ίδρυσα το κόμμα της Νέα Ελληνικής Ορμής και συμμαχώ μαζί σας γιατί θεωρώ ότι η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να πορευτεί σε ορίζοντα Οκτωβρίου 2019, ώστε να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα, για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Επειδή "ειδήμονες" από το παρελθόν σε συναλλαγές και ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, βυσσοδομούν και συκοφαντούν, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τον λαό σε πλείστα όσα, αλλά και να αμαυρώσουν τις ανιδιοτελείς και πατριωτικές θέσεις μου, θέτω την παραίτησή μου από τη θέση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη στη διάθεσή σας."

Γιάννης Ντάσκας