Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Κ. Παπακώστα: Αγωνιζόμαστε για τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη

"Υπερήφανοι" για την ίδρυση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην Ελληνική Αστυνομία
Ελλάδα
Σάβ, 09/03/2019 - 12:48
Γράφει το Newsroom

"Η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μία μέρα εορτασμού· αντίθετα, είναι μία ημέρα που τιμούμε τους αγώνες και ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε και για τις γυναίκες που το έχουν ανάγκη, είτε γιατί γίνονται θύματα διακρίσεων, είτε γιατί πέφτουν θύματα βίας", αναφέρει με δήλωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Πρόεδρος του Ν.Ε.Ο., Κατερίνα Παπακώστα.

Ταυτόχρονα, αναφέρει πως, με απαρχή την διοργάνωση μίας ημερίδας του Υφυπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την πολύτιμη, όπως την χαρακτηρίζει, συμβολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου με θέμα την ενδοοικογενειακή βία ξεκίνησε η διαδικασία ίδρυσης του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, που ανακοινώθηκε εχθές, Ημέρα της Γυναίκας.

Δήλωση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα με αφορμή την ίδρυση Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην ΕΛ.ΑΣ.

«Είναι ιδιαίτερα ισχυρός ο συμβολισμός που σήμερα, την Ημέρα της Γυναίκας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην σημαντική παρέμβαση της ίδρυσης ειδικού Τμήματος Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας. Για πρώτη φορά, το Υπουργείο μεριμνά προκειμένου τα επιμέρους Τμήματα και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες να έχουν το σωστό συντονισμό και καθοδήγηση με στόχο να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν το εν κρυπτώ τελούμενο έγκλημα στους κόλπους της Οικογένειας. 

Η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως αφενός τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενδοοικογενειακή βία μας απασχολούν, αφετέρου δεν πρόκειται να ‘κρυφτούν κάτω από το χαλί’ από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η προστασία των θυμάτων βίας, με ειδικά καταρτισμένο αλλά και ευαισθητοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί ζήτημα αιχμής για εμάς και δεν μένει μόνο σε επίπεδο εξαγγελιών. Αντίθετα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει τον τόνο για την προάσπιση της Οικογένειας στην πράξη».

Newsroom