Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Κέρκυρα: Στα 700.000 ευρώ οι ζημιές από την πυρκαγιά στο ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
Ελλάδα
Δευ, 07/05/2018 - 17:55
Γράφει το Newsroom

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων – Ο δήμος προαναγγέλλει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου
Πάνω από 700.000 ευρώ είναι το ύψος των ζημιών που υπέστησαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στα δύο κτίρια της εγκατάστασης. 

Ο δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος προανήγγειλε μηνύσεις του δήμου κατά παντός υπευθύνου, όπως και κατά της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Σύμφωνα με τον κ. Νικολούζο, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τηνκατάσταση που επικρατεί στη νότια Κέρκυρα. 

Επίσης, πυρά εξαπέλυσε και κατά του Αστυνομικού Τμήματος. Όπως ανέφερε, «η Αστυνομία δεν έδωσε κανένα πόρισμα για τις δολιοφθορές που έχουν καταγραφεί κατά διαστήματα στην εγκατάσταση, ενώ ποτέ δεν έγινε καμία σύλληψη και καμία ενημέρωση».

Ο περιφερειάρχης καταγγέλλει την αστυνομία για αδράνεια 

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που κατήγγειλε την αστυνομία για αδράνεια. 

«Ο σημερινός εμπρησμός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης αποτελεί ευθεία προσβολή στο συμφέρον των πολιτών της Κέρκυρας και στο δημόσιο συμφέρον γενικότερα. Πριν αρκετούς μήνες είχαμε προειδοποιήσει μιλώντας για το "αυγό του φιδιού" που εκκολάπτεται στους κόλπους των δήθεν κινημάτων της περιοχής. Σήμερα το "φίδι" δαγκώνει και απειλεί!», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλιατσάτος σε μια οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Newsroom