Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Κύκλωμα κρατούσε 50 αλλοδαπούς και ζητούσε χρήματα από τους συγγενείς τους

Ανάμεσα στους 50 ήταν και πέντε παιδιά...
Ελλάδα
Τετ, 09/05/2018 - 15:26
Γράφει το Newsroom

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία σε δύο Πακιστανούς ηλικίας 29 και 30 ετών, που κρατούσαν παράνομα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Απολλωνίας στη Θεσσαλονίκη 50 αλλοδαπούς.

Οι 50 από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, ανάμεσά τους και πέντε ανήλικοι, κρατούνταν παράνομα μέχρι οι συγγενείς τους να παραδώσουν χρήματα στους δράστες, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί αρχικά κατέβαλαν μέσω των συγγενών τους χρήματα για την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια όμως, κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, προκειμένου οι συγγενείς τους να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Οι δύο άντρες, που συνελήφθησαν χτες το πρωί, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σε βάρος τους αλλά και σε βάρος συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, συμμορίας, της εκβίασης, αρπαγής, μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας - και της παροχής καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.

Newsroom