Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Λάππας: Έως τις 20 Απριλίου θα είναι έτοιμο το πόρισμα για τη Novartis

«Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να αλλάξει ρυθμό προόδου στην αντιμετώπιση των δικογραφιών.
Ελλάδα
Παρ, 30/03/2018 - 10:03
Γράφει το Newsroom

Μέχρι τις 20 Απριλίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με την εκτίμηση του Σπύρου Λάππα. Μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Μετά το Πάσχα αμέσως, σε μία συνεδρίαση, το πολύ δύο, μέχρι τις 20 Απριλίου, θα έχουμε συντάξει το πόρισμά μας, θα το φέρουμε στην Ολομέλεια και η πρόταση θα είναι ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να διερευνήσει μη υπουργικά αδικήματα».

Όπως είπε, «η προανακριτική για την Novartis συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα και θα γίνει προγραμματισμός για το πόρισμα. Θα αποφασίσουμε σήμερα και στην επόμενη συνεδρίαση για τις αρμοδιότητες και, σε περίπτωση αναρμοδιότητας, που εγώ πιστεύω ότι υπάρχει, θα πάει πίσω στην τακτική, ποινική Δικαιοσύνη. Και το ερώτημα είναι "ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", ποιος φοβάται τη Δικαιοσύνη» και την κ. Τουλουπάκη.

Ο κ. Λάππας σημείωσε ότι στα στοιχεία για τη «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, που παρουσίασε ο κ. Πολάκης, «δεν υπάρχει καμία διπλοεγγραφή», όπως υποστήριξε η ΝΔ. «Δεν προκύπτουν από θέματα προϋπολογισμών, αλλά από έγγραφα απολογισμών και πορίσματα. Είναι συγκεκριμένα, εισροές και εκροές. Δεν είναι τυχαίο ότι την επομένη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μας ζήτησε αμέσως τα πρακτικά, τα συγκεντρώσαμε και τα αποστείλαμε αυθωρεί και παραχρήμα», επισήμανε.

«Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη πλέον να αλλάξει ρυθμό προόδου στην αντιμετώπιση των δικογραφιών αυτών, δεν μπορεί δικογραφία που αφορά το 2011 ή το 2009 και να μην έχει δικαστεί ακόμη στα ποινικά δικαστήρια. Αυτό αναμένει και η κοινωνία και οι απλοί άνθρωποι και οι πολιτικοί. Την εμπιστευόμαστε απολύτως», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λάππας υπογράμμισε επίσης ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ ως σύνολο, ως δομή, όπως λέει το έγγραφο του FBI, είχε χρησιμοποιηθεί για να ξεπλένεται το χρήμα σχετικά με τη Novartis. Εδώ έχουμε πλέον τα συγκοινωνούντα δοχεία των δύο μεγάλων σκανδάλων, Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ».

Τέλος, αναφέρθηκε στη διαφορά μεταξύ διερεύνησης πολιτικών ευθυνών από τη Βουλή για υπουργικές πράξεις που έχουν παραγραφεί και τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη πράξεων που δεν παραγράφονται, όπως το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. «Αυτό το σύνθημα "όλα στο φως" ουσιαστικά σημαίνει "τα πάντα στο σκοτάδι"», είπε

Και πρόσθεσε καταληκτικά επί του θέματος: «Διερεύνηση στη Βουλή σημαίνει παραγραφή, επιστροφή στη Δικαιοσύνη σημαίνει περαιτέρω διερεύνηση, πιθανόν δίκη και πιθανόν καταδίκη, πρέπει να το καταλάβει ο καθένας. Να πάει στη Δικαιοσύνη, να διερευνηθεί μαζί με όλη τη δικογραφία, να δούμε αν όσοι λένε ότι είναι αθώοι, είναι αθώοι».

Newsroom