Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Μαξίμου: «Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ»

Αντίδραση του γρ. Τύπου του πρωθυπουργού για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ από το βήμα της 83ης ΔΕΘ.
Ελλάδα
Κυρ, 16/09/2018 - 08:52
Γράφει το Newsroom

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπολύει το Μαξίμου, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. 
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ.Μητσοτάκης χαρακτηρίζεται «γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους», ενώ σχολιάζοντας την ομιλία στο Βελλίδειο, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε «ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα, πίσω στο ΔΝΤ». Παράλληλα, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο κ.Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος «ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ». 

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολίασε την ομιλία του κ.Μητσοτάκη, ως εξής: 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός των Κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων  και της χρεοκοπίας επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ.
 
Εξήγγειλε ένα μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ.
 
Στους κατέχοντες όλα, στους εργαζόμενους τσάι και συμπάθεια. Στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χάος για να κάνει δώρα στην οικονομική ολιγαρχία.
 
Ανακοίνωσε ότι :
 
θα χαρίσει τις εισφορές των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds για να δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ – βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης,
θα εκχωρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα,
θα επιβάλλει ένα μοντέλο ανάπτυξης τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που μας κόστισε μερικές δεκάδες δις ευρώ ,
θα περικόψει τον προϋπολογισμό της παιδείας για να δώσει χώρο πάλι στους ιδιώτες.
θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα για να τα εντάξει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – επανέλαβε δηλαδή και εδώ την πρόταση του ΔΝΤ.,
θα κάνει μειώσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και μετά θα τις παρακαλέσει να προσέχουν τους εργαζόμενους τους με μια «συμφωνία αλήθειας».
Δεν είπε κουβέντα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που θέλει να απολύσει.

Newsroom