Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης(Βιντεο)

Aποπνικτική η ατμόσφαιρα.
Ελλάδα
Κυρ, 23/09/2018 - 10:28
Γράφει το Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 8.00 το πρωί, στα κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ. Σημειώνεται ότι κοντά στα κτίρια αυτά υπάρχει εστία, όπου διαμένουν φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και βγήκαν έξω.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιος να κοιμόταν μέσα στις εγκαταστάσεις αυτές, και για το λόγο αυτό προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η πύρινη εστία βρίσκεται κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να έχει ζητηθεί τόσο η συνδρομή της αστυνομίας όσο και του ΕΚΑΒ.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν όλη την πόλη του Ηρακλείου. Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης. 

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμος που έσπευσε να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον κ. Δαμουλάκη, είναι δύσκολο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, που ενισχύονται συνεχώς, να προσεγγίσουν καθώς υπάρχουν πολλά λουκέτα σε αρκετούς χώρους των κτιρίων. 

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για το τι πιθανόν κρύβει στις εγκαταστάσεις το ημιεγκαταλελειμμενο κτήριο.

Πηγή:ekriti.gr

Newsroom