Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Μεγαλοπρεπές "άδειασμα" Μέρκελ σε ΝΔ για το Μακεδονικό

"Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν κριτική, άλλα πρέπει στα μεγάλα εθνικά θέματα να τηρούν σωστή στάση"
Ελλάδα
Παρ, 11/01/2019 - 12:32
Γράφει το Newsroom

Τη θέση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέλυσε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων και για τις αντιδράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα για τις υπόνοιες περί συναλλαγής της Κυβέρνησης με αντίτιμο τη μη περικοπή των συντάξεων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δραστηριοτήτων ως προς το ονοματολογικό και το ζήτημα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων», ενώ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω προσθέτοντας πως «αυτό είναι απαγορευτικό και πραγματικά με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα πρέπει να απαντήσω για κάτι τέτοιο».

Συνεχίζοντας την απάντησή της, η κα. Μέρκελ ανέφερε πως "φυσικά θα υπάρξουν διαφορετικές απόψεις. Εγώ θα ήθελα απλά να μιλήσω για το τέλος αυτής της υπόθεσης του ονοματολογικού που θα είναι προς όφελος της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Ε.Ε.", ενώ ανέφερε "δεν θα εμπλακώ σε σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα, αλλά θα μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη".

Η συνέχεια της απάντησής της ήταν επίσης ιδιαίτερα αιχμηρή: «οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν κριτική, άλλα θα πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά θέματα να τηρούν σωστή στάση. Θα θέσω τα θέματα αυτά στον κ. Μητσοτάκη, αλλά δε νομίζω ότι θα μπορέσω να τον επηρεάσω και ότι θα αλλάξω την κατάσταση».

 

Newsroom