Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Μήτσος Παγουρτζής λαπάς στην όψη, φονιάς στην πράξη!..

17χρονος ελληνοαμερικανός δολοφόνησε 10 συμμαθητές του στο Τέξας.
Ελλάδα
Παρ, 18/05/2018 - 23:50
Γράφει o Γιάννης Ντάσκας

Ενας 17χρονος Ελληνοαμερικανός, ο Μήτσος Παγουρτζής δεν είχε προφανώς κανένα τρόπο να γράψει το "τιμημένο" αυτό ονοματεπώνυμο με τέτοιο τρόπο ώστε να το μάθει ο "πολύς κόσμος".
Μήτσος μεταξύ συγγενών και φίλων θα έμενε...

Φόρεσε ένα μπλουζάκι στο οποίο έγραψε τη φράση "γεννημένος για να σκοτώνω" στη μητρική του (αγγλική) γλώσσα και κουλτούρα και δολοφόνησε πάνω απο 10 μαθητές (ένας καθηγητής) στο σχολείο του στο Τέξας. Αλλοι 12 τραυματίσθηκαν και αυτό σημαίνει ότι οι νεκροί θα ανεβούν...

Προφανές είναι ότι ζήλωσε προηγούμενα συμπατριωτών του στις ΗΠΑ και πρωτοτύπησε μόνο στον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε το δολοφονικό του πρόσωπο στο κοινό. Έβαλε σε ένα μαύρο  σαν την σκ...ψυχή του τζάκετ κονκάρδα του ναζισμού, ενα σφυροδρέπανο και με αυτό "συστήθηκε". Πράγματι κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την  εμφάνιση  κλασσικού λαπά που έχει.

Μικρογραφία

Οι συμμαθητές του είχαν την γνωστή κλασσική  διαβεβαίωση και οι αρχές την γνωστή απουσία.
Οι συμμαθητές του τον χαρακτήρισαν "ησυχο και κλειστό παιδί", όπως ακριβώς χαρακτηρίσθηκαν και προηγούμενοι αρρωστημένοι φονιάδες ...
Και οι αρχές και οι μαθητές δεν είχαν προσέξει ότι ο ελληνοαμερικανός λαπάς είχε γεμίσει με προειδοποιήσεις το διαδίκτυο.
Τόσο ήσυχος και κλειστός...

Είχε παγιδεύσει το σχολείο με εκρηκτικά

Οι αρχές βρήκαν, εκ των υστέρων φυσικά, εκρηκτικά σε διάφορα σημεία του σχολείου, εντός και εκτός του κτηρίου. Τα εκρηκτικά στόχευαν στην πρόκληση περισσότερων θυμάτων, όμως όπως φαίνεται ο δράστης δεν πρόλαβε να τα ενεργοποιήσει.

"Πιθανοί εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν στο σχολείο και γύρω από αυτό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους" ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter η σχολική περιφέρεια. Ο σερίφης της κομητείας είχε ήδη δηλώσει ότι πυροτεχνουργοί βρίσκονται επί τόπου.

Μικρογραφία

Οπως πάντα ακολουθούν κλασσικές αοριστίες με διακίνηση πληροφοριών ότι "το παιδί ένιωθε να το σπρώχνουν στο περιθώριο" συμμαθητές του και καθηγητές..

Τραμπ: «Πολύ θλιβερή μέρα»

Ο υπέρμαχος της ελεύθερης κυκλοφορίας των όπλων πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «πολύ-πολύ θλιβερή» τη σημερινή, μιλώντας για μια «φρικτή επίθεση».
Παρόμοιες ήταν οι δηλώσεις αμερικανών πολιτικών και σε προηγούμενες μαζικές δολοφονίες...

Το μακελειό άρχισε λίγο πριν χτυπήσει το πρωϊνό κουδούνι και αυτό σημαίνει ότι ο ελληνοαμερικανός φονιάςείχε αιφνιδιάσει φύλακες,μαθητές και καθηγητές και με την παγίδευση του σχολείου με εκρηκτικά.
Στα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα  οι μαθητές φαίνονται να τρέχουν έξω απο το συγκρότημα του σχολείου ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί αναπτύσσονταν στον χώρο.

Μικρογραφία

Μια μαθήτρια είπε στο τοπικό δίκτυο ABC ότι γύρω στις 7.45 χτύπησε ο συναγερμός και οι μαθητές άρχισαν να βγαίνουν από τις τάξεις. Κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς και κρύφτηκαν, μαζί με τους καθηγητές τους, στον χώρο κοντά στο σχολείο. Ένα αγόρι, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και ότι όλοι έτρεξαν στην πίσω πλευρά του κτιρίου ενώ ο ίδιος προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από κάποια δέντρα για να μην δίνει στόχο. "Άκουσα άλλους τέσσερις πυροβολισμούς και μετά πηδήξαμε τον φράχτη και μπήκαμε στον κήπο κάποιου σπιτιού", πρόσθεσε.

Μια άλλη μαθήτρια, η Ντακότα Σρέιντερ, είπε στο κανάλι Fox ότι η 17χρονη φίλη της τραυματίστηκε στο πόδι από τις σφαίρες.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε ότι η σημαία της Πολιτείας θα κυματίζει μεσίστια στη μνήμη των θυμάτων.


Το "καλό" νέο το φυλάξαμε για το  τέλος.
Ο Μήτσος Παγουρτζής δεν είχε το θάρρος να πεθάνει και μετά το μακελειό κάθησε σαν κοτούλα  να συλληφθεί.

Η βέβαιη θανατική του καταδίκη θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε αν ευαίσθητοι στην Ελλάδα θα συγκροτήσουν κίνημα να μην εκτελεσθεί η θανατική ποινή "διότι ναι μεν το έγκλημα είναι φοβερό αλλά για λόγους αρχής δεν πρέπει να ισχύει θανατική ποινή".

Φυσικά είναι ευκαιρία να διατυπώσουμε ξανά την προσωπική μας άποψη ότι η θανατική ποινή για ορισμένα αποδεδειγμένα και ομολογημένα εγκλήματα πρέπει να ισχύει και στην Ελλάδα...

Γιάννης Ντάσκας