Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Το νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης είναι ένα έκτρωμα

Αυτό που θα δούμε θα είναι ο απόλυτος τραγέλαφος.
Ελλάδα
Πέμ, 10/05/2018 - 11:27
Γράφει το Newsroom

"Το νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης είναι ένα έκτρωμα", τόνισε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Ο πρώτος και κυρίαρχος λόγος είναι ότι ο πολίτης ζητάει από το κράτος αποτελεσματικότητα. Δεν νοείται να δημιουργείς ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα υπονομεύει την αποτελεσματική λειτουργία του Α' και Β' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απολύτως" σημείωσε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αυτό που κυριαρχεί είναι το "μικροκομματικό κριτήριο, δήθεν καλυμμένο πίσω από την απλή αναλογική".

"Αυτό που θα δούμε θα είναι ο απόλυτος τραγέλαφος" υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας: "Θα δείτε ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι ψώνια, θα δείτε ανθρώπους, οι οποίοι θα κάνουν το 'κομμάτι' τους απλώς για να κάνουν τη ζωή του δημάρχου δύσκολη, θα δείτε συμφέροντα, τα οποία θα παίζουν με ένα, δύο ή τρεις δημοτικούς συμβούλους και θα τινάζουν στον αέρα πολιτικές. Αυτό είναι απαράδεκτο που γίνεται. Οφείλεται μόνο και μόνο στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση και σου λέει: γαία πυρί μυχθείτω".

Για τη συζήτηση που γίνεται αναφορικά με την κατάτμηση της Β' Αθήνας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: "Είναι κάτι που πρέπει να γίνει, αλλά είναι ποτέ δυνατόν παραμονές εκλογών να φέρνεις τέτοιου είδους λογική; Δεν έχουμε κρατήσει ούτε φύλλο συκής [...] Το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορείς να αγγίξεις εκλογικό νόμο έναν χρόνο πριν από τις εκλογές. Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία χρειάζεται σεβασμό στην ίδια τη Δημοκρατία και στους θεσμούς της και ότι αυτού του είδους οι πειραματισμοί καταλήγουν πάντοτε σε μπούμερανγκ".

Ερωτηθείσα για την ίδρυση της ανώνυμης εταιρίας για την ανάπλαση της Αθήνας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η άποψή της επί του συγκεκριμένου ζητήματος είναι "πολύ αρνητική", σχολιάζοντας ότι "παίρνουμε αρμοδιότητες από τον δήμο Αθηναίων, τις μεταφέρουμε μαζί με τους πόρους σε μια εταιρία ανώνυμη που θα είναι από το κράτος και η οποία θα παίρνει απόφαση π.χ. για αναπλάσεις" αλλά -αναρωτήθηκε- "σε ποιον θα λογοδοτεί; Στην κυβέρνηση ή στους δημότες;".

Newsroom