Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ο Μ. Κεφαλογιάννης στον χώρο υποδοχής προσφύγων στην Μόρια

Δεν είμαι ικανοποιημένος και από τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λειτουργήσει στο μεταναστευτικό
Ελλάδα
Δευ, 04/03/2019 - 21:48
Γράφει το Newsroom

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πρέπει κανείς να συγχαρεί και τον διοικητή και όλους τους εργαζόμενους, σε έναν δύσκολο χώρο υποδοχής χιλιάδων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, όπως είναι η Μόρια. Διαπίστωσα ότι γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από όλους τους εργαζομένους και ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, στα υγειονομικά θέματα και στη διοίκηση, υπάρχει απόλυτος έλεγχος και αυτό τιμά την πατρίδα μας», δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, επισκέπτεται από το πρωί την Λέσβο, ενώ το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ήταν ομιλητής στην εκδήλωση με θέμα «οι προκλήσεις για το αύριο της Ευρώπης», που οργανώνει το παράρτημα Λέσβου της παναθηναϊκής Κίνησης.

Συνεχίζοντας τη δήλωση του αμέσως μετά την επίσκεψη του στη Μόρια, ο κ. Κεφαλογιάννης συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω βεβαίως το ίδιο και για όλες τις δομές που λειτουργούν στο νησί, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτος έλεγχος και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδίδονται τα χρήματα του ευρωπαίου φορολογούμενου στις δομές που πρέπει να υπάρχουν, σε πολιτισμένες χώρες όπως είναι η Ελλάδα γι' αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους, οι οποίοι ψάχνουν μια παρηγοριά και ευκαιρία να φύγουν από πολέμους και καταστροφές (...).

Δεν είμαι ικανοποιημένος και από τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λειτουργήσει στο θέμα το μεταναστευτικό. Υπάρχουν άλλες χώρες στην ευρύτερη περιοχή που υποδέχονται πολύ περισσότερους πρόσφυγες με καλύτερες συνθήκες»

Ο κ. Κεφαλογιάνης άσκησε επίσης κριτική στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τη γραφειοκρατία, την καθυστέρηση στη διαδικασία απόδοσης ασύλου, τις υφιστάμενες δομές και την έλλειψη πολιτικής βούλησης να λυθούν θέματα: «Παρουσιάζουν μια εικόνα που δεν είναι αντάξια της Ελλάδας, των προσδοκιών του ελληνικού λαού και των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στους πρόσφυγες. Αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει»

Ο κ. Κεφαλογιάννης στο χωριό της Μόριας είχε προγραμματισθεί επίσης να συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς της περιοχής ενώ πήρε μέρος σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς του νησιού στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Newsroom