Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ο πρόεδρος κ. Μητσοτάκης εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη

"Θα αξιοποιήσω την πείρα μου και τις γνώσεις μου στην ανασύνταξη που καλείται να σχεδιάσει η ΝΔ".
Ελλάδα
Τετ, 17/10/2018 - 09:03
Γράφει o Κώστας Ντέμος

Ο Δημήτρης Κων. Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1975 στο Πεταλίδι - Μεσσηνίας. Μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια και τελείωσε το Λύκειο στο Πεταλίδι. 
"Τάσσομαι υπέρ της ουσιαστικής αλλαγής. Θέτω τον εαυτό μου στην διακριτική ευχέρεια του Προέδρου".

Στην συνέχεια σπούδασε Νομική και αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη Δικηγορία με αυτόνομο δικηγορικό γραφείο με συνεργάτες στην Αθήνα από το 2001, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ένωσης Ελλήνων Νομικών, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας. 

Έχει πλούσια επιστημονική και επαγγελματική δράση και είναι γνωστή η αγάπη και η συνεισφορά του στον τόπο του και τους συμπατριώτες του. Αναδείχθηκε μέσα από χιλιάδες βιογραφικά από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είναι μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Σύνδεσμος Εκλογικής Ετοιμότητας και Διαδικασιών Πελοποννήσου.

Συνέντευξη Κώστας Ντέμος


«Η Μεσσηνία ήταν, είναι και θα είναι για μένα η μοναδική μου Πατρίδα»
«ο δρόμος της πολιτικής είναι ο δρόμος της αλήθειας και ο πολιτικός είναι το μέσον, η φωνή, ο δίαυλος του καθημερινού πολίτη που υπερασπίζεται τα δικαιώματά  του και ενστερνίζεται την αγωνία και τους φόβους του»

Κύριε Αναστασόπουλε είναι γνωστό πως τα παιδικά και εφηβικά σας χρόνια τα περάσατε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Ποια θα λέγατε πως είναι η θέση που κατέχει η Μεσσηνία στην καρδιά σας; 

Αρχικά κ. Ντέμο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξή σας και να ευχηθώ  στο site «ntokoumenta.gr» να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία στο πέρασμα των χρόνων, με γνώμονα την δημοσιογραφική δεοντολογία και την ουσιαστική ενημερωτική ειδησεογραφία, όπως ήδη πράττετε.  
Πράγματι γεννήθηκα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, εκεί έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια και εκεί τελείωσα το Γενικό Λύκειο. Από πολύ μικρός είχα διδαχτεί από το οικογενειακό μου περιβάλλον το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και το σεβασμό προς το συνάνθρωπο. Σπούδασα Νομική και έκανα Διδακτορικό στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαι πολύ υπερήφανος που έχω καταφέρει ως και σήμερα να λειτουργώ ως  μάχιμος δικηγόρος και να πορεύομαι στη ζωή μου με όλες τις μορφές και εκφάνσεις του Δικαίου.

Η Μεσσηνία ήταν, είναι και θα είναι για μένα η μοναδική μου Πατρίδα. Είναι ο τόπος όπου ανδρώθηκα κοινωνικά, που με γέμισε με εφόδια και εμπειρίες ζωής από μικρή ηλικία, που με ενθάρρυνε να κυνηγήσω τα όνειρά μου, που με δυνάμωσε ψυχικά και συναισθηματικά, που με έμαθε να μοιράζομαι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της καθημερινότητας, δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς με τους συμπατριώτες μου. Κατέχει λοιπόν η Μεσσηνία, όπως και οι κάτοικοί της, μία  πολύ ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά μου.

Πρόσφατα σαν έχει ανατεθεί και ενεργός ρόλος στην Πελοπόννησο από την Νέα Δημοκρατία. Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μητρώο Στελεχών και την ανάδειξη μίας νέας γενιάς ανθρώπων, 135 ατόμων στο σύνολο, στο οποίο και συγκαταλέγεστε. Θα ήθελα την τοποθέτησή σας επ’ αυτού. 

Μου ανατέθηκε ο ρόλος του Συνδέσμου Εκλογικής Ετοιμότητας και Διαδικασιών της Πελοποννήσου, γεγονός που μου προσδίδει πρόσθετη ευθύνη, αλλά συνάμα με οδηγεί να αξιοποιήσω την πείρα μου και τις γνώσεις μου στην ανασύνταξη και αναδιοργάνωση που καλείται να σχεδιάσει η ΝΔ. 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ένα πρόσωπο που εμένα προσωπικά, εκτός από απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό, μου εμπνέει εμπιστοσύνη. 

Η παρουσία μου στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ δηλώνει την πρότασή μου για έμπρακτη συμβολή στην ευρύτερη προσπάθεια της ΝΔ για την ανανέωση και την αναπτυξιακή πρόοδο της Χώρας μας. Τάσσομαι υπέρ της ουσιαστικής αλλαγής και θέτω τον εαυτό μου στην διακριτική ευχέρεια του Προέδρου και του Επιτελείου του προς αξιοποίηση. Με τιμά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί το όνομά μου και έχει αναδειχθεί από το Μητρώο Στελεχών και ευελπιστώ να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεισφέρω, στο νέο κλίμα αλλαγής που θα επιφέρει η ΝΔ. 
Συνεπώς, είναι άκρως τιμητικό και ξεχωριστό για μένα το γεγονός της εμπιστοσύνης αυτής που εκδηλώθηκε προς το πρόσωπό μου.

Θα σας τρόμαζε η ενασχόληση με την πολιτική σε αυτόν τον βαθμό, αν είστε υποψήφιος στην λίστα για τις Βουλευτικές εκλογές για τον Νομό Μεσσηνίας; 

Εάν μου ζητηθεί να βρίσκομαι στην πρώτη μάχιμη γραμμή, θα διαθέσω και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι η ΝΔ έχει ουσιαστικό πρόγραμμα, εγγυημένες θέσεις και μπορεί να επιφέρει αυτό που ο ελληνικός λαός τόσον καιρό επιθυμεί, την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του τόπου χωρίς ουτοπικές ιδέες και λύσεις, αλλά με σύνεση και σωστή καθοδήγηση.
Η πολιτική δεν με τρομάζει. Έχω μάθει στη ζωή μου και μέσα από την παιδεία που έχω λάβει - αρχικά από την οικογένειά μου και κατά δεύτερον από τις ακαδημαϊκές σπουδές μου, να μάχομαι και να αγωνίζομαι με αποφασιστικότητα για το κοινό καλό και το δίκαιο. 

Το όνομά μου, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι και ιδιαίτερα ο λαός της Μεσσηνίας,  φέρει μία βαριά κληρονομιά, καθότι ο θείος μου, Νίκος Αναστασόπουλος, ήταν επί χρόνια εκλεγμένος Βουλευτής του Νομού και Υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Συνεπώς, θα μπορούσα να σας δηλώσω πως το «μικρόβιο» της προσφοράς και της συνεισφοράς είναι έμφυτο. Εξάλλου δεν είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Ο χαρακτήρας μου είναι ακέραιος και η αφοσίωσή μου δεδομένη στους ανθρώπους που πιστεύω, σέβομαι και με εμπνέουν. 
Για μένα ο δρόμος της πολιτικής είναι ο δρόμος της αλήθειας και ο πολιτικός είναι το μέσον, η φωνή, ο δίαυλος του καθημερινού πολίτη που υπερασπίζεται τα δικαιώματά  του και ενστερνίζεται την αγωνία και τους φόβους του. Αυτό το οικοδόμημα είναι που μου προσδίδει περίσσεια δύναμης και γεμίζει τα αποθέματα της εσωτερικής ψυχικής αντοχής μου. 

Μικρογραφία

Κύριε Αναστασόπουλε γιατί να πιστέψει ο πολίτης την ΝΔ; Τι έχει να περιμένει;

Σας ευχαριστώ πολύ που μου απευθύνεται αυτή την ερώτηση και σας απαντώ ευθύς αμέσως. H εμπειρία σε συνδυασμό με την νεανική δυναμικότητα, η ανανέωση με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και βελτιστοποίηση της ζωής του Έλληνα πολίτη, καθώς και η μεθοδικότητα, το αναπτυξιακό σχέδιο και οι επαρκείς λύσεις και προτάσεις, είναι στοιχεία  που χαρακτηρίζουν πλέον την πορεία της ΝΔ. 
Ο Έλληνας πολίτης κουράστηκε από τις φρούδες ελπίδες και τις ουτοπικές υποσχέσεις. Έχει πλέον θέση, άποψη για τα δρώμενα και κινείται ενεργά, αντιδρώντας σε καθετί που αντιβαίνει τα δικαιώματα του και την ελπίδα για το μέλλον του.
 
Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχτηκε ανύπαρκτη των προσδοκιών του Έλληνα πολίτη. Η καθημερινότητα όλων μας δυσχεραίνει ολοένα και περισσότερο και η απειρία των Κυβερνόντων αποδεικνύεται ως ο χειρότερος εχθρός της βιωσιμότητας μας. 
Είμαι βέβαιος πως η ΝΔ μπορεί να ανταποκριθεί και είναι η μόνη λύση στην τόσο κρίσιμη και ευάλωτη κατάσταση που μας έχουν οδηγήσει οι Κυβερνώντες αφού έχει θέσει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών και έχει προβεί έμπρακτα σε μία αναθεώρηση των εσωτερικών διαδικασιών και των μεθοδευμένων στόχων του. 

Πιστεύετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει την αλλαγή που ο εκάστοτε Πρωθυπουργός υπόσχεται;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλαισιωμένος στενά από ένα ήδη οργανωμένο και εξειδικευμένο επιτελείο, μπορεί να επιφέρει την αλλαγή. Είναι ένα πρόσωπο που εστιάζει στην καθημερινότητα πολίτη και απαντά με σαφείς και ξεκάθαρους στόχους, αλλά πάνω από όλα υλοποιήσιμους. Αυτό φάνηκε άλλωστε με τις εξαγγελίες του στην ΔΕΘ και την αναφορά του λεπτομερούς προγράμματος της ΝΔ. 
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την «ελπίδα καρποφορίας» του τόπου μας. Είναι ο άνθρωπος που αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής, προασπίζοντας τα συμφέροντα μας έναντι όλων εκείνων που επιθυμούν να επωφεληθούν την «ευάλωτη» Ελλάδα μας.

Μικρογραφία

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα ζητήματα και οι ανάγκες που πρέπει πρωτίστως να αντιμετωπιστούν στη Μεσσηνία; 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας τονίσω ότι μιλάω και συνδιαλέγομαι καθημερινά με πολλούς πατριώτες μου και για τον λόγο αυτό έχω άμεση αλλά και προσωπική άποψη για τα προβλήματα του Νομού. 
Τα κυριότερα προβλήματα του νομού εστιάζονται στην έλλειψη αστυνόμευσης, στην έλλειψη υποδομών που πλήττει σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό μας, στη μείωση της αγροτικής παραγωγής που απορρέει από την απουσία του κράτους και την συνεχώς αυξανόμενη υπερφορολόγηση και φυσικά στην δυσκολία καθημερινής διαβίωσης λόγω των αυξανόμενων οικονομικών επιβαρύνσεων των νοικοκυριών.  
Θα ήθελα να σας πω χωρίς υπερβολή ότι, όταν αισθάνομαι ότι μπορώ να συμβάλλω ενεργά στα προβλήματα των συμπολιτών μου και να τους μεταδώσω ελπίδα και αισιοδοξία, μόνο τότε η πολιτική και κοινωνική μου συνείδηση αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο.
Η πηγή της δύναμής μου είναι λοιπόν το αίσθημα και η ελπίδα της αλλαγής, η ενεργός δράση και οι αδιαπραγμάτευτα τεκμηριωμένοι στόχοι που θα αντιστρέψουν το κλίμα θυμού, αγωνίας και διαρκής πάλης που επικρατεί και θα το μετατρέψουν σε αισιοδοξία και περηφάνια για την Χώρα μας. 


Κύριε Αναστασόπουλε σας ευχαριστώ.  

Κι εγώ σας ευχαριστώ αρχικά για την τόσο ζεστή φιλοξενία σας και κατά δεύτερον που μου δώσατε την δυνατότητα να μπορέσω να εξωτερικεύσω  τις απόψεις και τις τοποθετήσεις μου.

Κώστας Ντέμος