Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός έμαθε για πιθανούς νεκρούς όταν έφυγαν οι κάμερες

«Δεν ισχύει ότι η λεωφόρος Μαραθώνος ήταν κλειστή για αρκετή ώρα».
Ελλάδα
Τρί, 31/07/2018 - 09:58
Γράφει το Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ύπαρξη νεκρών, αφού έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε συγκεκριμένα: «Ο πρωθυπουργός όταν προσγειώθηκε δεν ήταν ενημερωμένος. Μετά παρακολουθήσατε την ενημέρωση στο σκέλος που ήταν ζωντανή η μετάδοση, όταν έφυγαν οι κάμερες, υπήρξε η πρώτη ενημέρωση του πρωθυπουργού για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε συγκεκριμένος αριθμός, υπήρχαν μαρτυρίες όσων επιχειρούσαν ότι ενδεχομένως υπάρχουν (σ.σ. άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους), «μάλλον είδαμε απανθρακωμένους, ενδεχομένως υπάρχει πνιγμένος». Είναι αυτό που κατά ένα τρόπο επιβεβαίωσε και ο κ. Μπαλτάκος από τα ΟΥΚ, στη δεύτερή του διευκρινιστική χθεσινή δήλωση. Ότι ήταν κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να αξιολογηθεί ως δεδομένο στη συγκεκριμένη στιγμή».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ίδιος διέψευσε ότι η λεωφόρος Μαραθώνος έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, έκλεισε για 15-20 λεπτά, τη στιγμή που πέρναγε η φωτιά. «Εάν εκείνη την ώρα δεν έκλεινε, θα είχαμε καμένους συμπολίτες μας πάνω στη λεωφόρο. Μετά από εκείνη τη στιγμή δεν είναι αλήθεια ότι η λεωφόρος Μαραθώνος ήταν πάλι κλειστή», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Newsroom