Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελλάδα

Οι "Αλησμόνητες Πατρίδες" στο άλσος Περιστερίου

Η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα απο τους χορούς.
Ελλάδα
Σάβ, 26/05/2018 - 09:13
Γράφει το Newsroom

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» στο άλσος Περιστερίου. 

Σκοπός της εκδήλωσης αποτελεί η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του συνόλου των αλησμόνητων πατρίδων της χώρας μας. 

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια θα μας ταξιδέψουν στον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, την Κωνσταντινούπολη, τη Καππαδοκία, το Πωγώνι, τη Δίβρη, τη Βόρειο Ήπειρο και τη Δερόπολη. Σε μια εποχή κρίσης του πολιτισμού θεωρούμε   επιβεβλημένη την ανάδειξη εκείνων των περιοχών που άλλοτε άνθιζε ο ελληνισμός. 

Το πολιτιστικό δρώμενο πλαισιώνει διακεκριμένη ομάδα 10 μουσικών και 120 χορευτών που απαρτίζεται από τους εξής συλλόγους:- ‘’ΒΑΚΧΑΙ’’ Εταιρεία ορχηστρικής τέχνης - Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι ‘’ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ’’ - ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Νέας Ιωνίας - Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης & Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς  ‘’ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ’’- Σύλλογος Διβριωτών Βορείου Ηπείρου1

Ο Πολυφωνικός Όμιλος Άνω Πωγωνίου
Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης ‘’ΔΕΡΟΠΟΛΗ’’. 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν κόμματα και φορείς από τη πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης. 

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης ‘’ΔΕΡΟΠΟΛΗ’’.

Είσοδος ελεύθερη.
Υπεύθυνος επικοινωνίας  Οδυσσέας Λιάζος, τηλ:  698 345681

Newsroom